Zamieszczone przez Sigma_74
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez NastarZamieszczone przez Sigma_74chyba foto mnie strzelił ...w wiosce ..zobaczymy
Zawsze można by rzucić, że np. "na 302 sesja foto" albo coś takiego. Miejscowi wiedzą ale jak ktoś "przelotem" to można się nadziać...:-(
Ostrzegają! Za mało jeszcze jeździsz z radyjkiem
Co do uchwytu - nic się nie dzieje, śrubki muszą tylko złapać lekko blachę i po kłopocie.
O żadnym przesuwaniu nie ma mowy.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74===Tomy===, jakoś nie slyszałem
Już ponad rok i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby ktoś mi nie dał halo o przenośnym fotografie.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Miło mi zakomunikować, że "CB mam i ja ". Zestawik chyba klubowy : radio UNIDEN PRO 520 XL/520XL oraz antenka WILSON Little Wil magnetyczna. Zresztą z nie małymi przebojami skompletowany na allegro, a zwłaszcza antenka, bo koleś chciał mi opchnąć jakąś jumaną z 15cm kablem (sic!).
Sprawa w toku i zobaczymy czy odda pieniądze ...
Dzisiaj jadę to zestroić i chyba na razie zrobię licencje nasłuchowca.
Jednym słowem .. DO USŁYSZENIA OCP !!!O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
No nareszcie Sigma będziesz miał z kim pogadać we Wrocku !
[ Dodano: Pią 15 Cze, 07 12:18 ]
Zamieszczone przez ===Tomy===Ostrzegają o przenośnych fotografach - nikt nie ostrzega przed stacjonarnymi bo z reguły te na długo przed spotkaniem ostrzegają sameZaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Nie tylko my mamy ten problem...Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Panowie , pytanko: czy zasilanie z zapalniczki może generować zakłócenia i szumy w radyjku ?
Czy "po drodze" do zasilania zapalniczki są jeszcze jakieś inne "dodatki" ?
Trochę walczę z "szumofonią" uruchamiającą się dopiero po włączeniu silnika.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NastarTrochę walczę z "szumofonią" uruchamiającą się dopiero po włączeniu silnika.
Poza tym ===Tomy===, tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=735 , kilka stron wcześniej proponował rozwiązanie z takim oto urządzeniem ... http://www.allegro.pl/item199875584_...ko_do_cb_.html
Ktoś z Kolegów może potwierdzić skuteczność ??O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Oczywiście ANL mode ON ! Filtr ten działa bez zarzutu i po wyłączeniu go jest znacznie gorzej. Ale nie w tym problem raczej... Skłaniam się w kierunku filtra p.zakłóceniowego jednak... Zobaczymy po definitywnym montażu anteny i strojeniu jak to będzie działać...Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
Nastar, bedzie szumiec, ...
u mnie jak walnołem na dach antenę nie ma żadnych szumów, zadnego turbo w radiu nic a nic, tylko wysokie napięcie jak jade i tranwaje.
Komentarz
-
lec
-
Sigma_74
-
lec
Sigma_74, chyba nie zalapales :P Nie stroilem jej na nowo - sprawdzalem tylko czy czy czasem cos sie nie rozregulwalo. I jest OK, trzyma parametry od czasu montazu. Wiec skoro u mnie jest/bylo wystrojone OK i u Ciebie tez to tamte 9km musi wynikac z czegos innego
Komentarz
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Babka_KiepskaPoza tym ===Tomy===, tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=735 , kilka stron wcześniej proponował rozwiązanie z takim oto urządzeniem ... http://www.allegro.pl/item199875584_...ko_do_cb_.html
Ktoś z Kolegów może potwierdzić skuteczność ??
Został mi jeszcze jeden, który miał iść do Octavii, ale tutaj mam spokój - żadnych zakłóceń.
Zastanawiam się czy masa anteny ma wpływ na zakłócenia i chyba nie ma znaczenia gdzie montujemy antenę (klapa, dach).
U kolegi Nastar słychać zakłócenia dopiero po uruchomieniu silnika. Squech trzeba wtedy kręcić grubo do 60%. Na wyłączonym próg nie przekracza nawet 40%.
Ja proponuję dać zasilanie od wiązki aku i wytępimy wszelkie niezgodności.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez ===Tomy===Ja proponuję dać zasilanie od wiązki aku i wytępimy wszelkie niezgodności
to jest podstawa - jak tak mam wlasnie zrobione, silnik w zaden sposob nie wpywa na radio. Podobnie jak Sigma przeszkadzaja mi jedynie mijane agregaty w wtramwajach lub jakies stacje transformatorowe
Komentarz
-
Albo pod instalacje radiowa. mam z kabli które ida do radia. One sa odseeparowane zawsze od wszytkiegoo. Nic nie szumi nie swiszczy !OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Czyli reasumując - na Allegro filtr = 18zł + przesyłka, a jak nie pomoże lub pomoże za mało to wtedy wiącha od przewodów z aku...
Nie sądzę żeby miejsce zamocowania anteny miało wpływ na te zakłócenia bo tak jak napisał Tomy - pojawiają się dopiero po włączeniu silnika i czasem w trakcie jazdy - ot tak po prostu zaczyna szumieć , skręcam SQ w prawo odrobinę i jest ok ale za chwilę znów to samo więc znów skręcam aż gdzieś przy położeniu SQ w prawo na jakieś 60-70% jest cisza...ale w ten sposób wycinam sporo użytkowników i doopa z całą ideą CB... Słyszę wtedy tylko silne stacje i mijane auta... a nie o to chodziło...:-(Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sławek - na razie szkoda kasy na filtr. Zasilanie z aku. Będzie pr0.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez NastarNie sądzę żeby miejsce zamocowania anteny miało wpływ na te zakłócenia
nie ma, sposob zasilania radia - ma
Komentarz
Komentarz