Ja teraz mam problem swoją Emelkę sprzedałem i chce coś lepszego, radyjko mam przeciętne z racji używania okazyjnie jest to ONWA MK3 koniecznie musi być magnetyczna co proponujecie wysokość nie gra roli myślałem nad MISSUORI President ale nie wiem ??
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
witam wszystkich w gronie cb radiowcow
Dzisiaj zalozylem antene na dach (Sirio ML 145) a radio chwilowo pozyczylem od tescia (Mercury Galaxy).
No i niestety mam problem z zestrojeniem anteny. Po pierwsze nie moge uzyskac maksymalnej mocy na SWR-ce w trybie FWD natomiast po przelaczeniu na REV wskazowka wychyla sie maksymalnie w prawo (poza skale). Jak mam ta antene wyregulowac?
Komentarz
-
-
A ja mam pytanko kto z Wawki podejmie sie przerobienia U 520 na "szybka 19" wg np tego projektu http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtop...er=asc&start=0
Nie znam sie na tym a szkoda radyjko spalicPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Raczej wszystko bylo podlaczone poprawnie - stroilem z instrukcja w reku
Dzisiaj jeszcze raz sprobuje z innym radiem.
Tak sie zastanawiam czy moze faktycznie sprobowac odwrotnie tak jak Maicroft napisal. Moze cos jest nie tak z SWRkiem :roll:
Ok, wyjasnilo sie...
Reflektometr, ktory posiadam ma zamienione napisy na przelaczniku REF<->FWD.
Tak wyglada reflektometr:
a tu jest watek na elektrodzie a propos problemu: LINK
Czyli w sumie Microft mial racje he he... Obecnie wychodzi SWR < 1,2
Komentarz
-
-
witam ja rownierz stalem sie posiadaczem radyjak CB moj zestaw to President Johnny II+ antenka president florida,jak narazie jestem zadowolony z uzytkowania chodz czasem denerwuja mie te szumy ktore wylapuje.pozdrawiamSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyKacza, czyli ktos kto skladal ten reflektometr mial ciezszy dzien
Na szczescie skonczylo sie dobrze, bo juz myslalem, ze kupilem zepsuta antene :twisted:
Nie pozostaje nic innego jak przyzwyczaic zone do odglosow cb :szeroki_usmiech:
Ktory kanal jest ostatecznie kanalem OCP? Czytalem w innym watku ale tam co pare stron byla zmiana decyzji
Ktoredy macie pociagniety kabel od anteny?
Komentarz
-
-
a jaka antenke polecacie podczas przejscia z malej president floridy?
potzrebuje wiekszej na wypady za miasto (florida w miescie jest OK, ale poza ma slaby zasieg)
rozmyslam nad batem do ok 1,5m... nie wiem.. dakota? missouri? ml-145?President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 2pacmissouri?OGIEŃTEAM by OCP
President Taylor III + PRESIDENT ML-145
www.mgregor.pl
www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )
Komentarz
-
-
ja po rocznym użytkowaniu muszę sie z wami podzielić niezadowoleniem z uchwytu, który sobie zamontowałem - na fotce, niby z jednej strony rozwiązanie bardzo wygodne, ale...
spodziewałem się, że lakier od strony bagaznika będzie się trochę wycierał, ale nie spodziewałem się, że będzie się wycierał tak bardzo oraz, że będzie to proces ciągle postepujący, z drugiej strony obawiam się, że pod uchwytem śruby, które mocują go do klapy też dość mocno uszkadzają lakier i pojawia się korozja, z trzeciej strony osiągi CB z anteną zamontowaną w tym miejscu są wyraźnie gorsze od np. rozwiązania, które miałem w BKD, czyli montażu na relingu (to rozwiązanie w ogóle jak dla mnie jest po prostu idealne, niestety dotyczy tylko kombi :x ), reasumując w najbliższym czasie mam zamiar pozbyć się tego gówna, doprowadzić uszkodzenia do porządku i ...chyba przesiądę się na magnes co akurat w moim przypadku nie będzie chyba takie złe zważywszy, że generalnie staram się nie uzywać radia...
ogólnie nie polecam :?Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, ogólnie wydaje mi się, że uchwyt jest OK, ale np. pod względem sztywności anteny (nie porównując oczywiście z uchwytem na relingu). Magnes oczywiście też nieżle trzyma ale ryzyko że zerwie jest większe niż przy takim uchwycie.
Co do uszkodzeń niestety potwierdze Twoje problemy.
Mam taki uchwyt w O1 Combi i niestety podobne usterki.
Przy magnesie obowiązkowo trzeba coś podkleić. Najlepiej jakąś folię ... np. transportową.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zurcioszkoda, ogólnie wydaje mi się, że uchwyt jest OK, ale np. pod względem sztywności anteny (nie porównując oczywiście z uchwytem na relingu).
Zamieszczone przez zurcioMagnes oczywiście też nieżle trzyma ale ryzyko że zerwie jest większe niż przy takim uchwycie.
Zamieszczone przez zurcioPrzy magnesie obowiązkowo trzeba coś podkleić. Najlepiej jakąś folię ... np. transportową.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodazurcio napisał/a:
szkoda, ogólnie wydaje mi się, że uchwyt jest OK, ale np. pod względem sztywności anteny (nie porównując oczywiście z uchwytem na relingu).
nic nie zrozumiałem
Nie porównuję go do uchytu na relingu bo działa tak samo - mocowanie.
A jest lepszy od magnesu pod względem przyczepnościNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
szkoda, dokładnie a dodatkowo jak jest masa super sciaga.. ty miales na klapie andrev3 tez mial na klapie... on stawia pod blokiem .. no i chceli mu wyrwac .. pogieli klape.. masakra.. dlatego mam na magnes.. magnes ma tylko taki minus ze zanim go polozysz lepiej przetrzec dach i podstawe magnesu bo inaczej mozna miec piekne ryski na dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgmozna miec piekne ryski na dachu
Zamieszczone przez andriu21tgchceli mu wyrwac .. pogieli klape.. masakrasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz