CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukanio63
    Ambiente
    • 2009
    • 202

Zamieszczone przez juri
    i stało się, wczoraj mi ukradli wilsona na magnesie zostala tylko kawałeczek kabla wystający z bagażnika, i co w teraz zainwestować teraz już wole na uchwyt sf40 lub relingowy może nie bedzie to tak łatwy łup, rozglądałem się już pomał za antenami sirio super black 9, Alan 9 Plus lub sirio titanium 1200, chcę się zmieścić w cenie do 150zł, a radio ma unidena
    Zastanow sie tez nad Lemm AT-1700 lub AT-1500(trochę krótsza). Dobre anteny za przyzwoite pieniądze.
    Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
    Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
    Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• locaj85
      Rider
      • 2009
      • 482

krótkie pytanie:

Lafayette trucker

czy

MIDLAND 220

Komentarz

• wiking
        Ambiente
        • 2009
        • 117

witam też mam sb nie da się podłączyć (zrobić) jakiejś słuchawki dla kierowcy żeby rozwiazać problem muzyki

Komentarz

• locaj85
          Rider
          • 2009
          • 482

Zamieszczone przez wiking
          witam też mam sb nie da się podłączyć (zrobić) jakiejś słuchawki dla kierowcy żeby rozwiazać problem muzyki
          da się, podłącz zamiast głośnika słuchawkę, z ressztą nie wiem czy w swoim unidenie nie mam wyjscia na słuchawki....

Komentarz

• szpara
            Ambiente
            • 2010
            • 212
            • Octavia I (1U2)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Jest wyjście na zewnętrzny głośnik.
            czasami dłubię w CB radiach

Komentarz

• wiking
              Ambiente
              • 2009
              • 117

johnny 2 nie widziałem zadnego wyjscia w wawa gdzie to przerabiają

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

wiking, http://autoradia.pl/ - mnie zawsze pomagali w rozwiązaniu wszelkich problemów z CB (w Alejach, na Łodygowej jest taki Pan co ma ze wszystkim pod górkę, na Ekspresowej nie byłem)

Komentarz

• smer
                  RS
                  • 2008
                  • 2021
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Nic nie trzeba przerabiać. Masz z tyłu wyjście (mini jacka) na głośnik. Wetknij tam słuchawkę.
                  Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• wiking
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 117

dzięki bardzo smer

Komentarz

• Spendra
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 119

Zamieszczone przez smer
                      Nic nie trzeba przerabiać. Masz z tyłu wyjście (mini jacka) na głośnik. Wetknij tam słuchawkę.
                      Ja tez mam Johnego II i zastanawiam się nad montarzem w popiołcę, ale potrzebuje kompanie zwartych oddziałów z Warszawy do pomocy przy...opróżnianiu skrzynki piwa dzwoniącej w bagażniku
                      ------------------------------------------------------
                      1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
                      President Johnny II na pokładzie

Komentarz

• smer
                        RS
                        • 2008
                        • 2021
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Spendra
                        Ja tez mam Johnego II i zastanawiam się nad montarzem w popiołcę, ale potrzebuje kompanie zwartych oddziałów z Warszawy do pomocy przy...opróżnianiu skrzynki piwa dzwoniącej w bagażniku
                        Oj, żebyś Ty mieszkał bliżej...

A tak poważnie, to montaż Johnnego w popielniczce O1 jest banalnie prosty; żadnych komplikacji, jeśli potrafisz odróżnić kombinerki od śrubokręta, to spokojnie dasz rade sam :wink:
                        Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• Spendra
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 119

Zamieszczone przez smer
                          Zamieszczone przez Spendra
                          Oj, żebyś Ty mieszkał bliżej...

A tak poważnie, to montaż Johnnego w popielniczce O1 jest banalnie prosty; żadnych komplikacji, jeśli potrafisz odróżnić kombinerki od śrubokręta, to spokojnie dasz rade sam :wink:
                          Hmm z tym nie powinno być problemu smer ja towar zawsze mam w bagazniku więc jak będziesz w Warszawie to odezwij się otworzymy co nie co i montaż radio ocenisz ( po kilku głębszysz) pozdrawiam
                          ------------------------------------------------------
                          1.9 TDI 110 KM SLX /2000r Srebrny Hatchback
                          President Johnny II na pokładzie

Komentarz

• szpara
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 212
                            • Octavia I (1U2)
                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Spendra, jak już wszystko zamontujesz to podjedź do mnie to zestroimy porządnie antenę.

Komentarz

• Drako
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 87

Zamieszczone przez hotrain
                              wiking, http://autoradia.pl/ - mnie zawsze pomagali w rozwiązaniu wszelkich problemów z CB (w Alejach, na Łodygowej jest taki Pan co ma ze wszystkim pod górkę, na Ekspresowej nie byłem)
                              Na Ekspresowej kupiłem swój zestaw, zrobili mi też montaż. W sumie obsługa bez problemu, no ale tam akurat szef pilnuje
                              Octavia II Tour Combi - Pacific Blue 1.6 MPI BSE
                              Service chwilowo by ASO.
                              Starsza siostra - Octavia I Combi - Srebrna 1.9 TDI ALH
                              Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• ppppppppawlo
                                Classic
                                • 2010
                                • 24

Przepraszam jeżeli już było. Panowie mam problem z CB (yosan 120) Z większej odległości ściąga sygnał dość dobrze, problem zaczyna się kiedy ktoś nadaję z małej odległości , słyszę tylko szum. Co może być przyczyną? Antena od CB typu pirat jest w dość dużej odległości od anteny FM więc to nie może być raczej przyczyną.

Komentarz

• szpara
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 212
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez ppppppppawlo
                                  problem zaczyna się kiedy ktoś nadaję z małej odległości
                                  Ile to jest ta mała odległość? Być może arw nie daje rady.

Komentarz

• ppppppppawlo
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 24

Mała odległość tzn taka, że jak pytam o drogę samochód jadący naprzeciwko, który widzę to słyszę szum.

Komentarz

• szpara
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 212
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

To prawdopodobnie tak jak napisałem. Skręć rf gain i zobacz czy coś pomogło.

Komentarz

• ppppppppawlo
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 24

Ok, przy najbliższej okazji sprawdzę i dam znać. Dzięki za pomoc

Komentarz

• zeb5
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 193

smer,

mam i ja cb radio ), tylko z małym wyjątkiem "zamontowałem" wsadziłem do schowka pod lewarkiem zmiany bigów w xarze picasso, nie mam pojęcia gdzie wsadzić na stałe tak aby było widoczne dla mnie a nie korciło amatorów posiadania cudzej własności.

A kupłem coś takiego
                                          Importer stacji lutowniczych, układów BGA, zasilaczy laboratoryjnych i wielu innych narzędzi przydatnych w serwisie elektronicznym. Zapoznaj się z naszą ofertą!
                                          Pozdrawiam

Mariusz

AGR 1,9 TDI

Panda 1,1

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

Ja też wczoraj cb kupiłem (president johnny 3 + antena president california = 610 pln).

Planuje w weekend do Zakopca śmignąć to potestuję nabytek .....

Komentarz

• ppppppppawlo
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 24

Jeśli chodzi o montaż CB w O1, to proponuję wam coś takiego:
                                              Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Teoretycznie na widoku, ale jest dość solidnie skręcone więc nie każdy złodziej się połasi. A w dodatku wygląda prawie jak oryginalne i wygodnie się używa
                                              Taka kieszeń kosztuję w granicach 30 zł

Komentarz

• locaj85
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 482

ostatnio zrobiłem taki mocno druciarski ( w moim wykonaniu)mod w postaci dodatkowego ekranu

opis wzorca tu:

generalnie napaćkałem folii aluminiowej ( takeij do kanapek) kilka warstw złożonych, na wzór tego w opisie , izolowałem taśmą z papierową naklejką , dodatkowo przykleiłem ekran na obudowie

przy pierwszym podłączneiu wywaliło mi bezpiecznik, później dałem dodatkową izolację na ekranie na blaszanej obudowie i jak na razie działa

obserwacje:

-CISZA ABSOLUTNA przy włączonym ANL, SQ i RF max, wcześniej strasznie mi sie przebijały basy z audio, SQi RF musiałem mieć na 11 i 13

-do tego stopnia, że mam wrażenie, że nie odbieram części wiadomości

-inne mobile słyszą mnie dobrze, ja też słyszę dobrze

- na dniach postaram się zrobić test zasięgu z kolegą, który ma taki sam zestaw, tyle, że ekranowany

z jednej strony odczucia są pozytywne z drugiej zaś targa mną niepokój ( szczególnie z racji druciarstwa i niewiedzy :twisted: )

Komentarz

• Adam204
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 454

Zamieszczone przez ppppppppawlo
                                                  Jeśli chodzi o montaż CB w O1, to proponuję wam coś takiego:
                                                  http://img253.imageshack.us/i/p1140135.jpg/
                                                  no ale to masz prawie standardowe zamontowanie CB w O1 no nie licząc w popielniczce

Komentarz

• loyd
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2342

Ktoś mi powie czy warto ustawiać "auto squelch" Johnny 3 + antena President Missouri ?

Jak to wogóle działa i co to jest RF Gain ?

Komentarz

Pracuję...