NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radso
    Drive
    • 2008
    • 64

Wlasnie tu jest problem ze nie bardzo mam czas na takie wycieczki ubolewam nad tym ale co zrobic. Nie przeszkadza mi ze nie ma informacji z park i clima. Rozumie ze to jest na zasadzie P&P. Jesli juz sie zdecyduje na zakup na allegro to na co powinienem zwrócic uwage?

Komentarz

• Grygy
      Ambiente
      • 2007
      • 223

2. Czy na wyswietlaczu od czujnikow parkowania mozna skonfigurowac jakie auto jest wyswietlane ? Domyslam sie ze tak bo widzialem screeny z wrsja kombi i liftback ale chcialem potwierdzenia

Tak, nakodujesz kombi albo liftback

[ Dodano: Czw 10 Gru, 09 17:59 ]
      Zamieszczone przez Radso
      Wlasnie tu jest problem ze nie bardzo mam czas na takie wycieczki ubolewam nad tym ale co zrobic. Nie przeszkadza mi ze nie ma informacji z park i clima. Rozumie ze to jest na zasadzie P&P. Jesli juz sie zdecyduje na zakup na allegro to na co powinienem zwrócic uwage?
      Czesc, wesz ode mnie i wsystko jest oki.Moge ci jej wyslac.

Komentarz

• voltar
        L&K
        • 2009
        • 1107
        • Octavia II (1Z3)
        • BZB 1.8 TSI 160 KM

ta ramka jest w wersji po fl.
        [/quote]

Podobno przed liftem byly 3 , normalna czarna, srebrna i czarna lakierowana

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• GS1
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 82

Wgrałem soft 2684 i niestety kierownica nie działa, miał już ktoś ten problem ? A może wiecie jaki soft mi uruchomi kierwnicę ? Dodam że przy poprzednim update tez miałem ten problem po wgraniu innego wszystko wróciło do normy.

Martin co z tym schematem do przerobienia wiązki żeby mikrofon działał ?

[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 12:38 ]
          Ok, wszystko działa

Martin wiszę Ci browara

Komentarz

• tomasz-wr
            Classic
            • 2009
            • 3

Witam.
            Mam następujące pytanie.
            Mam fabrycznie wbudowaną w Seacie nawigację RNS310 i chcę ją zamienić na RNS510.
            Czy jest to skomplikowane?
            Czy wystarczy wyjąć po prostu starą nawi i włożyć RNS510?
            Czy trzeba dokonywać jakiś przeróbek?
            Czy po wymianie wszytskie funkcje będą działać ( MFA, sterowanie w kierownicy, wyświetlanie z czujnikó cofania, klimatyzacji, bluetooth, sterowanie głosem)?

Pozdrawiam

Komentarz

• Adam_Zd
              Classic
              • 2008
              • 39

Zamieszczone przez GS1
              U mnie po eksperymencie na pierwszym aucie z softem 2684 jest wszystko ok ( Octavia 2007 ). Martin twierdzi że nowy soft może rozładować akumulator, może ktoś to potwierdzić ?

dość szczegółowe informacje na ten temat:

...dlatego też do samochodów sprzed 2008 najczęściej zalecane jest używanie softu 1100.

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

tomasz-wr, wyjmujesz starą wkładasz nową i już :wink:

GS1, jak rozwiązałeś problem?
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• 1mike
                  Classic
                  • 2009
                  • 9

Witam. Zamówilem własnie Octavie II po FL.Odbieram w lutym. Mam pare pytań odnośnie RNS 510.
                  1. Na czym polega montaż RNS 510(fabrycznie bedzie Swing zamontowany),czy to sie wiąże z dodatkowym okablowaniem, programowaniem i dodatkową anteną?
                  2.Czy firmy oferujące RNS 510 na allegro sa wiarygodne?Może polecicie jakieś??
                  3.Czy lepiej kupic navi z montażem czy może trzeba zamontowac ja w serwisie zeby nie stracić gwarancji fabycznej??Czy serwis Skody da sobie z tym rade?
                  4.Co powinno się znajdować w kompletnym zestawie??

Z góry dzieki za odp.

Komentarz

• Maru 123
                    RS
                    • 2008
                    • 4660

1mike, wysil się i przeczytaj ten wątek a znajdziesz odp. na wszystkie twoje pytania
                    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• tomasz-wr
                      Classic
                      • 2009
                      • 3

Wracając do mojego pytania:
                      Czy wszystkie kostki i gniazdka są kompatybilne?
                      Rozumiem, że potem muszę skonfigurować RNS 510 pod posiadane wyposażenie?
                      Czy po wymianie wszytskie funkcje będą działać ( MFA, sterowanie w kierownicy, wyświetlanie z czujników cofania, klimatyzacji, fabryczny bluetooth, sterowanie głosem)?

Pozdrawiam

Komentarz

• GS1
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 82

Maru - problem rozwiązał się sam, najpierw wgralem soft do rns z roku 2007 modyfikowany, w rns z nawi skodowska u kolegi wszystko ruszyło bez problemów niestety w mojej rns z vw nie zadzialala kierwnica, sciagnolem soft do superba 2 i octavii po lifcie. Nawigacja się plula ze nie zainstaluje ale jak się na niej wymusilo to po instalacji wszystko gra. Najnowsze mapy v6 West tez działają. Ale tu tez problem bo na 4 nawigacje najnowsze mapy przyjęły tylko 2. Mapy v6 bardzo aktualne, jest nawet autostrada oddana miesiąc temu z Krakowa do szarowa

Komentarz

• tomasz-wr
                          Classic
                          • 2009
                          • 3

oczywiście ponawiam moje pytania dotyczące RNS510

Komentarz

• Quest
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 232

Mam możliwość zakupu RNS'a 510 w wersji USA.
                            Czy istnieje później możliwość zmiany softu, etc?
                            Czy da się go zaadoptować...? :wink:

Pozdr
                            Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.

Komentarz

• Psycho Dad
                              Rider
                              • 2009
                              • 629

Zamieszczone przez Quest
                              Mam możliwość zakupu RNS'a 510 w wersji USA.
                              Czy istnieje później możliwość zmiany softu, etc?
                              Czy da się go zaadoptować...? :wink:

Pozdr
                              też mnie korci za 1000 na allegro
                              ale przeczytaj to :/

Witam wszystich posiadaczy oraz miłośników WV Pasata. Kupiłem ostatnie rns510 i okazało się ża navi jest rodem z japoni(mapy japni i znaki na tej mapie typowo z japońskimi znakami) *pytanie brzmi następująco ...co zrobić żeby zakresy radia były europejskie bo te z japoni są do bani i prawie nic p...
                              Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• stavi
                                Classic
                                • 2009
                                • 8

Proszę o rady i pomoc ...

Serdecznie proszę o poradę i pomoc. Firma zezwolila mi na montaż rns 510 z bluE. Znalazłem firmę w Bydgoszczy i zaczęły się moje problemy. Dziś zgłosiłem się na montaż i po 6 godzinach auto nie widzi mi navi. Obiecali ze montaż odbędzie się bez ingerencji w instalacje a widziałem jak przecinaja i lutuja jakieś kabelki pomarańczowej chyba? Czy tak powinno być? Auto na gwarancj! A może było?! Czy nie wystarczy wypiac radio swing i wstawić columbusa? Dodatkowo podczas upgradu softu pojawił się błąd 202. W rezultacie wyjechalem ze starym radiem i blutoothem który nie działa z iPhone 3gs. Oczywiście obiecali ze będzie działał , jutro mam być tam ponownie. Proszę gorąco o poradę. Dlaczego auto nie widzi tego radia? Może wkladaja mi coś starego? Czemu bl premium nie działa z iPhone? Może inny moduł powinni zamontować? Pozdrawiam i proszę o rady ,
                                Stavi

Komentarz

• megon
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 303

Przeczytałem cały wątek na temat nawigacji i mała rada:

osoby które zmieniają Bolero -> Columbusa - niech zamówią od razu nową ramkę stara nie pasuje

Jak sprawdzić czy działa sterowanie głosem - w którym miejscu się to włącza ?

Gall-ICM we Wrocławiu bardzo sprawnie poradził sobie z wyminą Bolero na Columbusa - dodatkowo zakodowali kierownicę multifunkcyjną - wiem, że to dla znawców nie problem - ale myślałem, że nie będzie mi działał maxi-dot

Komentarz

• Jac_ek
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 1733

W rezultacie wyjechalem ze starym radiem i blutoothem który nie działa z iPhone 3gs. Oczywiście obiecali ze będzie działał , jutro mam być tam ponownie. Proszę gorąco o poradę. Dlaczego auto nie widzi tego radia? Może wkladaja mi coś starego? Czemu bl premium nie działa z iPhone? Może inny moduł powinni zamontować? Pozdrawiam i proszę o rady ,
                                    BT premium działa tylko z Telefonami (przez duże T ;-) )obsługującymi rSAP patrz tu -> http://de.wikipedia.org/wiki/SIM_Access_Profile wiec o iPhonie zapomnij (głownie nokia wspiera rSAP i działa to świetnie smsy na maxidocie kopiowanie książki telefonicznej itd itp) zwykły BT chyba działa ze wszystkimi.

Error 202 - tylko Grygy z forum chyba ci pomoże
                                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• megon
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 303

Z tego co wiem Grygy będzie dopiero po 18.12

Komentarz

• stavi
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 8

rns - kłopoty

...najmocniej martwi mnie to że przecięli mi przewody w instalacji (wiązce), podobno musieli wpiąć się w CAN? Czy w o2 FL jest to konieczne? Czy trafiłem w ręce partyzantów? może dlatego że to przecięli - wpięli się z czymś to auto nie widziało tego radia? a może soft radia był za stary ? teraz mam Swinga i działa ok ...jutro ponownie się do nich wybieram, proszę o rady i opinie .
                                        Stavi

Komentarz

• GS1
                                          Drive
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 82

Ciąć nic nie powinni, zobacz na jakiej wiązce zapinają blu, czy na oryginalnej czy kombinowanej, sprawdź też czy montują blu na stelażu pod siedzeniem pasażera, z tego co mi przychodzi do głowy to jedyny kabel jaki powinni przeciąć to jest kabel od mikrofonu żeby działało wybieranie głosowe. W każdym razie u mnie w firmie montowaliśmy sobie 7 sztuk i nigdy nic nie cięliśmy. Co do gwarancji to zależy od serwisu, z tego co się orientowałem to jakakolwiek ingerencja w elektrykę ( cięcie ) skutkuje utratą gwarancji. Dodam też że mogłeś montaż zlecić w ASO, pewnie kosztowałoby to 300 zł ale miałbyś święty spokój. Jakie masz pochodzenie tego rns-a że przy wgrywaniu nowego softu wywaliło błąd 202 ?
                                          Ps. Tak jak napisał Jac_ek o iPhone zapomnij

Komentarz

• Jac_ek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1733

jeszcze słowo wyjaśnienia na temat rSAP w BT premium i dlaczego nie z każdym telefonem działa:
                                            1. rSAP poprzez BT udostępnia zestawowi kartę SIM (trzeba podać nr PIN telefonu przy parowaniu), telefon staje się offline, natomiast dzięki temu mamy tak jakby przełożoną kartę do zestawu samochodowego, korzystamy z anteny samochodowej, pamięci itd - telefon de facto mamy odłączony - tylko udostępnia kartę przez BT
                                            2. zwykły BT działa jak zestaw słuchawkowy - przekazuje tylko dźwięk i czasami trochę danych (np nr dzwoniącego), ale korzystamy z anteny telefonu który jest w kieszeni spodni przy jajkach ;-), rozładowuje się bateria przy transmisji, żeby przeczytać sms'a trzeba wyjąć telefon, brak dostępu do książki telefonicznej na maxi-docie itd
                                            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• stavi
                                              Classic
                                              • 2009
                                              • 8

Udało się im zamontować 510tke

... po wielu trudach udało im się zamontować rns 510 i blu premium! Wszystko jest ok, wyświetla się ładnie jak powinno na maxidot cie itd. Mam tylko zastrzeżenia do samego montażu. Upchneli mi moduł blu za sterowaniem klimy a nie pod siedzeniem, nie dali ramki jak obiecali, ale za to cena z komplet była chyba ok (3500 brutto z fakturką i pisemną gwr na całość) . Ogólnie nie polecam tego warsztatu w Bydgoszczy!
                                              Polecam każdemu za to ten sprzęcik - całkiem przemyślane urządzenie.

Dzięki za wskazówki i pomoc ...
                                              Stavi

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen
                                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

stavi, to samo w gdańsku za 2500 z DVD free
                                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• stavi
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 8

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                                  stavi, to samo w gdańsku za 2500 z DVD free
                                                  z bluetoothem premium montażem i fakturką ?

Mam nadzieje że nie bo uśmiech mi zniknie ...
                                                  Stavi

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen
                                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez stavi
                                                    montażem i fakturką
                                                    tak
                                                    ale bez bth- za bth chcą jeszcze 8 stówek
                                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...