Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marektbg
    Elegance
    • 2010
    • 861

Jak na Toura I w tej chwili rabat wynosi do 1990zł, to na Toura II nie rzucą od razu nie wiadomo ile, a już na pewno nie 4 tysie.

Komentarz

• voltar
      L&K
      • 2009
      • 1107
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez marektbg
      Jak na Toura I w tej chwili rabat wynosi do 1990zł, to na Toura II nie rzucą od razu nie wiadomo ile, a już na pewno nie 4 tysie.
      Fakt trzeba nieco poczekac. Bez rabatow to nie az taka atrakcyjna cena sie wydaje. np. Ceed SW kontra OII tour kombi - wydaje sie ze Kia wiecej oferuje wyposazeniowo za ta sama cene ( cennikowo ) choc nadwozie to jednak jest to samo co Skoda.
      Jak narazie czekamy na 1 szczesliwca ktory odbierze nowego toura i sie pochwali.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• tomgosmat
        Classic
        • 2010
        • 5

Na OI jest rabat lub instalacja LPG gratis, łączyć promocji nie można.

Komentarz

• marektbg
          Elegance
          • 2010
          • 861

Zamieszczone przez voltar
          Ceed SW
          Interesowałem się Kia i niestety cena wcale nie zachęca. Sprawdź lepiej w salonie a nie w necie. Ceed SW 1.4 z klimą i metalikiem z rabatem 3000zł wychodzi 53000zł

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 19:00 ]
          Jak narazie czekamy na 1 szczesliwca ktory odbierze nowego toura i sie pochwali
          No ja w sobotę zamówiłem i czekam - odbiór grudzień

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Interesowałem się Kia i niestety cena wcale nie zachęca. Sprawdź lepiej w salonie a nie w necie. Ceed SW 1.4 z klimą i metalikiem z rabatem 3000zł wychodzi 53000zł
            Dlaczego niby ceny sie roznia od tych z oficlalnego cennika ?

Wg cennika - MY2011 - Ceed SW 1.4 - 48900 PLN plus 5400 PLN ( klima automatyczna i lakier ) = 54300 PLN minus oficjalny rabat 3000 PLN = 51300 PLN , do tego dodaja jeszcze czujniki parkowania na przod

Na MY2010 jest 2 tys. PLN oficjalnego rabatu co daje ci cene koncowa = 52300 PLN o ile były takie same ceny jak na MY2011

Ponadto jest tam sporo rzeczy ktorych w Octavii nie znajdziesz ( klima automatyczna, kurtyny powietrzne, aktywne zaglowki , radioodtwarzacz CD/MP3 ze sterowanie z kola kiery, USB2.0 plus AUX, skladany kluczyk, klamki zewnetrzne i lusterka w kolorze nadwozia, skladana i dzielona kanapa tylna, schowek w podlodze bagaznika, wycieraczki tyl - plaskie pioro, relingi dachowe, kolo zapasowe, gwarancja 7 lat )

Mysle wiec ze jednak caly widz bedzie polegal na tym ze w Skodzie dostanie sie rabaty i za nie doposazy auto a w Kia nie dostanie sie nic ponadto co rabat oficjalny.
            Wiec koncowo pewnie ceny wyjda porownywalne albo Octa wyjdzie minimalnie taniej ( w zaleznosci od zdolnosci negocjacyjnych ) to Skoda wygra jednak gdyz jest lepszym autem przy tym samym wypasie.

Komentarz

• EFENDI
              Drive
              • 2010
              • 97

Zamieszczone przez tomgosmat
              rabat 1999PLN obowiązuje od niedawna, chyba od 06 września . Poprzednia oferta tj instalacja LPG w cenie obowiązywala i ponoć mozna było odpuścić ją sobie i miec 2tPLN, teraz rozumiem ze wciaż instalka LPG gratis, dodtakowo rabat 1999PLN, moze się mylę???
              Nie handluje na codzień autami, ale analizując oferty sprzed wrzesnia i po wrzesniu takie odniosłem wrazenie. Co innego rabat na auto (od podstawy czyli Classica odjać 1999PLN)a co innego gratisy..... pakiety, koła zimowe, radio, ubezpieczenie i jedno i drugie jest w ofercie tj rabat i pakiety, a rszta jak zimówki radia itd uznaniowe rzeczy....
              OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• tomgosmat
                Classic
                • 2010
                • 5

Zamieszczone przez EFENDI
                rabat 1999PLN obowiązuje od niedawna, chyba od 06 września . Poprzednia oferta tj instalacja LPG w cenie obowiązywala i ponoć mozna było odpuścić ją sobie i miec 2tPLN, teraz rozumiem ze wciaż instalka LPG gratis, dodtakowo rabat 1999PLN, moze się mylę???
                Nie handluje na codzień autami, ale analizując oferty sprzed wrzesnia i po wrzesniu takie odniosłem wrazenie. Co innego rabat na auto (od podstawy czyli Classica odjać 1999PLN)a co innego gratisy..... pakiety, koła zimowe, radio, ubezpieczenie i jedno i drugie jest w ofercie tj rabat i pakiety, a rszta jak zimówki radia itd uznaniowe rzeczy....
                Tak dobrze to niestety nie ma. Rabat 1999zł wyklucza LPG i na odwrót. I tak też stoi na oficjalnym cenniku, obowiązującym od 6 września.

Komentarz

• marektbg
                  Elegance
                  • 2010
                  • 861

voltar wyliczenia robiłem na podstawie wersji M. Szukałem auta pół roku - prześwietliłem praktycznie wszystkie najbardziej popularne modele. Nikt nie oferuje jak w przypadku Octavii Tour II 1.4 takiej relacji ceny do jakości - za te pieniądze można kupić Clio Grandtour w bogatszej wersji czy np. biedną Ibizę ST.

Komentarz

• voltar
                    L&K
                    • 2009
                    • 1107
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

marektbg : Nie chce mi sie liczyc, juz to robilem przy wymianie auta i mozna sie czasami zaliczyc na smierc ... ale czy napewno doposazyles Octe we wszystko to co ma konkurencja ? tylko wtedy mozna porownac ceny.

Komentarz

• tomek
                      L&K
                      • 2005
                      • 1078

ymczasem na targach w Paryżu prezes VW mówił dobitnie „Nie możemy mieć w ofercie Fabii z wyposażeniem wartym więcej niż to, które znajduje się w Polo”. Volkswagen postanowił ciąć koszty produkcyjne Skody, poprzez zaniżanie pakietów wyposażenia. Nie będzie już dostępny schładzany schowek, światła ksenonowe w modelu Fabia RS, a parasolka w drzwiach Superba stanie się opcją.

Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to pan prezes VW sie nieco osmiesza mowiac takie rzeczy.
                      Wg mnie też, bo chcą zabrać coś czego nie ma Fabia w żadnym modelu - nawet RS - nie ma i nie może mieć świateł ksenonowych :P
                      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• marbab
                        RS
                        • 2009
                        • 4713
                        • Fiat
                        • BMM 2.0 TDI 140 KM

a nie lepiej kupic O2 Tour na Slowacji skoro cena jest bardziej atrakcyjna :?:
                        Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                        Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez tomek
                          Wg mnie też, bo chcą zabrać coś czego nie ma Fabia w żadnym modelu - nawet RS - nie ma i nie może mieć świateł ksenonowych :P
                          aha :|

http://otomoto.pl/skoda-fabia-rs-C14963910.html i ta osobiście spodobała mi się
                          i jeszcze sporo by się znalazło :P

Komentarz

• blackrs
                            RS
                            • 2008
                            • 4826
                            • Superb II combi (3T5)
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez marbab
                            u nas tez nie jest najgorsza 1.6 z pakietem optimum metalikiem alermem kolem dywanikami....48.200 wiec chyba warto. ja wlasnie dla ojca szukam i sie zastanawiamy co tu wybrac najgorzej że on mało zdecydowany. szkoda tylko ze gazu gratis nie daja
                            BYŁA o1 rs
                            BYŁA o2 1.6
                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• voltar
                              L&K
                              • 2009
                              • 1107
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez abstinent
                              jeszcze sporo by się znalazło
                              nowych u dealera ? idz wiec i kup ...

Komentarz

• abstinent
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4842
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

może na PL nie robią, a na inne rynki :?:
                                a może właśnie o przeszłość chodziło temu prezesowi

Komentarz

• neoXs
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 555

Oj wyciagniejsz - najwyrazniej kiepsko szukales.
                                  Miesiąc siedzenia w necie, tydzień jeżdżenia po całych Katowicach, aż wylądowałem w Tychach To był jeden z najważniejszych moich zakupów w życiu więc wierz mi, że szukałem ile się tylko dało.

Mam akurat odwrotne doswiadczenia choc spotkalem np 2 salony ktore unikaly konkurencji pomiedzy saba i nie przebijaly swoich cen.
                                  Ganinex i M.Z. Kierat ze sobą rywalizowało, zaś taki Śliwka zmiękł jak usłyszał o ofercie Bednarka. Aczkolwiek o Śliwce już pisałem co to za dziadostwo jest.

Tak z innej beczki. Polecam wszystkim montowanie chlapaczy na przód oraz tył, autko praktycznie w ogóle się nie brudzi i jest chronione przed kamyczkami itd. Komplet 100zł, łatwy montaż i wyglądu także to nie psuje

Komentarz

• voltar
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1107
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez abstinent
                                    a może właśnie o przeszłość chodziło temu prezesowi
                                    HGW o co mu chodzilo. Na rynek Szwajcarski Skoda ma najbardziej wypasione wersje a ksenon jest tak oczywisty jak kierownica wiec wypowiedz pana VW managera jest baaardzo glupia i tyle.

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 23:12 ]
                                    Zamieszczone przez neoXs
                                    Miesiąc siedzenia w necie, tydzień jeżdżenia po całych Katowicach, aż wylądowałem w Tychach To był jeden z najważniejszych moich zakupów w życiu więc wierz mi, że szukałem ile się tylko dało.
                                    a w Rudzie Slaskiej byles ?

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 23:13 ]
                                    Zamieszczone przez neoXs
                                    Ganinex i M.Z. Kierat ze sobą rywalizowało, zaś taki Śliwka zmiękł jak usłyszał o ofercie Bednarka. Aczkolwiek o Śliwce już pisałem co to za dziadostwo jest.
                                    Wiekszosc ze soba rywalizuje, ale sa takie co wspolpracuja. Za kilka lat jak przyjdzie bardziej chudy okres to padna te slabsze. Na Slasku jest najwieksze zageszczenie delaerow Skody.

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

A mnie się wydaje, że maniakiem nie jestem
                                      Płacę dokładnie 50 tys.zł
                                      no przecież ewidentne widać, że jesteś
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• tomek
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1078

Ale to są stare Fabie :!:
                                        A tu raczej prezes ma na myśli obecne produkowane modele
                                        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

abstinent, Ta czarna Fabia RS to sie dlugo sprzedac nie mogla, ale juz sprzedala jak dobrze kojarze.
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• loru
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4286
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale to są stare Fabie :!:
                                            A tu raczej prezes ma na myśli obecne produkowane modele
                                            no przecież to są właśnie te cięcia , w starej były a w nowej niema i nie można dokupić.
                                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• voltar
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1107
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez loru
                                              no przecież to są właśnie te cięcia , w starej były a w nowej niema i nie można dokupić.
                                              Tyle tylko ze wypowiedz szefa VW jest z przed paru dni a Fabie II Skoda sprzedaje juz 2 lata ... wiec napewno managerowi chodzilo o inne rynki.

Komentarz

• loru
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4286
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tyle tylko ze wypowiedz szefa VW jest z przed paru dni a Fabie II Skoda sprzedaje juz 2 lata ... wiec napewno managerowi chodzilo o inne rynki.
                                                Nie będzie już dostępny schładzany schowek, światła ksenonowe w modelu Fabia RS

a ta nie jest sprzedawana od 2 lat
                                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• voltar
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1107
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

loru : Była mowa o obecnie sprzedawanej Fabii RS czyli Fabii II RS

Komentarz

• maxusolsztyn
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 3

Zamieszczone przez blackrs
                                                    Zamieszczone przez marbab
                                                    u nas tez nie jest najgorsza 1.6 z pakietem optimum metalikiem alermem kolem dywanikami....48.200 wiec chyba warto. ja wlasnie dla ojca szukam i sie zastanawiamy co tu wybrac najgorzej że on mało zdecydowany. szkoda tylko ze gazu gratis nie daja

Gdzie tyle utargowałeś. Bo za tyle i takim wyposażeniem, to jak dla mnie ok.

Komentarz

Pracuję...