NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koski
    Drive
    • 2009
    • 75

Zamieszczone przez megon
    ... - Orange na abonament blokuje możliwość wyłączenia kodu PIN
    ale kicha ... dlatego właśnie nie lubie orange i jestem "gdzie indziej"
    The Proud owner of Skoda Superb II

Komentarz

• Jac_ek
      RS
      • 2009
      • 1733

Zamieszczone przez megon
      Jest to Samsung Omnia II - Windowsem 6.5
      No wlasnie - Windows, mi premium nie chcial dzialac z HTC TyTn II, z ktorym jest podobno kompatybilny, natomiast ze stara e50 dzialal bez problemu, z e65 zony rowniez smiga i teraz z nowa e75 (HTC idzie na sprzedaz) rowniez dziala az milo

Zamieszczone przez koski
      widze, ze nie masz pojecia o tym co jest do zmiany/zrobienia w opcjach sieci a co w opcjach telefonu.
      ale kicha :diabelski_usmiech
      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• koski
        Drive
        • 2009
        • 75

Zamieszczone przez Jac_ek

Zamieszczone przez koski
        widze, ze nie masz pojecia o tym co jest do zmiany/zrobienia w opcjach sieci a co w opcjach telefonu.
        ale kicha :diabelski_usmiech
        zdecydowanie mam
        jeśli kolega mówi, że aby zdjąć pin z karty trzeba wysłać "petycję" do orange:

[Jest to Samsung Omnia II - Windowsem 6.5 - tego pinu nawet nie da się wyłączyć z poziomu telefonu. Telefon był brany miesiąc temu i jest to zabezpieczenie Orange.]

... to dla mnie jest to śmieszne. Jestem w Plusie i robię to z pozycji telefonu. :lol:

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

Zamieszczone przez koski
          zdecydowanie mam
          hmm... no to super to mi wytłumaczysz dlaczego jeden telefon chce pin po udostępnieniu karty sim dla BT Premium a drugi telefon nie chce podawania pinu, w dodatku oba w tej samej sieci. Rożni je jedynie system operacyjny.

Natomiast możliwość zdjęcia PINu z karty przez użytkownika lub siec - nie ma żadnego związku z prawidłową wsółpracą BT premium z telefonem a jedynie z możliwością obejścia bug'a w Windowsie - i nijak nie wpływa na funkcjonalność sieci a jedynie na prawne zabezpieczenie operatora przed nieświadomym konsekwencji, zdjęcia PINu, użytkownika telefonu.

a przy okazji to przez Orange On-line można składać wnioski - i nie trzeba nigdzie jeździć

Komentarz

• koski
            Drive
            • 2009
            • 75

Zamieszczone przez koski
            zdecydowanie mam
            hmm... no to super to mi wytłumaczysz dlaczego jeden telefon chce pin po udostępnieniu karty sim dla BT Premium a drugi telefon nie chce podawania pinu, w dodatku oba w tej samej sieci. Rożni je jedynie system operacyjny.

Natomiast możliwość zdjęcia PINu z karty przez użytkownika lub siec - nie ma żadnego związku z prawidłową wsółpracą BT premium z telefonem a jedynie z możliwością obejścia bug'a w Windowsie - i nijak nie wpływa na funkcjonalność sieci a jedynie na prawne zabezpieczenie operatora przed nieświadomym konsekwencji, zdjęcia PINu, użytkownika telefonu.

a przy okazji to przez Orange On-line można składać wnioski - i nie trzeba nigdzie jeździć
            po pierwsze - nie wspomniałem nigdzie że mam lekarstwo na Twoje bolączki z telefonem, [ nie mam nawet skody już nie mówiąc o BT Premium, więc skąd miałbym je mieć] jedyne co- to propozycje dlaczego tak może być. Chyba to i tak więcej niż Tobie udało się wywnioskować z tego co piszesz na forum.

po drugie - moja wypowiedź dotyczyła ORANGE i ich <śmiesznych> zabezpieczeń a nie twojego problemu.

AD "przy okazji" - czytaj ze zrozumieniem - nigdzie nie napisałem że trzeba gdzieś jeździć w orange żeby składać wnioski, po prostu mnie irytował by fakt, że muszę w ogóle coś takiego robić - składać jakieś wnioski o takie pierdoły. W firmie opiekuję się 100 numerami telefonów komórkowych i szlag by mnie trafiał jak bym za każdym razem musiał gdzieś składać o coś "wniosek".

moje przemyślenie: Najwidoczniej w plusie, erze i play są bardziej kumaci użytkownicy i operator nie musi stosować "prawnych zabezpieczeń przed nieświadomym konsekwencji, zdjęciem PINu przez użytkownika telefonu."
            :diabelski_usmiech

Jeśli chcesz podyskutować dalej - zapraszam na PW, bo tu zaśmiecamy główny wątek, dla mnie ta dyskusja i tak nie ma sensu.

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Zamieszczone przez koski
              po drugie - moja wypowiedź dotyczyła ORANGE i ich <śmiesznych> zabezpieczeń a nie twojego problemu.

AD "przy okazji" - czytaj ze zrozumieniem -
              ... czytaj ze zrozumieniem ? .... twojego problemu" ?
              masz racje - czytaj ze zrozumieniem bo widze że sie pogubiłeś - mi wszystko działa, dla mnie EOT.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Dzis patrzylem na dwoch kartach Orange ktore maja okolo 6 i 11 miesiecy i na obu nie da sie wylaczyc PINu :lol:
                Spritmonitor.de

Komentarz

• koski
                  Drive
                  • 2009
                  • 75

Zamieszczone przez koski

AD "przy okazji" - czytaj ze zrozumieniem -
                  ... czytaj ze zrozumieniem ? .... twojego problemu" ?
                  masz racje - czytaj ze zrozumieniem bo widze że sie pogubiłeś - mi wszystko działa, dla mnie EOT.
                  no cóż, zapędziłem się z tym "twoim problemem" - oczywiście to był problem megona.

Popatrz... choć w tym miałeś rację :diabelski_usmiech

Komentarz

• jago7270
                    Elegance
                    • 2008
                    • 815

Zamieszczone przez adamzg
                    http://www.allegro.pl/ite...sc_rns_510.html
                    ,
                    faktycznie na zdjęciach widac,że nawigacja jest po Polsku,tylko nie wiadomo jak jest z komunikacją dalej,czyli pozostałe funkcje RNS-a, nie mówiąc o komunikatach głosowych,zapewne niedługo będzie można gdzieś znależc sznureczek do nakładki po Polsku w RNSie
                    Jacek

Komentarz

• Grygy
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 223

Kur................a, ostatnii raz komusz wgrywalem sw do navi kupowanej z Allegro!!!znow navi padla!!Error 202.teraz s tym bendzie grzebac do rana=((bleee

Jacek, poszukam ci tego=))Wyszle ze by Dorotka niewiedzala=))

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez jago7270
                        tylko nie wiadomo jak jest z komunikacją dalej
                        pewnie tak samo będzie jak w NEXUSie po zmianie języka- czyli na navi hula polski a na MaxiDocie angielski
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• jago7270
                          Elegance
                          • 2008
                          • 815

softy robione gdzieś w garażu,
                          ale i tak chłopaki są WIELCY,że próbują poprawić tych co polski rynek olewają,
                          a jak będzie z tym j.polskim w rns-ie to pewnie niedługo się przekonamy :roll:
                          Jacek

Komentarz

• miron75
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 157

Zamieszczone przez Grygy
                            Kur................a, ostatnii raz komusz wgrywalem sw do navi kupowanej z Allegro!!!znow navi padla!!Error 202.teraz s tym bendzie grzebac do rana=((bleee
                            hehe - pewnie allegrowy 100% legal z PINEM był (+ lutowany eeprom w gratisie),
                            Grygy, te od Ciebie są wolne od tych problemów?
                            Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
                            było: 111KM / 275NM
                            jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• Grygy
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 223

Ode mnie navi przy zmianie sw jescze niepadla.Mam piny origo, albo robie na softu i nic nielutuje.Ta navi co teraz padla byla lutowana=(

Komentarz

• megon
                                Rider
                                • 2009
                                • 303

Grygi ta z Legnicy padła ?

a propo operatora - byłem w Erze, Plusie - i teraz w Orange - i zostanę - można się z nimi nieźle dogadać. teraz troszkę gorszą ofertę mają (wybór telefonów) - na szczęście nie muszę opiekować się 100 komórkami - i zmiana jednego pinu to nie problem - operator mówi, że to blokada antykradzieżowa - choć przyznam, że większą startą będzie kradzież aparatu - niż ktoś wydzwoni mi parę złotych. Chyba z zadzwoni na Seszele

Komentarz

• Grygy
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 223

Nie=) Byla kupiony z Allegro, newiem juz skad=)Ale juz jest wsystko oka,robilem PDC i przegranie sw i namiast 4 godzin , tam bylem pomalu 2 dni=))Navi byla rozbierana i bylo v niej lutowane=(

Komentarz

• stavi
                                    Classic
                                    • 2009
                                    • 8

Re: Udało się im zamontować 510tke

Zamieszczone przez TREI
                                    Zamieszczone przez stavi
                                    ... po wielu trudach udało im się zamontować rns 510 i blu premium! Wszystko jest ok, wyświetla się ładnie jak powinno na maxidot cie itd. Mam tylko zastrzeżenia do samego montażu. Upchneli mi moduł blu za sterowaniem klimy a nie pod siedzeniem, nie dali ramki jak obiecali, ale za to cena z komplet była chyba ok (3500 brutto z fakturką i pisemną gwr na całość) . Ogólnie nie polecam tego warsztatu w Bydgoszczy!
                                    Polecam każdemu za to ten sprzęcik - całkiem przemyślane urządzenie.

Dzięki za wskazówki i pomoc ...
                                    Możesz napisać w jakim warsztacie Ci to montowali?
                                    na prv... nie chce robić im "reklamy" ... pzdr
                                    Stavi

Komentarz

• koski
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 75

kto użyczy najnowszych map V6 (z wyb. głos.) &quot;do testów

Witam wszystkich!

Kto z Szanownych Forumowiczów użyczył by najnowszej mapki do Columbusa V6 (z wybieraniem głosowym)?
                                      bardzo chętnie ją "przetestuję" ;-)

Najlepiej z okolic Częstochowy (śląsk) - jestem w stanie podjechać.

dzięki z góry!

Pozdrówki

Komentarz

• Grygy
                                        Ambiente
                                        • 2007
                                        • 223

Ja jutro bende v Tychac okolo 13-14godziny, to ci moge dac plyty=))Mapa niemam nic wspolnego s wybieraniem glosowym, trza miec najpierw sw.Jak cosz to +420776382183

Komentarz

• wilga2
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 5

Po twardym resecie i przytrzymaniu przycisku SETUP RNS się resetuje do ustawień z VW tzn. pomarańczowy ekran oraz gubi wszystkie nastawy dokonane VAG-iem. Uważajcie

Komentarz

• Radso
                                            Drive
                                            • 2008
                                            • 64

bawil sie ktos z wgrywaniem fotoradarow na RNS.

Komentarz

• adamzg
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 155

Zamieszczone przez wilga2
                                              Po twardym resecie i przytrzymaniu przycisku SETUP RNS gubi wszystkie nastawy dokonane VAG-iem. Uważajcie
                                              A co można mu dodać Vag-iem może zrobi ktoś jakiego tutka ??

Komentarz

• beskit
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 28

Będzie ktoś uprzejmy powiedzieć jaka mapa jest najlepsza na ten moment do Columbusa? Chciałbym zaktualizować swoją, wgraną na dysk HDD. Ma już przynajmniej 1,5 roku. Jakieś linki na priv ? Znalazłem co nieco, ale boję się, że schrzanię wgrywając nie to co trzeba.
                                                Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez beskit
                                                  Znalazłem co nieco, ale boję się, że schrzanię wgrywając nie to co trzeba.
                                                  Przecież możesz przetestować mapy bez wgrywania ich na HDD. Wystarczy wybrać odpowiednią opcję po włożeniu DVD z mapami do czytnika.
                                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                  -------------------------------------------------------------------------
                                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...