Zamieszczone przez Jurij
[O2FL] Zasilanie w aucie rejestratora wideo 5V 1A - jak?
Zwiń
X
-
kowal 2002, z tego co kojarze, to lampki gasły, ale sprawdzę to dokładniej. Ale tak jak pisze Jurij zapalniczka ma cały czas zasilanie, jak zostawię włączony do zapalniczki GPS to się cały czas ładuje.
Możliwe, ze to kwestia jakichś ustawień VAGiem?Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zbyhoo, w zapalniczce napięcie jest zawsze. Mówimy tu o podłączeniu ładowarki do zasilania oświetlenia kabiny ( wtedy po zamknięciu auta z kluczyka, lub pozostawieniu otwartym zasilanie znika - poczytaj kilka postów wyżej ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4...
a może @jurij wpiął się w niewłaściwy kabelek plusowy, tzn. ten drugi ?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
kowal 2002, A może by tak zmajstrować z twojego opisu jakiś tutorial... foto-tutorial albo video-tutorial. Kamerę już masz...
Też jestem świeżo po zakupie wideo-rejestratora i zastanawiam się jak podpiąć zasilanie (lampka lub zasilanie po kluczyku) ale tu pojawia się pytanie jak? gdzie? jakich elementów użyć itd...
Niestety w O II FL w zapalniczce zasilanie jest cały czas.http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K_R_I_Skowal 2002, A może by tak zmajstrować z twojego opisu jakiś tutorial... foto-tutorial albo video-tutorial. Kamerę już masz...
przecież jego instrukcje w tym wątku są tak proste, łatwe i przyjemne - że już bardziej nie może być... :lol:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
To ciekawe, gdzie można kupić zasilacz który nie "sieje" zakłóceń ?
W moim VW jak działa kamerka to zakłóca działanie RNS 510 a Navi prowadzi mnie po Wiśle. Jak tylko wyjmę wtyczkę zasilającą z zapalniczki satelity wracają i działa poprawnie.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lubek24To ciekawe, gdzie można kupić zasilacz który nie "sieje" zakłóceń ?
W moim VW jak działa kamerka to zakłóca działanie RNS 510 a Navi prowadzi mnie po Wiśle. Jak tylko wyjmę wtyczkę zasilającą z zapalniczki satelity wracają i działa poprawnie.
kilka postów wyżej jest link do jednej z takich ładowarek. Nie zakłócają też ORYGINALNE ładowarki do Sony z tym ,że trzeba sprawdzić i porównać I max z ładowarką fabryczną.
Dobrze jest wcześniej umówić się ze sprzedawcą na ewentualny zwrot ładowarki gdyż ta sama ładowarka może różnie się zachowywać np. w zależności i od modelu CB i od auta.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Dziś sprawdziłem 3 rodzaje ładowarek i wszystkie tak samo sieją i Navi nie działa
Ładowarki od HTC nie próbowałem, zapytam w firmie może ktoś taką ma to sprawdzę :PO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4a po co ma @kowal montować jakie tjutorjale ?
przecież jego instrukcje w tym wątku są tak proste, łatwe i przyjemne - że już bardziej nie może być...
Może właśnie dlatego, że nie wszyscy są tak biegli w elektryce lub elektronice samochodowej, albo boją się eksperymentować.
Może właśnie po to żeby nie "wyważać otwartych drzwi" lub "odkrywać na nowo Ameryki"...http://www.profi-it.pl
Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K_R_I_S
Może właśnie dlatego, że nie wszyscy są tak biegli w elektryce lub elektronice samochodowej, albo boją się eksperymentować.
Może właśnie po to żeby nie "wyważać otwartych drzwi" lub "odkrywać na nowo Ameryki"...
no ja Ciebie przepraszam...
wszak @kowal wyjaśnił dokładnie do którego kabelka (kolor) się wpiąć, a do którego się nie wpinać... do tego zostało opisane jak dostać się do wnętrza lampki :roll:
to naprawdę proste i nie wymaga doktoratu, co co piszesz o "wyważaniu otwartych drzwi" skoro masz wszystko podane na tacy ???
wypada tylko podziękować @kowalowi, co niniejszym czynię!Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4to naprawdę proste i nie wymaga doktoratu, co co piszesz o "wyważaniu otwartych drzwi" skoro masz wszystko podane na tacy ???
Zamieszczone przez kowal 2002Dobra, dobra, jak będzie chwila to wrzucę jakiś tutorial z fotami
A jeśli dalej nie rozumiesz o co mi chodzi z "wyważaniem otwartych drzwi" to:
Zamieszczone przez mattyah4x4kup trzy zasilacze po 20-30 PLN z różnych źródeł - masz szanse, że któryś nie będzie siał
Ale nie, niech sobie reszta też wydaje po 60-90zl na zasilacze które będą leżały później w garażu bo zwrócić ich przecież nie można, a używać też nie bo robią zakłócenia.
Pomyśl trochę...
kowal 2002, miał fajny pomysł i wykonał kawał dobrej roboty. Swoim "patentem" podzielił się na forum i spotkało się to z ogromnie pozytywnym odbiorem. Ja podrzuciłem tylko pomysł uzupełnienia go fotkami.http://www.profi-it.pl
Komentarz
-
-
Przed chwilą podłączyłem zasilacz pod lampkę.
Co potrzebne:
- ładowarka miniusb,
- gniazdo zapalniczki na przewodzie (ułatwi to ewentualną wymianę ładowarki)
- 2 szybkozłączki do przewodów
- śrubokręt
Wyjmujemy lampkę, odpinamy kostkę zasilającą, szybkozłączkami podpinamy dodatkowe gniazdo zapalniczki (przewód plusowy do czerwonego idącego do lampki, przewód minusowy do brązowego). Wpinamy ładowarkę (dodatkowo zaizolowałem taśmą ładowarkę w gnieździe, aby nic się nie rozłączyło. Ładowarkę wcisnąłem pod podsufitkę nad lampką (nawet sporo tam miejsca), przeciągnąłem końcówkę przy szybie, za lusterko i przykręciłem lampkę.
Działa
Czas operacyjny 20 minut. 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TwoB- gniazdo zapalniczki na przewodzie (ułatwi to ewentualną wymianę ładowarki)
dodatkowym plusem jest to, że wyjęcie kompletnej ładowarki wymaga tylko zdjęcia plastykowej szybki z lampki i odkręcenia dwóch wkrętów :szeroki_usmiechDiesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
uwaga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4tam jest na tyle dużo miejsca, że można upchnąć całą ładowarkę wraz z gniazdem spokojnie
dodatkowym plusem jest to, że wyjęcie kompletnej ładowarki wymaga tylko zdjęcia plastykowej szybki z lampki i odkręcenia dwóch wkrętów
wreszcze pozbędę się kabelkologii w aucie szkoda, że wcześniej tego nie zrobiłem 8)
Komentarz
-
Komentarz