CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paf
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3140

lec, bo może nie krzyczysz dużymi literami

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

lec, a odkręciłeś squelcza na maksa

Komentarz

• djczas, umiem obslugiwac swoje radyjko

Komentarz

• ===Tomy===
          Rider
          • 2006
          • 552

Zamieszczone przez lec
          djczas, umiem obslugiwac swoje radyjko
          Dlatego Ja ciągle powarzam: po co mają nas słychać na 30km jak my nie słyszymy innych.
          Masa aut w PL ma antentki - prowizorki (jakieś grzybki stawiane w narożnikach dachów, krótkie antenki w tylnych błotnikach, etc.). Sens posiadania "potężnej" anteny widzę tylko w dwóch przypadkach: próba DX-ów na wstęgach SSB lub chęci bycia pr0 :-)

To pisałem ja: Jarząbek z anteną Hawaii dł. 80cm z dziurą w dachu i efektywnym zasięgiem (nadawania 12km, odbiór 18km)
          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• neck99
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1326

===Tomy===, popieram ..
            OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
            SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Babka_Kiepska
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 315

Witam i mam prośbę w pomocy podjęcia decyzji i chyba to jest dobre miejsce aby ją uzyskać.
              Auto jest rodzaju cywilnego, CB używać zamierzam jedynie okazjonalnie przy wypadach poza miasto, więc antena montowana na stałe nie wchodzi w rachubę. Poza tym nie gwarantuję, że takowa utrzymała by się u mnie na osiedlu na samochodzie.
              Przeleciałem cały temat oraz rozmawiałem z Sigma_74 na ostatnim naszym spocie i wynika że preferowane radyjko to UNIDEN PRO 520 XL i do tego antenka magnetyczna WILSON LITTLE WIL.
              Ale znalazłem na allegro taki zestawik :

Sprzedawca widać profi i homologacja też jest. Kupować zestaw czy osobno w konfiguracji powyższej :?:
              O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• Babka_Kiepska, antena z dziura z dachu nie oznacza braku mozliwosci jej zdemontowania. Ja potrafie zdjac/zamontowac swoja na jednej zmianie świateł :idea:

Radyjko OK z zalozeniem ze masz swiadomosc chocków-klocków z homologacja
                Anteny nie znam, ale przedpiścy chyba oceniali ja pozytywnie.

Komentarz

• paf
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3140

Wilson Little Wil - bardzo miła i sprawna antena - jak koledzy pisali wcześniej trzyma się nawet do 215km/h znaczy jest mocna

Uniden 520XL klasyka - zestaw prawie klubowy :lol:

Komentarz

• IC 100 dobrze pracuje z UNIDENEM, szału nie mam ale 8-10 km powinno byc dobrze.

[ Dodano: Czw 31 Maj, 07 13:09 ]

Komentarz

• iksik2
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 844

Babka_Kiepska, ja mam taki zestawik jak podales (U520XL+Hustler). Kupilem Hustlerka bo akuratnie wtedy mialem niespodziewany odplyw gotowki (bylem nastawiony na Willa ale nie chcialem zeby radio miesiac w domu nieuzywane lezalo) no i teraz nie zaluje. Will jest zdecydowanie lepiej wykonany, wyglada masywniej (moje prywatne i czysto subiektywne odczucia) ale jezeli chodzi o dzialanie... No coz, moze sie i nie znam ale roznic nie zauwazylem/uslyszalem Antenke stawiam na podwojnej warstwie przezroczystej folii naklejonej na dachu (podpatrzone u huwe), powyzej 160/170 nie jezdze a do tych predkosci sie trzyma i nie zauwazylem jakiegos przemieszczania antenki. Zasieg jak podal Sigma_74, ale to oczywiscie tez zalezy od warunkow, na trasie czesto wiecej. Ogolnie jezeli chodzi o mnie to polecam
                      o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• Adamu
                        L&K
                        • 2006
                        • 1384

ja dzis sprawdzałem zasięg swojego U520XL + wilsona
                        z centrum Łodzi było mnie słychac na kazdym wylocie z miasta
                        szacuje więc zasięg na jakies 12 km.

Komentarz

• Nastar
                          Rider
                          • 2005
                          • 460

Zamieszczone przez ===Tomy===
                          To pisałem ja: Jarząbek z anteną Hawaii dł. 80cm
                          Fuck ! To po co mi te 145cm ??? :?
                          Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Nastar, Hawaii montuje sie w miejsce anteny po radiu, albo sierobi dziurke
                            a po co ci 145 cm ... zebyś był lepiej widziany i rozpoznawany czym wyzej tym lepiej

Komentarz

• ===Tomy===
                              Rider
                              • 2006
                              • 552

Zamieszczone przez Nastar
                              Fuck ! To po co mi te 145cm ??? :?
                              Nie chciałeś dziurkawić daszku więc zostaje Ci tylko magnes
                              Pamiętaj, że przy antenie bardzo ważna jest masa z autem - inaczej kaput, SWR pow.1,5
                              Hustlerki i Willsonki przy Twoich wymogach 15km zasięgu można sobie w ... między bajki włożyć. 5-8km i po zawodach przy założeniu SWR nie większego jak 1,5skali.
                              Jest szansa, że w sobotę zestroimy Twoją ML145 do takiego poziomu abyś mógł dmuchać do 15km i odbierać powrotnie z tego samego zakresu pod warunkiem mocnego rozmówcy.
                              Warunek - magnes musi mieć dużą powierzchnię dla fali odbitej więc od razu informuję Sławku - żadne narożniki dachu, żadne boczki klapy! Stawiamy magnesik centralanie na klapie bagażnika i sprawdzamy.
                              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Nastar
                                Rider
                                • 2005
                                • 460

Dobra,dobra - ja się nie znam więc nie dyskutuję...
                                A na te akurat 15km to bym się nie upierał - 10 też będzie O.K.... :P

Komentarz

• no to żołnierz będzie nadawał w POWIDZU : tu Nastar tu nastar OCP jak mnie słychac
                                  OCP odezwijcie sie

Komentarz

• Nastar
                                    Rider
                                    • 2005
                                    • 460

Racja kompanie ! Już jutro montujemy z ==Tomy== ustrojstwo, stroimy i w eter !!! Zasady korespondencji radiowej tylko sobie przyswoję delikatnie co by poruty zbytniej nie robić i naprzód !
                                    P.S. Może mały poradniczek z w/w zasad dla początkujących "citizen band" radiowców...?
                                    Chętnie skorzystam również

Komentarz

• kup dzieciom zatyczki do uszu! :idea:

Komentarz

• Nastar
                                        Rider
                                        • 2005
                                        • 460

Wiem,wiem - Magda już tyle rozumie , że czasem jak o coś zapyta to mi dech zapiera :shock:
                                        Ale i Kuba nie może już zasysać "kwiecistego języka tirowców" i nie tylko...
                                        Coś pomyślę - na początek - rodzinne wyjazdy - Volume w dół...lekko...;-)

Komentarz

• Nastar, więc nie ma najmniejszych problemów, poz zatyczkami do uszu to:
                                          1. jak pytasz o drogę i nie chcą odpowiedzieć daj żonie mikrofon - > działa rewelacyjnie, sam z Iwona to stosuje
                                          2. jak jedziesz sam to ustawiaj radio pod siebie
                                          3. jak poza miasto rozkręcaj max i tłyum szumy
                                          4. w mieście to juz kwestia gustu.
                                          5. pytaj o wysokość wiaduktów żebyś nie zahaczył anteną
                                          6. więcej nie wiem co ci napisac.

over :szeroki_usmiech

Komentarz

• Jabar1975
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 3331

Lepiej wziasc Unidena pro 520XL czy presidenta harry II asc?
                                            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• QBA
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2646

Jabar1975, to co tansze :P Bedziesz mial jeszcze na paliwo na dojazd na montaz :P

Komentarz

• Jabar1975
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 3331

jesli to to samo to nie ma nad czym sie zastanawiac bo uniden zdecydowanie bardzie przystepny jest - za to harry ma asc pytanie czy to dziala?
                                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Jabar1975, ASC jak przestroisz będzie działać poprawnie, jak nie to kicha, w mieście kicha w trasie to róznie
                                                  bierz UNIDENA i nie zastanawiaj sięnawet.

Komentarz

• djczas
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 9612

Jabar1975, ASC wycina szumy tzn słyszysz najsilniejsze źródło nadawane a reszta tła jest wycinana ale o to najlepiej jak zapytasz Howarda on sie lepiej na tym zna ode mnie

Komentarz

Pracuję...