Czesc wie moze ktos jak odblokowac DVD podczas jazdy?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez animag18maxpaynemm, kolego rozumiem ten program w obsludze ale jesli chce nagrac kolejny klip na plyte,to on wymaga usuniecia poprzedniego i tak w kolko...probowalem juz porobic rozne foldery na plycie i do nich osobno zapisywac te klipy,lecz wtedy nawi nie chciala tego odczytac...
Komentarz
-
-
Witam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
Jak sobie z tym poradzić1.9 TDI 140 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HohutWitam ja mam problem z wyszukaniem stacji radiowych, wymontowałem navi antena ok podłączona ale tam są dwa wejścia przy navi a antena jest jedna one muszą być zmostkowane żeby wyszukiwało stacje ? w mojej okolicy wyszukuje aby Eska i Merkury, RMF i innych nie odnajduje, jest to wersja amerykańska columbusa ale chyba to nie jest tego przyczyną.
Jak sobie z tym poradzić
1. Columbus musi mieć dwie anteny, jeden tuner gra, drugi obsługuje RDS, wyszukiwanie innych stacji (wrzuca do listy) i TMC.
2. W USA jest inny rozkład częstotliwości, więc nie będą ci grały wszystkie stacje . O ile dobrze pamiętam to nie ma tam częstotliwości co 0,1 MHz tylko co 0,2 MHz lub 0,25 MHz.
Komentarz
-
-
A teraz jeszcze pytanie o wyciagniecie systemu RNS z auta. Szukalem na forum poprzez rozne frazy (montaz, demontaz, wyciagniecie itp.) i nic nie znajduje. Czy to dziadostwo wyciaga sie tak jak na ponizszym schemacie:
?
Jesli tak, to czego najlepiej uzyc do wyciagniecia tej ramki? Karty kredytowej? A moze zaopatrzyc sie w cos takiego: http://www.my-gti.com/1656 ?
Czy po takim wyciagnieciu i odpieciu kabli trzeba bedzie podac kod zabezpieczajacy?
Dzieki.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
tą ramkę jeśli nie jest dzielona to wystarczy otworzyć popielniczkę i ja pociągnąć palcami delikatnie bo to plastik od dołu i stopniowo w górę demontować, potem będą do odkręcenia 4x śruby typu torx, 20 rozmiar o ile się nie mylę
Jeśli odłączysz i nie podłączysz pod nic innego to przy ponownym podłączeniu nie będzie potrzeby wpisywania kodu.1.9 TDI 140 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985Witam
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
Podpowie ktoś? Bo mogę w okolicy kupić ale nie ma anteny w komplecie....OchMan
=====
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ochmanZamieszczone przez kurczak1985Witam
Pytanie trochę z innej beczki, mianowicie szukam informacji czy antena GPS w columbusie ma wejście fakra i nie mogę się doczytać
Podpowie ktoś? Bo mogę w okolicy kupić ale nie ma anteny w komplecie....
Komentarz
-
-
Witam mam możliwość zakupienia columbusa w miarę atrakcyjnej cenie (urzadzenie nie jest nowe) sprzedajacy daje 30 dni rozruchu i twierdzi ze do mojego rumcajsa wejdzie w miejsce radia Dance i sadze ze tak bedzie ale:
1) nie ma anteny GPS do tego ale ponoć kosztuje 30zł czy to prawda ze tak mało i gdzie to ewentualnie kupie bo na allegro nie spotkałem
2) spytałem czy bedzie chodził wyswietlacz między zegarami napisał mi ze:
"aby działało wyświtlanie między zegarami powinno wystarczyć wgranie nowego softu ...w najgorszym przypadku trzeba poprzez złącze VAG ustawić dodatkowe opcje w NAVI" - Czy to prawda i czy sam wgram sobie soft ewentualnie z VAG czy zrobi mi to serwis i jaki koszt??
3)w stacji tej chciałbym odblokowac DVD w trakcie jazdy by było i chciałem sie dowiedzieć czy to kwestia wgrania softu czy trzeba dokupować jakies przejsciówki bo widziałem na allegro ale były dosc drobie, generalnie czy sam bede to w stanie wykonac??
4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
6) ponoć sa różne wersje z roku 2010, 2011 sa jakieś z lcd czy cos takiego jak je rozpoznać na co zwrócić uwagę??
Nadmieniam iż Rumcajs jest 2009r bez sterowania w kierownicy i czujników parkowania.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez blekitny4)czy bedzie możliwośc podłączenia do tego kamery cofania (nie mam jej jeszcze) czy też trzeba jakieś magiczne kabelki dokupić.
5) czy BT w tym jest czy też trzeba cos kombinować??
5. BT jest osobnym modułem, który musisz osobno dokupić i zainstalować
Komentarz
-
Zamieszczone przez pawelko_plwieszał się MaxiDOT na navi i audio.
Mi po wgraniu TWOJEJ łatki kiera MF działa nieprawidłowo a na maxidocie jedyne co się zmieniło to to że zegarek zamiast po środku zaczął wyświetlać się z boku
Pozatym klawisze na kierownicy <<>> oraz <> zaczeły pełnić tą samą funkcję
Czy po instalacji columbusa maxidot odrazu zaczął pokazywać ci komendy z columbusa?? (np. strzałki z nawigacji??)Załączone pliki
Komentarz
-
-
marbab, jakie masz jeszcze funkcje w maxidocie??? Masz menu gdzie wybiera się język??? Jak odpala się to dodatkowe menu??
Zerknij tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48618
[ Dodano: Nie 08 Maj, 11 15:35 ]
marbab, właśnie zrobiłem downgrade do 2660PL niestety bez zmian
mam wrażenie że mam źle zakodowanego columbusa i maxidota
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrcarwiem ze juz byla o tym mowa 100razy ale jak trzeba to nie moge znalezc.przewertowalem 30 stron i nic.potrzebuje numer ramki do columbusa octavia 2fl z climatronikiem(dwu strefowy)---------------------------------------------------------
Jest: Superb 3 kombi Style 2015 1,4 TSi
http://forum.octaviaclub.pl/nviewtop...560592#1560592
była Octavia II FL 1,4 TSI Elegance 2010
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51491
Komentarz
-
Komentarz