W czeskim cenniku na razie jest tylko 1,6 Bezyna, a co z 1,4 :?:
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
-
-
ooo właśnie o takie coś mi chodziłoZamieszczone przez westwi78żeby było 5 gwiazdek NCAP musi być ESP
http://www.auto-motor-i-sport.pl/wia...test-4262.html
właśnie z tymi silnikami to coś dziwne jest :roll: u pepików tylko 1.6, w UE 1.4 i 1.6, a poza UE 2.0 TDI (czyli gdzie :?: )
Komentarz
-
-
sa juz tez pierwsze informacje na portalach
i jest tam napisane m.in.:
"W tym momencie można spekulować, ale fakty mówią same za siebie. Zapewne jest to efekt wcześniejszego oświadczenia prezesa koncernu Volkswagen, Martina Winterkorna, który powiedział, że ©koda Auto będzie produkować przede wszystkim tanie i mniej atrakcyjne samochody od Volkswagena. Z tego powodu zapewne zrezygnowano z prac rozwojowych nad zupełnie nowym modelem i wykorzystano znacznie tańsza drogę reanimowania już istniejącego projektu Octavii II w pierwszym wcieleniu."
czy to znaczy, ze jednak owej Felicji nie bedzie?
Komentarz
-
-
Tak sobie troszkę potłumaczyłem cennik Pepików i wynika z niego, że w O2 Tour trzeba będzie dopłacić m.in. za: dzieloną tylną kanapę, 3 zagłówek, przyciemniane szyby, czujnik parkowania, elektryczne szyby, halogeny, boczne i kurtynowe poduchy (o klimie nie wspominam)... Czyli w standardzie "pakiet bida", ale za to w dobrej cenie...
Komentarz
-
-
Lusterka to ta nowa Tour ma chyba z wersji poliftingowej? Ciekawe, czy podświetlenie zegarów będzie zielone, czy już takie jak po liftingu - nie ma nigdzie dokładnych zdjęć, czy informacji nt tak szczegółowego wyposażenia. Zamówiłem już O2 1.2 TSI, a tu wchodzi ten nowy Tour i teraz będę dumał, czy przypadkiem nie zrezygnować z tego zamówienia i nie czekać na 1.6 Toura.
P.S. Jest info o elektrycznych lusterkach, ale czy są one podgrzewane?
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Skoro wnętrze ma być poliftingowe to podświetlenie będzie pewnie białe. A lusterka będą zapewne takie jak w wersji przed FL.Zamieszczone przez CarolcoLusterka to ta nowa Tour ma chyba z wersji poliftingowej? Ciekawe, czy podświetlenie zegarów będzie zielone, czy już takie jak po liftingu - nie ma nigdzie dokładnych zdjęć, czy informacji nt tak szczegółowego wyposażenia. Zamówiłem już O2 1.2 TSI, a tu wchodzi ten nowy Tour i teraz będę dumał, czy przypadkiem nie zrezygnować z tego zamówienia i nie czekać na 1.6 Toura.
A co do zmiany zamówienia to ja bym zdecydowanie wolał jakąś sensowną wersje wyposażenia np. Ambiente z silnikiem 1.2TSI niż wersje kryzysową z 1.6, ale wybór należy do Ciebie
.
Komentarz
-
Nie no, oczywiście, że takie wyposażenie byłoby sensowniejsze. Zamówiłem wersję MINT z 1.2, bo dziecko w drodze (córeczkaZamieszczone przez _tm_Skoro wnętrze ma być poliftingowe to podświetlenie będzie pewnie białe. A lusterka będą zapewne takie jak w wersji przed FL.Zamieszczone przez CarolcoLusterka to ta nowa Tour ma chyba z wersji poliftingowej? Ciekawe, czy podświetlenie zegarów będzie zielone, czy już takie jak po liftingu - nie ma nigdzie dokładnych zdjęć, czy informacji nt tak szczegółowego wyposażenia. Zamówiłem już O2 1.2 TSI, a tu wchodzi ten nowy Tour i teraz będę dumał, czy przypadkiem nie zrezygnować z tego zamówienia i nie czekać na 1.6 Toura.
A co do zmiany zamówienia to ja bym zdecydowanie wolał jakąś sensowną wersje wyposażenia np. Ambiente z silnikiem 1.2TSI niż wersje kryzysową z 1.6, ale wybór należy do Ciebie
.
) i wydatki wzrosną, a że mieszkam w Białymstoku, to i zarobki nie imponujące. Także dlatego rozważam teraz tą O2 sprzed liftingu.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Jeżeli fundusze są decydujące to faktycznie warto rozważyć Tour 1.6, bo dodatkowo można to zagazować.Zamieszczone przez CarolcoNie no, oczywiście, że takie wyposażenie byłoby sensowniejsze. Zamówiłem wersję MINT z 1.2, bo dziecko w drodze (córeczkaZamieszczone przez _tm_Skoro wnętrze ma być poliftingowe to podświetlenie będzie pewnie białe. A lusterka będą zapewne takie jak w wersji przed FL.Zamieszczone przez CarolcoLusterka to ta nowa Tour ma chyba z wersji poliftingowej? Ciekawe, czy podświetlenie zegarów będzie zielone, czy już takie jak po liftingu - nie ma nigdzie dokładnych zdjęć, czy informacji nt tak szczegółowego wyposażenia. Zamówiłem już O2 1.2 TSI, a tu wchodzi ten nowy Tour i teraz będę dumał, czy przypadkiem nie zrezygnować z tego zamówienia i nie czekać na 1.6 Toura.
.
) i wydatki wzrosną, a że mieszkam w Białymstoku, to i zarobki nie imponujące. Także dlatego rozważam teraz tą O2 sprzed liftingu.
Komentarz
-
A ja sie ciesze. Przedliftowa wersja O II bedzie miala swoja druga mlodosc i znow pojawia sie nowe egzemplarze na drogach. Ze zbyciem bardziej wypasionych wersji przed FL nie powinno byc problemu ale faktycznie zdewalouje to wersje Classic czyu Mint. Ja sie w kazdym razie wogole tym nie martwie. Jako posiadacz wersji wypasionej mam zamiar tym autem pojezdzic wiele lat. W koncu Octa to long term vehicle ... a do czasu wymiany auta wiele sie napewno jeszcze zmieni.
Moim zdaniem powinni sobie darowac wersje 1.4 i pozostawic 1.6 w wersji z i bez fabrycznego gazu. Brakuje podstawowego diesla ale mysle ze Skoda sobie to dokladnie przekalkulowala i byc moze nei znikna zupelnie najtansze wersje O II FL czyli Classic i Mint ale moze zostawia wersje 0 II FL Mint wlasnie tylko z dieslem tak by firmy kupowaly ...
Tak wiec ja wroze conajmniej kilkuletnia kariere nowemu Tourowi , a jej dlugosc zalezec bedzie ona jedynie od sprzedazy ...
Za rok byc moze pojawi sie "nowa" Felicja ale z definicji ma byc to chyba tylko sedan wiec raczej niezagrozi Tourowi a bedzie stanowic uzupelnienie oferty.
To stylistycznie troche bez sensu. Nowe duze i zaokraglone lusterka w wersji FL byly tak zrobione pod nieco zaokraglone rysy auta a przedewszystki pod przednie blotniki.Zamieszczone przez keraj998już octavie II tour są oferowane w salonach, dzisiaj widziałem w Lublinie takową w kolorze beżu bez halogenów i z lusterkami z wersji po FL
Komentarz
-
-
I tak właśnie mi się wydawało, że to lusterka z wersji poliftingowej - tzn. ze zdjęć na stronie czeskiej Skody.Zamieszczone przez keraj998już octavie II tour są oferowane w salonach, dzisiaj widziałem w Lublinie takową w kolorze beżu bez halogenów i z lusterkami z wersji po FL :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
a od 2011 roku nie jest obowiązkowe ESP? :roll:Zamieszczone przez Ths"Standardowe wyposażenie Octavii Tour II obejmuje m.in. dwie poduszki powietrzne, ABS, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, elektrycznie sterowane lusterka zewnętrzne, czteroramienne koło kierownicy oraz wysokościową regulację fotela kierowcy."PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
No właśnie imo nie jest to nieporozumienie tylko na zimno skalkulowany plan. Przecież wyskakując z takim Turem z pełną gamą silników i bajerów sprzedaż o2 po fl drastycznie by spadła. To jak piłować gałąź na której się siedzi.Zamieszczone przez PAOLO ESCO:evil: właśnie, dla mnie to jakieś nieporozumienie... O Tur II jako auto np. flotowe pewnie było by hitem :diabelski_usmiechZamieszczone przez voltarBrakuje podstawowego diesla
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarod 11.2011
ops: racja już doczytałem, czyli wstrzymuję się chyba do listopada ze zmianą auta :roll: Niestety dla mnie O Tur II bez silnika diesla odpada w chwili obecnej jako auto które mogę wziąć pod uwagę przy zmianie mojego Tura na inne nowe :|
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-

Komentarz