CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Sigma_74
    Nastar, ujme tak, nie montuj na klapie, zobaczysz co mnie zdziałał uchyt klapowy
    A co dokladnie zdzialal, bo zastanawialem sie ostatnio nad takim ? :roll:
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• ===Tomy===
      Rider
      • 2006
      • 552

Zamieszczone przez Nastar
      chyba foto mnie strzelił ...w wiosce ..zobaczymy
      Właśnie - tak się zastanawiałem dlaczego mobilki nie ostrzegają się przed foto ?
      Zawsze można by rzucić, że np. "na 302 sesja foto" albo coś takiego. Miejscowi wiedzą ale jak ktoś "przelotem" to można się nadziać...:-(

Ostrzegają! Za mało jeszcze jeździsz z radyjkiem

Co do uchwytu - nic się nie dzieje, śrubki muszą tylko złapać lekko blachę i po kłopocie.
      O żadnym przesuwaniu nie ma mowy.
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• ===Tomy===, jakoś nie slyszałem

Komentarz

• ===Tomy===
          Rider
          • 2006
          • 552

===Tomy===, jakoś nie slyszałem
          Ostrzegają o przenośnych fotografach - nikt nie ostrzega przed stacjonarnymi bo z reguły te na długo przed spotkaniem ostrzegają same - oczojebnymi znakami UWAGA FOTORADAR
          Już ponad rok i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, aby ktoś mi nie dał halo o przenośnym fotografie.
          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Komentarz

• Babka_Kiepska
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 315

Miło mi zakomunikować, że "CB mam i ja ". Zestawik chyba klubowy : radio UNIDEN PRO 520 XL/520XL oraz antenka WILSON Little Wil magnetyczna. Zresztą z nie małymi przebojami skompletowany na allegro, a zwłaszcza antenka, bo koleś chciał mi opchnąć jakąś jumaną z 15cm kablem (sic!).
            Sprawa w toku i zobaczymy czy odda pieniądze ...
            Dzisiaj jadę to zestroić i chyba na razie zrobię licencje nasłuchowca.
            Jednym słowem .. DO USŁYSZENIA OCP !!!
            O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• Babka_Kiepska, witaj

Komentarz

• Nastar
                Rider
                • 2005
                • 460

No nareszcie Sigma będziesz miał z kim pogadać we Wrocku !

[ Dodano: Pią 15 Cze, 07 12:18 ]
                Zamieszczone przez ===Tomy===
                Ostrzegają o przenośnych fotografach - nikt nie ostrzega przed stacjonarnymi bo z reguły te na długo przed spotkaniem ostrzegają same
                Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Nie tylko my mamy ten problem...
                Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Nastar, mam już NEORADKA i teraz Babka rewela
                  rośniemy w siłę

Komentarz

• nico21
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 2640
                    • Volkswagen

Babka_Kiepska, Witam w podklubie CB klubie OCP :P
                    DACAR.team

Komentarz

• ta, wreście ktos z kim na mieście pogadam :szeroki_usmiech

Komentarz

• Nastar
                        Rider
                        • 2005
                        • 460

Panowie , pytanko: czy zasilanie z zapalniczki może generować zakłócenia i szumy w radyjku ?
                        Czy "po drodze" do zasilania zapalniczki są jeszcze jakieś inne "dodatki" ?
                        Trochę walczę z "szumofonią" uruchamiającą się dopiero po włączeniu silnika.

Komentarz

• Babka_Kiepska
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 315

Zamieszczone przez Nastar
                          Trochę walczę z "szumofonią" uruchamiającą się dopiero po włączeniu silnika.
                          A przełącznik ANL nie daje więcej ciszy w radyjku ?? U mnie widać wyraźną różnicę z i bez ...

Poza tym ===Tomy===, tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=735 , kilka stron wcześniej proponował rozwiązanie z takim oto urządzeniem ... http://www.allegro.pl/item199875584_...ko_do_cb_.html

Ktoś z Kolegów może potwierdzić skuteczność ??
                          O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• Nastar
                            Rider
                            • 2005
                            • 460

Oczywiście ANL mode ON ! Filtr ten działa bez zarzutu i po wyłączeniu go jest znacznie gorzej. Ale nie w tym problem raczej... Skłaniam się w kierunku filtra p.zakłóceniowego jednak... Zobaczymy po definitywnym montażu anteny i strojeniu jak to będzie działać...

Komentarz

• Nastar, bedzie szumiec, ...
                              u mnie jak walnołem na dach antenę nie ma żadnych szumów, zadnego turbo w radiu nic a nic, tylko wysokie napięcie jak jade i tranwaje.

Komentarz

• Sigma_74, a propos naszego starego tematu z zasiegiem. Wystrojone mam perfecto! 1.1

Komentarz

• lec, a była duża róznica ??

Komentarz

• Sigma_74, chyba nie zalapales :P Nie stroilem jej na nowo - sprawdzalem tylko czy czy czasem cos sie nie rozregulwalo. I jest OK, trzyma parametry od czasu montazu. Wiec skoro u mnie jest/bylo wystrojone OK i u Ciebie tez to tamte 9km musi wynikac z czegos innego

Komentarz

• aha, zajazyłem moze

Komentarz

• ===Tomy===
                                        Rider
                                        • 2006
                                        • 552

Zamieszczone przez Babka_Kiepska
                                        Poza tym ===Tomy===, tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=735 , kilka stron wcześniej proponował rozwiązanie z takim oto urządzeniem ... http://www.allegro.pl/item199875584_...ko_do_cb_.html

Ktoś z Kolegów może potwierdzić skuteczność ??
                                        Mam takie filtry w autach firmowych (Scanie) oraz w busie. Pomogło jak smok.

Został mi jeszcze jeden, który miał iść do Octavii, ale tutaj mam spokój - żadnych zakłóceń.
                                        Zastanawiam się czy masa anteny ma wpływ na zakłócenia i chyba nie ma znaczenia gdzie montujemy antenę (klapa, dach).

U kolegi Nastar słychać zakłócenia dopiero po uruchomieniu silnika. Squech trzeba wtedy kręcić grubo do 60%. Na wyłączonym próg nie przekracza nawet 40%.

Ja proponuję dać zasilanie od wiązki aku i wytępimy wszelkie niezgodności.

Komentarz

• Zamieszczone przez ===Tomy===
                                          Ja proponuję dać zasilanie od wiązki aku i wytępimy wszelkie niezgodności

to jest podstawa - jak tak mam wlasnie zrobione, silnik w zaden sposob nie wpywa na radio. Podobnie jak Sigma przeszkadzaja mi jedynie mijane agregaty w wtramwajach lub jakies stacje transformatorowe

Komentarz

• neck99
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1326

Albo pod instalacje radiowa. mam z kabli które ida do radia. One sa odseeparowane zawsze od wszytkiegoo. Nic nie szumi nie swiszczy !
                                            OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                                            SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Nastar
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 460

Czyli reasumując - na Allegro filtr = 18zł + przesyłka, a jak nie pomoże lub pomoże za mało to wtedy wiącha od przewodów z aku...
                                              Nie sądzę żeby miejsce zamocowania anteny miało wpływ na te zakłócenia bo tak jak napisał Tomy - pojawiają się dopiero po włączeniu silnika i czasem w trakcie jazdy - ot tak po prostu zaczyna szumieć , skręcam SQ w prawo odrobinę i jest ok ale za chwilę znów to samo więc znów skręcam aż gdzieś przy położeniu SQ w prawo na jakieś 60-70% jest cisza...ale w ten sposób wycinam sporo użytkowników i doopa z całą ideą CB... Słyszę wtedy tylko silne stacje i mijane auta... a nie o to chodziło...:-(

Komentarz

• ===Tomy===
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 552

Sławek - na razie szkoda kasy na filtr. Zasilanie z aku. Będzie pr0.

Komentarz

• Zamieszczone przez Nastar
                                                  Nie sądzę żeby miejsce zamocowania anteny miało wpływ na te zakłócenia

nie ma, sposob zasilania radia - ma

Komentarz

• Nastar
                                                    Rider
                                                    • 2005
                                                    • 460

No dobra - to jak ciągnąć to zasilanie z aku i czy sam dam radę ?
                                                    Jakieś wskazówki ? Mam teraz trochę czasu na urlopie to chcę dopracować te pierdoły...

Komentarz

Pracuję...