Ja nie jestem z Wawy, ale wiele razy mi się przydało CB gdy musiałem trafić pod określony adres. Teraz mam GPS ale i tak z CB sie nie mam zamiaru rozstawać.
Spoko że krótsza ale czy mógłby ktoś kto kupił sobie tą antenkę powiedzieć jak wygląda ori zapakowana oraz rzucić jakimiś dokładnymi cyferkami jeśli chodzi o długość. Byłbym bardzo wdzięczny bo nie wiem czy atakować sprzedawce.
Jeśli jeszcze nie pobiłeś sprzedawcy, TO NIE BIJ GO !!!
Wszystko jest ok, a ten kawałek pręta zamocowany w podstawie, to tylko zabezpieczenie przed "lataniem" w pudełku w czasie transportu. Praktycznie można go wyrzucić, o ile nie masz w planie późniejszej odsprzedaży tej antenki.
A faktyczna długość anteny to ok 98 cm razem z podstawą, choć u mnie trzeba było odciąć ok. 1 - 1,5 cm aby wreszcie się zestroiła.
Czyli nikt Ci nie złamał bata i wygląda na to, że było to fabrycznie (oryginalnie) zapakowanie.
O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
Witam Szanownych Klubowiczów
A więc mogę powiedzieć: CB mam i ja
CB RADIO UNIDEN 520 + HUSTLER IC100!!!
Tylko teraz pytanie gdzie polecacie to zestroić w okolicach Poznania??
Witam wszystkich i informuję, że miło mi jest zawitać do grona krótkofalowej komunikacji zbiorowej - odebrałem dziś swoje TTI880, wieczorkiem pierwszy test...
73 for all.
Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowewww.meblobud.pl
ja kupilem jakies tanie cus pod zapalniczke, przecialem kabelek, odcialem gume i polaczylem kabelki z tymi od CB, pozniej tylko tasma izolacyjna i "dziala jak natura chciala" :], taki homemade :]
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Leo, jesli planujesz zostawiac radyjko w aucie to rozsadniej bedzie podpiac zasilanie dla CB z innego zrodla (spod kierownicy). W ten sposob gniazdo zapalniczki pozostanie wolne np. dla kubka na ktory mozesz oddac glos i kupic go potem.
2pac, tylko chyba to "tanie cuś" nie było tańsze niż wtyczka do zapalniczki która to kosztuje (o ile pamiętam) coś koło 1 pln bubuDE, zawsze można rozgałęźnik założyć do gniazda zapalniczki (widziałem chyba nawet z 1 na 3) z tym że wtedy raczej na pewno złapie zakłócenia. Jak już kombinować to można zaopatrzyć się w jakąś wtyczkę + gniazdko i podpiąć z jednej strony na stałe do instalacji (ja np mam do radia) a z drugiej do cb - zapalniczka nie zajęta a i radyjko w razie W można wyjąć.
shado, zawsze możesz być pierwszy i później jakiś test zapodać dla kolegów z forum Ale to co pisze, tzn 30cm i 5km zasięgu (z tego co wyczytałem to w terenie zabudowanym) brzmi... hmmmm... no nie chce pisać jak to brzmi
No właśnie mocno naciągana wydaje mi się ta antena i dlatego pytam. Teraz jeżdże Fabią z Hustlerem, ale już po 2msc zauważyłem rysy na dachu mimo podkladki gumowej. Nie chce zrysować całego dachu na nowym aucie. Do tego irytuje mnie już codzienne zakładanie i ściąganie anteny przy wjeżdżaniu i wyjeżdzaniu z garażu. Muszę kupić antenę max 0.5m. SIRIO TRIFLEX trochę kosztuje, a jeszcze dojdzie kosz montażu w serwisie- cholera wie ile sobie za to zaśpiewają.
shado, gdzieś były opinie na temat Triflexa i z tego co użytkownicy pisali to szału nie było..
Jeżeli chodzi o podkładki na dach to wg mnie najlepszy patent (oczywiście nie biorąc pod uwagę dziury w dachu lub montażu anteny cb zamiast radiowej a radiowej na szybę co jest rozwiązaniem bodajże najlepszym ) to najzwyklejsza przezroczysta folia z papierniczego, najlepiej podwójna warstwa docięta na trochę większy wymiar niż ma magnes w antenie. Ja ostatnio po pół roku zrywałem żeby zobaczyć czy pod spodem wszystko ok i żadnych rys nie zauważyłem. Tak samo antenę mocuje huwe i myślę że jeszcze na pewno kilka osób by się znalazło.
Komentarz