Zamieszczone przez szkoda
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
Witam, jestem zainteresowany kupnem Tour II.
Kilka dni temu byłem w salonie Skody i poprosiłem o wycenę Toura II i Minta.
Na Toura II pan powiedział, że nie jest w stanie mi dać żadnego rabatu bo cena jest już i tak niska, natomiast na Minta 1.4 TSI dał mi 5200zł rabatu i ostateczna cena z lakierem metalizowanym, listwami bocznymi w kolorze nadwozia i alarmem wyniosła 60799zł
Ogólnie wadą Minta moim zdaniem jest to, że nie można za dopłatą zamówić komputera pokładowego (chyba że się mylę i można ale po znacznie większej cenie)
Mam jeszcze pytanie dotyczące silnika 1.6 MPI w Tour II, czy są wystarczające do tej klasy samochodu ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez puzynekMam jeszcze pytanie dotyczące silnika 1.6 MPI w Tour II, czy są wystarczające do tej klasy samochodu ?
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez puzynekMam jeszcze pytanie dotyczące silnika 1.6 MPI w Tour II, czy są wystarczające do tej klasy samochodu ?
Komentarz
-
ja teraz szukam dla ojca auta i po dostaniu cen wyszło mi ze nie opłaca sie kupowac toura. juz pisze dla czego. jak silnik 1.6 to tylko w gaz a z gazem i pakietem optimum po naprawde dobrych rabatach wychodzi tyle to 1.2 tsi mint z halogenami czyli ok 55. mało wiecej wychodzi 02 fl 1.6 z gazem , ktora jeszcze niektorzy maja.wiec w przypadku ojca bardziej skłaniamy sie ku 1.2. jest jeszcze opcja tour 1 z darmowym gazem który jeszcze jest u paru dilerów w super atrakcyjnej cenie tylko teraz kwestia tego czy kupowc nowy już stary samochod. i masz babo placek co tu wybrac....
na szczescie to ojca decyzja nie moja
[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:34 ]
ps o2 tour była by bardzo konkurencyjna zeby gaz byl gratis albo przynajmniej 2 tys kosztował bo 4600 robi z tego auto mało konkurencyjne. oczywiscie w momencie gdy ktos chce z gazem, no a ten silnik to tylko z gazem :PBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez puzynekNa Toura II pan powiedział, że nie jest w stanie mi dać żadnego rabatu bo cena jest już i tak niska, natomiast na Minta 1.4 TSI dał mi 5200zł rabatu i ostateczna cena z lakierem metalizowanym, listwami bocznymi w kolorze nadwozia i alarmem wyniosła 60799zł
[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:54 ]
Zamieszczone przez blackrsmało wiecej wychodzi 02 fl 1.6 z gazem , ktora jeszcze niektorzy maja.
[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:54 ]
Zamieszczone przez blackrsps o2 tour była by bardzo konkurencyjna zeby gaz byl gratis albo przynajmniej 2 tys kosztował bo 4600 robi z tego auto mało konkurencyjne.
Komentarz
-
-
Nowa Octavia Tour 1.6 102KM +PAKIET OPTIMUM+ lakier metali+ czujniki parkowania+alarm+radio swing za 50900zł
takie sa ceny dodajac gaz wychodzi 55500 wiec 1.2 mint o2fl jakos bardziej przemawia w tej cenie
Zamieszczone przez voltarale za chwile nie bedzie tego w ofercie i robia sie duzo wieksze cennikowe roznice
he cos czuje ze jak ojscie bedzie wybierał miedzy 3 octaviami to w koncu zdecyduje sie na dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanieBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanie
Wybrałem O2 Tour i jestem happy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgAle raczej w gratisach. Dość dokładnie to rozeznałem zamawiając swoje autko.
Wnioskuje z tego ze nie tylko upust w gratisach mozna dostac.
[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 19:52 ]
Zamieszczone przez blackrsprawda
he cos czuje ze jak ojscie bedzie wybierał miedzy 3 octaviami to w koncu zdecyduje sie na dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12...seryjnie w klimę, elektryczne szybki, centralny zamek ze scyzorykiem, MFA, itp. kosztuje 11.000Euro (w przeliczeniu okołlo 43kzł) - ale aktualnie jest promocja i można go mieć 1000Euro taniej
PS> czy słowacka O2 tour ma radio seryjnie?Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsNowa Octavia Tour 1.6 102KM +PAKIET OPTIMUM+ lakier metali+ czujniki parkowania+alarm+radio swing za 50900zł
takie sa ceny dodajac gaz wychodzi 55500 wiec 1.2 mint o2fl jakos bardziej przemawia w tej cenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez machuZamieszczone przez Agamek12...seryjnie w klimę, elektryczne szybki, centralny zamek ze scyzorykiem, MFA, itp. kosztuje 11.000Euro (w przeliczeniu okołlo 43kzł) - ale aktualnie jest promocja i można go mieć 1000Euro taniej
PS> czy słowacka O2 tour ma radio seryjnie?
Komentarz
-
-
Nie wiem jak jest na Słowacji ale wiem, że nie dawno było popularne kupowanie Jagurów w Czeskich salonach. Od cen cennikowych odejmowało się czeski VAT - czyli 19% - do otrzymanej ceny netto dodawało się akcyzę koło 15% i dodatkowo Polski 22% VAT - chyba jeszcze jakieś opłaty wchodzą w grę ale już tak bardzo szczegółów nie znam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgZamieszczone przez voltarZdecydowanie zmien dealera. Juz z tego watku wynika ze mozna spokojnie na Toura dostac 2-3 tys. rabatu - kwestia znalezienia odp. dealera
"za O2 Tour 1,6 +metalik+pakiet optimum na wstepie ok 48,5 tys....ale coś przez zęby sprzedawca szeptał że mają być promocje na LPG w najbliższym czasie"
Więc da się , tylko trzeba odpowiedniego sprzedawce wyszukać
Komentarz
-
-
Maciejowaty może się da, nie przeczę, mi zależało na gratisach, a nie na upuście cenowym. Konsultowałem się z najlepszymi sprzedawcami na forum, w sumie dostałem 5 mniej lub bardziej konkretnych ofert.
Druga sprawa to przed zakupem auta interesowałem się wieloma markami i jakoś nikt jak tylko mnie zobaczył nie chciał dawać upustu i gratisów (Renault, Dacia, Kia, Hyundai, Seat) - jeśli nie miał konkurencyjnej oferty. Jak ja zamawiałem powiedziałem co chcę, sprzedawca powiedział, że to niemożliwe - powiedziałem, że jestem pod telefonem i jak szybko podejmie decyzję zamówię samochód jeszcze dziś u niego. W końcu się zgodził ale minę miał nietęgą.
Jak na obecnego Toura I jest rabat 1990zł lub gaz to się nie oszukujmy, że w nowym modelu nawalą od razu promocji i wyprzedaż rocznika -5000zł i gaz gratis. Bez przesady to tani samochód.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgSwoją stroną bardzo ciekawe, czego na polskiej stronie Skody nie ma jeszcze Toura II - skoro oficjalny cennik jest datowany na bodajże 9 wrzesień.
A upust 1000 euro na Słowacji może to tylko potwierdzić ! poczekamy zobaczymyJest: Czarna Skoda Octavia II Ambiente 2008 1.6 FSI BLF
Była: Zielona Skoda Octavia I SLX 1998 1.6 MPI AKL
A dawno, dawno temu były: Fiat Punto I oraz Mazda 323F
Moja niunia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=713801#713801
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arttuZamieszczone przez marektbgSwoją stroną bardzo ciekawe, czego na polskiej stronie Skody nie ma jeszcze Toura II - skoro oficjalny cennik jest datowany na bodajże 9 wrzesień.
A upust 1000 euro na Słowacji może to tylko potwierdzić ! poczekamy zobaczymy
2. W temacie rabatów, gratisów sprawa nadwyraz indywidualna a syt rynkowa w ogóle nie nastraja do rabtów dodatkowych gratisów, koniec roku i koniec kratek, a na dodatek Skoda nie prowadzi raczej produkcji aut na plac. o nadyzkach raczej takze nie słychac aby były, wg mnie maxymalne akcje ruszą po pierwszej połowie nast roku jak podsumuja pierwsze kwartały..i wyjdzie sprzedaż....mizernaOI Combi 1.6 LPG BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EFENDIW temacie rabatów, gratisów sprawa nadwyraz indywidualna a syt rynkowa w ogóle nie nastraja do rabtów dodatkowych gratisów, koniec roku i koniec
Komentarz
-
Komentarz