Czesc wie moze ktos jak odblokowac DVD podczas jazdy?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Hmmm dziwne... ja wrzuciłem ostatnio 21 teledysków i poszło bez żadnych kombinacji :roll: nie wiem jak Ci pomóc :roll:Zamieszczone przez animag18maxpaynemm, kolego rozumiem ten program w obsludze ale jesli chce nagrac kolejny klip na plyte,to on wymaga usuniecia poprzedniego i tak w kolko...probowalem juz porobic rozne foldery na plycie i do nich osobno zapisywac te klipy,lecz wtedy nawi nie chciala tego odczytac...
Komentarz
-
-
Witam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
Jak sobie z tym poradzić1.9 TDI 140 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HohutWitam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
Jak sobie z tym poradzić
1. Columbus musi mieć dwie anteny, jeden tuner gra, drugi obsługuje RDS, wyszukiwanie innych stacji (wrzuca do listy) i TMC.
2. W USA jest inny rozkład częstotliwości, więc nie będą ci grały wszystkie stacje . O ile dobrze pamiętam to nie ma tam częstotliwości co 0,1 MHz tylko co 0,2 MHz lub 0,25 MHz.
Komentarz
-
-
A teraz jeszcze pytanie o wyciagniecie systemu RNS z auta. Szukalem na forum poprzez rozne frazy (montaz, demontaz, wyciagniecie itp.) i nic nie znajduje. Czy to dziadostwo wyciaga sie tak jak na ponizszym schemacie:
?
Jesli tak, to czego najlepiej uzyc do wyciagniecia tej ramki? Karty kredytowej? A moze zaopatrzyc sie w cos takiego: http://www.my-gti.com/1656 ?
Czy po takim wyciagnieciu i odpieciu kabli trzeba bedzie podac kod zabezpieczajacy?
Dzieki.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
tą ramkę jeśli nie jest dzielona to wystarczy otworzyć popielniczkę i ja pociągnąć palcami delikatnie bo to plastik od dołu i stopniowo w górę demontować, potem będą do odkręcenia 4x śruby typu torx, 20 rozmiar o ile się nie mylę
Jeśli odłączysz i nie podłączysz pod nic innego to przy ponownym podłączeniu nie będzie potrzeby wpisywania kodu.1.9 TDI 140 KM
Komentarz
-
-
tak jest fakra, najlepiej kup takie pod katem 90 stopni, kupowalem takia na allegro za ~40zl i bangla OKZamieszczone przez kurczak1985Witam
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
Podpowie ktoś? Bo mogę w okolicy kupić ale nie ma anteny w komplecie....OchMan
=====
Komentarz
-
-
dziękuję za informacjęZamieszczone przez ochmantak jest fakra, najlepiej kup takie pod katem 90 stopni, kupowalem takia na allegro za ~40zl i bangla OKZamieszczone przez kurczak1985Witam
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
Podpowie ktoś? Bo mogę w okolicy kupić ale nie ma anteny w komplecie....
Komentarz
-
-
Witam mam możliwość zakupienia columbusa w miarę atrakcyjnej cenie (urzadzenie nie jest nowe) sprzedajacy daje 30 dni rozruchu i twierdzi ze do mojego rumcajsa wejdzie w miejsce radia Dance i sadze ze tak bedzie ale:
1) nie ma anteny GPS do tego ale ponoć kosztuje 30zł czy to prawda ze tak mało i gdzie to ewentualnie kupie bo na allegro nie spotkałem
2) spytałem czy bedzie chodził wyswietlacz między zegarami napisał mi ze:
"aby działało wyświtlanie między zegarami powinno wystarczyć wgranie nowego softu ...w najgorszym przypadku trzeba poprzez złącze VAG ustawić dodatkowe opcje w NAVI" - Czy to prawda i czy sam wgram sobie soft ewentualnie z VAG czy zrobi mi to serwis i jaki koszt??
3)w stacji tej chciałbym odblokowac DVD w trakcie jazdy by było i chciałem sie dowiedzieć czy to kwestia wgrania softu czy trzeba dokupować jakies przejsciówki bo widziałem na allegro ale były dosc drobie, generalnie czy sam bede to w stanie wykonac??
4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
6) ponoć sa różne wersje z roku 2010, 2011 sa jakieś z lcd czy cos takiego jak je rozpoznać na co zwrócić uwagę??
Nadmieniam iż Rumcajs jest 2009r bez sterowania w kierownicy i czujników parkowania.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
4. Bezpośrednio nie podłączysz. Potrzebny jest dodatkowy moduł.Zamieszczone przez blekitny4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
5. BT jest osobnym modułem, który musisz osobno dokupić i zainstalować
Komentarz
-
pawelko_pl, możesz sprecyzować co się działo z maxidotem??? Co pokazuje ci maxidot po zainstalowaniu columbusa??Zamieszczone przez pawelko_plwieszał się MaxiDOT na navi i audio.
Mi po wgraniu TWOJEJ łatki kiera MF działa nieprawidłowo a na maxidocie jedyne co się zmieniło to to że zegarek zamiast po środku zaczął wyświetlać się z boku
Pozatym klawisze na kierownicy <<>> oraz <> zaczeły pełnić tą samą funkcję
Czy po instalacji columbusa maxidot odrazu zaczął pokazywać ci komendy z columbusa?? (np. strzałki z nawigacji??)Załączone pliki
Komentarz
-
-
marbab, jakie masz jeszcze funkcje w maxidocie??? Masz menu gdzie wybiera się język??? Jak odpala się to dodatkowe menu??
Zerknij tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48618
[ Dodano: Nie 08 Maj, 11 15:35 ]
marbab, właśnie zrobiłem downgrade do 2660PL niestety bez zmian
mam wrażenie że mam źle zakodowanego columbusa i maxidota
Komentarz
-
-
wszystko zależy jaki wzór ramki przykład: 1Z0 858 069 BLZamieszczone przez piotrcarwiem ze juz byla o tym mowa 100razy ale jak trzeba to nie moge znalezc.przewertowalem 30 stron i nic.potrzebuje numer ramki do columbusa octavia 2fl z climatronikiem(dwu strefowy)---------------------------------------------------------
Jest: Superb 3 kombi Style 2015 1,4 TSi
http://forum.octaviaclub.pl/nviewtop...560592#1560592
była Octavia II FL 1,4 TSI Elegance 2010
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51491
Komentarz
-

Komentarz