NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • baden5
    Classic
    • 2012
    • 5

Zamieszczone przez Kędzior
    Zamieszczone przez Kozo
    Zamieszczone przez dato
    Słuchajcie jest to czyjeś zaangażowanie i społeczne dłubanie, chyba nie mają większego sensu takie pretensje ? Pożartować można, ale póki nie ma i na innych forach nie ma i zachodnich nie ma to może trzeba się uzbroić w cierpliwość po prostu ?
    ale jak nie chce udostępniać to po co się chwali : mam ale nie dam, a tłumaczenie się brakiem czasu jest śmieszne bo przecież widać że loguje się codziennie i na to ma czas, tak?

chyba sprawia mu to przyjemność jak ktoś go prosi i czeka na jego powrót jak pies na właściciela
    wszystkich zainteresowanych nowym softem proszę o kontakt na PW
    dla takich ludzi jak Kozo czy też świeżo zarejestrowanych użytkowników nie będę dawał linka do softu !!

ja poświecam swój czas a ktoś myśli że mu się należy :evil: więc koniec z tym !

widzę że mam miękkie serce i twardą d...ę.

P.S

dodam że soft jest przerobiony aby również działał na starszych jednostkach.

Witam.

Szanowny @Kolego Kedziorze

pragne zapytac dlaczego z powodu braku kultury i nadpobudliwosci @Kolegi KOZO nowo zarejestrowani tez zostali wpisani na czarna liste :?: :| :cry: :?:

Zwracam sie z Uprzejma prosba do Szanownego @Kolegi o ponowne przemyslenie tej decyzji.
    Pozdrowienia z Warszawy dla Pieknego Miasta Poznan ( ktore przynajmniej posiada autostrade)

Komentarz

• Ramzes765
      Drive
      • 2012
      • 52

Przyłączam się do posta usera @baden5 i również proszę o link do sw 4120

Na tym sw4020 dziwne głosy wydobywają sie z mojego RNSa

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Zamieszczone przez baden5
        Pozdrowienia z Warszawy dla Pieknego Miasta Poznan ( ktore przynajmniej posiada autostrade)
        My też już mamy Ino w remoncie. Ale za to bez 3 bramek na 30 minut jazdy :lol:
        A jak ma Was teraz Kędzior rozpoznać, że to nie Kozo z z pseudo pożyczonym od siostry

Komentarz

• baden5
          Classic
          • 2012
          • 5

Zamieszczone przez dato
          My też już mamy Ino w remoncie. Ale za to bez 3 bramek na 30 minut jazdy :lol:
          A jak ma Was teraz Kędzior rozpoznać, że to nie Kozo z z pseudo pożyczonym od siostry

...Fakt ciężko rozpoznac ...
          Ja np. znam Szanownego @Kolege Kedziora z forum Skoda Club gdzie mam nick wieden02.
          Niestety nie mam Skody Octavi wiec wczesniej nie rejestrowalem sie na Waszym Forum ale czesto sledzilem ciekawe wątki tu poruszane. ops:

Pozdrawiwm

Komentarz

• Kędzior
            Ambiente
            • 2007
            • 207

Witam.

Szanowny @Kolego Kedziorze

pragne zapytac dlaczego z powodu braku kultury i nadpobudliwosci @Kolegi KOZO nowo zarejestrowani tez zostali wpisani na czarna liste

Zwracam sie z Uprzejma prosba do Szanownego @Kolegi o ponowne przemyslenie tej decyzji.
            1. Nie potrzebuje ani nie wymagamm żadnych zwrotów jak "szanowny kolego " czy też innych.

2. Proszę podziękujcie użytkownikowi Kozo za to że nowo zarejestrowani zostali wpisani na tzw "czarną listę " i że tak postępuje a nie inaczej.

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Słuchajcie, Kędzior jest na serio normalnym facetem, z robotą i remontem i kobitą wiercącą drugą dziurę w odbycie w tle i ma prawo się wqrwić. I ma z nas wszystkich jeżdżących z navi od Martina najlepsze dojścia i dodatkowo jak coś zdobędzie to nie puszcza na pałę, tylko testuje, przerabia (żeby na starszych sprzętach chodziło) i znów testuje. Wielkie dzięki i szacun - jak puści to będzie i tyle w temacie.

A ja trzymam kciuki, żeby na przyszłość dalej działał jak działa, a nie dał sobie siana i w zaoszczędzonym czasie nie zajął się ogródkiem... Aha - na SCP też siedzi, więc bycie "nowym" tu nic nie zmienia...

Z mojej strony EOT.

Komentarz

• gieu
                Rider
                • 2009
                • 607
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                Aktualny firmware to 4020.
                Mapę masz natomiast najnowszą, niestety ma ona to do siebie, że ma błąd i gada dziwnie na rondach. Musiałbyś wgrać starszą, lub wyłączyć mu głos navi (który i tak jest do bani prawdę mówiąc).

I tu się wszyscy mylilismy.

Problem leży w sofcie ! a nie w mapach.
                Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
                Doszła funkcja "radio text"
                Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
                Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.
                Kedzior co znaczy 'ma nowe logo skody'? Nic takiego niw zauwazylem :-(
                Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Kędzior
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 207

Zamieszczone przez gieu
                  Zamieszczone przez Enriquez
                  Aktualny firmware to 4020.
                  Mapę masz natomiast najnowszą, niestety ma ona to do siebie, że ma błąd i gada dziwnie na rondach. Musiałbyś wgrać starszą, lub wyłączyć mu głos navi (który i tak jest do bani prawdę mówiąc).

I tu się wszyscy mylilismy.

Problem leży w sofcie ! a nie w mapach.
                  Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
                  Doszła funkcja "radio text"
                  Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
                  Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.
                  Trzeba przekodować VCDS-em ( zmiana polega na zaznaczeniu Logo Company FAW (ONLY Japan/China)), i bedzie taki efekt

Komentarz

• noogi
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 114
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Trzeba przekodować VCDS-em ( zmiana polega na zaznaczeniu Logo Company FAW (ONLY Japan/China)), i bedzie taki efekt

Obrazek
                    Czy dla VW też dostępne jest nowe logo?

Mam pytanie dotyczące radiotextu - czy starsze RNSki są w stanie obsłużyć tą funkcję, czy hardware nie powinien być do tego przygotowany?

pozdrawiam
                    -= BXE Power =-

Komentarz

• heretyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 549
                      • Octavia III (5E3)
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez noogi

Obrazek
                      Czy dla VW też dostępne jest nowe logo?

Mam pytanie dotyczące radiotextu - czy starsze RNSki są w stanie obsłużyć tą funkcję, czy hardware nie powinien być do tego przygotowany?

pozdrawiam
                      Bodajze w ostatnim 4020 zmienilo sie logo startowe. Wczesniej VW bylo na tle jakby globu z perspektywy(chyba lekko zielonego) a teraz sa jakies biale kreski w tle. Nie przygladalem sie dokladnie. Dodatkowo logo zalezy rowniez od kodovania VCDS- Highlinie, Premium itd. tak przynajmniej mi sie wydaje :wink:

Czemu u licha miaal by byc jaks zmiana hardweearu? Przecierz Radiotex (a wlasciwie Radiotext plus (RT+)) jest obslugiwany od samego poczatku. Zmienia sie tylko sposob jego wyswietlania (statyczny/dynamiczny)
                      Zostały mi czesci, po szkodniku:
                      VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                      Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Ramzes765
                        Drive
                        • 2012
                        • 52

Logo można zmienić samemu na LINK

Komentarz

• Enriquez
                          RS
                          • 2009
                          • 7685
                          • Superb III (3V3)

Rozumiem, ze radiotext będzie wyświetlany w całości, jak na Amundsenie?
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

Mnie się to nie podoba bo przykrywa skróty ze stacjami radiowymi

Komentarz

• noogi
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 114
                              • Octavia III combi (5E5)
                              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez heretyk

Bodajze w ostatnim 4020 zmienilo sie logo startowe. Wczesniej VW bylo na tle jakby globu z perspektywy(chyba lekko zielonego) a teraz sa jakies biale kreski w tle. Nie przygladalem sie dokladnie. Dodatkowo logo zalezy rowniez od kodovania VCDS- Highlinie, Premium itd. tak przynajmniej mi sie wydaje :wink:

Czemu u licha miaal by byc jaks zmiana hardweearu? Przecierz Radiotex (a wlasciwie Radiotext plus (RT+)) jest obslugiwany od samego poczatku. Zmienia sie tylko sposob jego wyswietlania (statyczny/dynamiczny)
                              Wyczytałem gdzieś, że wersje 'A' RNS mogą nie obsługiwać funkcji Radiotext...

Pytałem o zmienione logo dla opcji w kodowaniu 'Logo Company FAW (ONLY Japan/China))' - pod VW.

Cusomizowane logo ze wskazanej stronki też testowałem.

pozdrawiam
                              -= BXE Power =-

Komentarz

• Kędzior
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 207

Zamieszczone przez dato
                                Mnie się to nie podoba bo przykrywa skróty ze stacjami radiowymi

Jedno kliknięcie w obszar na którym jest wyświetlany radio text i i odkrywają ci się skróty ze stacjami radiowymi

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

O! To włączę z powrotem

Komentarz

• Ramzes765
                                    Drive
                                    • 2012
                                    • 52

panowie, ja jako nowy user nie mam szansy na ten soft tutaj na forum, a czy w ASO jest szansa zeby uaktualnili mi RNSa? Ewentualnie czy mogę tam kupić soft? Do szału doprowadza mnie ta babka na rondach

Komentarz

• szczepcio
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 318

Kędzior, mógłbym prosić o linka do softu? z góry bardzo dziękuję
                                      restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
                                      wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....

Komentarz

• dato
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1431

Odpowiadając hurtem na zapytania PW musze Was bardzo przeprosić, ale zwracajcie sie po soft bezpośrednio do Kędziora. Ja mam wersję, która działa tylko w nowych navi oraz obiecałem jej nigdzie nie wystawiać. Linka do wersji przerobionej przez Kędziora nawet nie mam i nie chcę mieć, bo ustaliliśmy, że to Kędzior udostępnia soft więc zamierzam się z tych ustaleń wywiązać.

No i uwaga - mam pierwszy problem z nowym softem :!:
                                        - nie pozwala wpisac adresu podczas jazdy >40kmh, wyświetla tabliczkę, że "wprowadzanie danych podczas jazdy jest niebezpieczne" :lol:
                                        - wiem i rozumiem, ale chcę to qrde zmienić - przeleciałem przez menu urządzenia i nie znalazłem rozwiązania - wiecie może jak to obejść ???

Komentarz

• Kędzior
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 207

Zamieszczone przez dato
                                          Odpowiadając hurtem na zapytania PW musze Was bardzo przeprosić, ale zwracajcie sie po soft bezpośrednio do Kędziora. Ja mam wersję, która działa tylko w nowych navi oraz obiecałem jej nigdzie nie wystawiać. Linka do wersji przerobionej przez Kędziora nawet nie mam i nie chcę mieć, bo ustaliliśmy, że to Kędzior udostępnia soft więc zamierzam się z tych ustaleń wywiązać.

No i uwaga - mam pierwszy problem z nowym softem :!:
                                          - nie pozwala wpisac adresu podczas jazdy >40kmh, wyświetla tabliczkę, że "wprowadzanie danych podczas jazdy jest niebezpieczne" :lol:
                                          - wiem i rozumiem, ale chcę to qrde zmienić - przeleciałem przez menu urządzenia i nie znalazłem rozwiązania - wiecie może jak to obejść ???
                                          A mówiłem nie wgrywaj " Factory CD " tylko użyj sprawdzonego ( jutro naprawimy tą niedogodność ) nie stresuj się

P.S

Ci którzy sciagli przerobioną wersję którą im udostępniłem nie będą mieli z tym problemu ani z maxidotem , ani z multikierą ani z gateway-em.

Komentarz

• dato
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1431

nie stresuję się, śmieję

Masz jakąś opcję na VIM, ten problem, zmianę logo ? Te CD do ściągnięcia z netu (VIM + logo startowe) nie działają w nowych sprzętach / sofcie.

Komentarz

• Ramzes765
                                              Drive
                                              • 2012
                                              • 52

@dato wszystko działa tylko najpierw musisz zezwolić na downgrade softu w ukrytym menu

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

A to ciekawa sugestia, chyba faktycznie powinno zadziałać, dzięki za wskazówkę !

Komentarz

• ToMo1978
                                                  Ambiente
                                                  • 2011
                                                  • 161
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jeżeli ktoś potrzebuje fajne (gotowe) projekty do wypalenia ekranów startowych to polecam te: http://www.vwwatercooled.org.au/foru...ens-67987.html
                                                  Numer 09 mam u siebie i wygląda bardzo fajnie.

Komentarz

• dato
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1431

dato napisał/a:

No i uwaga - mam pierwszy problem z nowym softem
                                                    - nie pozwala wpisac adresu podczas jazdy >40kmh, wyświetla tabliczkę, że "wprowadzanie danych podczas jazdy jest niebezpieczne"

A mówiłem nie wgrywaj " Factory CD " tylko użyj sprawdzonego ( jutro naprawimy tą niedogodność ) nie stresuj się
                                                    No dzięki Panie za pytanie pomocnicze - tak, przy kodowaniu columbusa zaznaczyłem na pałę "speed threshold" i na 99,9% tu jest pies pogrzebany, więc nie ma nic wspólnego z softem.

Jutro sprawdzę, ale jestem pewien, że to jest to.

Komentarz

Pracuję...