NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirrroo
    Classic
    • 2011
    • 13

Czesc wie moze ktos jak odblokowac DVD podczas jazdy?

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

mirrroo, odpowiedni soft lub dodanie specjalnego modułu wpinanego między navi a instalacje auta. poczytaj ten wątek jest to wszystko opisane
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• animag18
        Classic
        • 2011
        • 9

maxpaynemm, kolego rozumiem ten program w obsludze ale jesli chce nagrac kolejny klip na plyte,to on wymaga usuniecia poprzedniego i tak w kolko...probowalem juz porobic rozne foldery na plycie i do nich osobno zapisywac te klipy,lecz wtedy nawi nie chciala tego odczytac...

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez animag18
          maxpaynemm, kolego rozumiem ten program w obsludze ale jesli chce nagrac kolejny klip na plyte,to on wymaga usuniecia poprzedniego i tak w kolko...probowalem juz porobic rozne foldery na plycie i do nich osobno zapisywac te klipy,lecz wtedy nawi nie chciala tego odczytac...
          Hmmm dziwne... ja wrzuciłem ostatnio 21 teledysków i poszło bez żadnych kombinacji :roll: nie wiem jak Ci pomóc :roll:
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• animag18
            Classic
            • 2011
            • 9

maxpaynemm, jak bys mogl to odezwij sie do mnie na gg 5194046

Komentarz

• Hohut
              Classic
              • 2011
              • 8

Witam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
              Jak sobie z tym poradzić
              1.9 TDI 140 KM

Komentarz

• zamlynny
                Drive
                • 2011
                • 81

Zamieszczone przez Hohut
                Witam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
                Jak sobie z tym poradzić

1. Columbus musi mieć dwie anteny, jeden tuner gra, drugi obsługuje RDS, wyszukiwanie innych stacji (wrzuca do listy) i TMC.
                2. W USA jest inny rozkład częstotliwości, więc nie będą ci grały wszystkie stacje . O ile dobrze pamiętam to nie ma tam częstotliwości co 0,1 MHz tylko co 0,2 MHz lub 0,25 MHz.

Komentarz

• Hohut
                  Classic
                  • 2011
                  • 8

Ok wielkie dzięki co 0.2 jest ;]
                  1.9 TDI 140 KM

Komentarz

• idas
                    Elegance
                    • 2006
                    • 828

A teraz jeszcze pytanie o wyciagniecie systemu RNS z auta. Szukalem na forum poprzez rozne frazy (montaz, demontaz, wyciagniecie itp.) i nic nie znajduje. Czy to dziadostwo wyciaga sie tak jak na ponizszym schemacie:

?
                    Jesli tak, to czego najlepiej uzyc do wyciagniecia tej ramki? Karty kredytowej? A moze zaopatrzyc sie w cos takiego: http://www.my-gti.com/1656 ?
                    Czy po takim wyciagnieciu i odpieciu kabli trzeba bedzie podac kod zabezpieczajacy?
                    Dzieki.
                    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Hohut
                      Classic
                      • 2011
                      • 8

tą ramkę jeśli nie jest dzielona to wystarczy otworzyć popielniczkę i ja pociągnąć palcami delikatnie bo to plastik od dołu i stopniowo w górę demontować, potem będą do odkręcenia 4x śruby typu torx, 20 rozmiar o ile się nie mylę
                      Jeśli odłączysz i nie podłączysz pod nic innego to przy ponownym podłączeniu nie będzie potrzeby wpisywania kodu.
                      1.9 TDI 140 KM

Komentarz

• kurczak1985
                        Rider
                        • 2009
                        • 300

Witam
                        Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
                        Podpowie ktoś? Bo mogę w okolicy kupić ale nie ma anteny w komplecie....

Komentarz

• ochman
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 175
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez kurczak1985
                          Witam
                          Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
                          tak jest fakra, najlepiej kup takie pod katem 90 stopni, kupowalem takia na allegro za ~40zl i bangla OK
                          OchMan
                          =====

Komentarz

• kurczak1985
                            Rider
                            • 2009
                            • 300

Zamieszczone przez ochman
                            Zamieszczone przez kurczak1985
                            Witam
                            tak jest fakra, najlepiej kup takie pod katem 90 stopni, kupowalem takia na allegro za ~40zl i bangla OK
                            dziękuję za informację

Komentarz

• blekitny
                              Classic
                              • 2011
                              • 6

Witam mam możliwość zakupienia columbusa w miarę atrakcyjnej cenie (urzadzenie nie jest nowe) sprzedajacy daje 30 dni rozruchu i twierdzi ze do mojego rumcajsa wejdzie w miejsce radia Dance i sadze ze tak bedzie ale:
                              1) nie ma anteny GPS do tego ale ponoć kosztuje 30zł czy to prawda ze tak mało i gdzie to ewentualnie kupie bo na allegro nie spotkałem
                              2) spytałem czy bedzie chodził wyswietlacz między zegarami napisał mi ze:
                              "aby działało wyświtlanie między zegarami powinno wystarczyć wgranie nowego softu ...w najgorszym przypadku trzeba poprzez złącze VAG ustawić dodatkowe opcje w NAVI" - Czy to prawda i czy sam wgram sobie soft ewentualnie z VAG czy zrobi mi to serwis i jaki koszt??
                              3)w stacji tej chciałbym odblokowac DVD w trakcie jazdy by było i chciałem sie dowiedzieć czy to kwestia wgrania softu czy trzeba dokupować jakies przejsciówki bo widziałem na allegro ale były dosc drobie, generalnie czy sam bede to w stanie wykonac??
                              4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
                              5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
                              6) ponoć sa różne wersje z roku 2010, 2011 sa jakieś z lcd czy cos takiego jak je rozpoznać na co zwrócić uwagę??

Nadmieniam iż Rumcajs jest 2009r bez sterowania w kierownicy i czujników parkowania.

Pozdrawiam

Komentarz

• _tm_
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 2333
                                • Superb III (3V3)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez blekitny
                                4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
                                5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
                                4. Bezpośrednio nie podłączysz. Potrzebny jest dodatkowy moduł.
                                5. BT jest osobnym modułem, który musisz osobno dokupić i zainstalować
                                S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                -------------------------------------------------------------------------
                                O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• maxpaynemm
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1764
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pawelko_pl
                                  wieszał się MaxiDOT na navi i audio.
                                  pawelko_pl, możesz sprecyzować co się działo z maxidotem??? Co pokazuje ci maxidot po zainstalowaniu columbusa??

Mi po wgraniu TWOJEJ łatki kiera MF działa nieprawidłowo a na maxidocie jedyne co się zmieniło to to że zegarek zamiast po środku zaczął wyświetlać się z boku

Pozatym klawisze na kierownicy <<>> oraz <> zaczeły pełnić tą samą funkcję

Czy po instalacji columbusa maxidot odrazu zaczął pokazywać ci komendy z columbusa?? (np. strzałki z nawigacji??)
                                  Załączone pliki

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marbab
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4842
                                    • Fiat
                                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, obstawialbym za winowajce jednak ten nowy soft lub zle zakodowany po przeszczepie Maxi. U mnie jak podlaczylem nic nie musialem zmieniac ani ustawiac , odrazu wszystko smigalo. Zegar oczywiscie sie przestawil bo z lewej pokazuje kierunki geograficzne.
                                    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• maxpaynemm
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1764
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marbab, jakie masz jeszcze funkcje w maxidocie??? Masz menu gdzie wybiera się język??? Jak odpala się to dodatkowe menu??

Zerknij tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48618

[ Dodano: Nie 08 Maj, 11 15:35 ]
                                      marbab, właśnie zrobiłem downgrade do 2660PL niestety bez zmian

mam wrażenie że mam źle zakodowanego columbusa i maxidota

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piotrcar
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 641

wiem ze juz byla o tym mowa 100razy ale jak trzeba to nie moge znalezc.przewertowalem 30 stron i nic.potrzebuje numer ramki do columbusa octavia 2fl z climatronikiem(dwu strefowy)
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• maxpaynemm
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1764
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrcar, napisz PW do kolegi kowal2002. On ma etkę i napewno Ci pomoże

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• samin
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 100

Zamieszczone przez piotrcar
                                            wiem ze juz byla o tym mowa 100razy ale jak trzeba to nie moge znalezc.przewertowalem 30 stron i nic.potrzebuje numer ramki do columbusa octavia 2fl z climatronikiem(dwu strefowy)
                                            wszystko zależy jaki wzór ramki przykład: 1Z0 858 069 BL
                                            ---------------------------------------------------------
                                            Jest: Superb 3 kombi Style 2015 1,4 TSi
                                            http://forum.octaviaclub.pl/nviewtop...560592#1560592
                                            była Octavia II FL 1,4 TSI Elegance 2010
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51491

Komentarz

• piotrcar
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 641

dzieki.mam rozumiec ze dwie ostatnie litery to rodzaj koloru ramki?

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

wszystko jest tutaj:
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• piotrcar
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 641

wielkie dzieki

Komentarz

• briano
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 178

To słuchajcie który konkretnie numer ramki koloru czarny clasyczny najzwyklejszy do klimy manualnej pod columbusa do oII przed fl ?? a czy do columbusa idzie taka sama ramka jak amundsena/??
                                                    Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz

Komentarz

Pracuję...