Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomgosmat
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez tomgosmat
    A mnie się wydaje, że maniakiem nie jestem
    Zamieszczone przez tomgosmat
    Płacę dokładnie 50 tys.zł
    no przecież ewidentne widać, że jesteś
    No to pewnie jestem. Skoro taki autorytet to mówi ... :lol:

Komentarz

• dede_adam
      L&K
      S_OCP Member
      • 2004
      • 1449

Zamieszczone przez Maicroft
      abstinent, Ta czarna Fabia RS to sie dlugo sprzedac nie mogla, ale juz sprzedala jak dobrze kojarze.
      Jeszcze sie nie sprzedała...
      Podobno właściciel nieźle upalał te auto :roll: to i sie sprzedać nie może :roll:

Komentarz

• puzynek
        Classic
        • 2010
        • 1

Witam, jestem zainteresowany kupnem Tour II.
        Kilka dni temu byłem w salonie Skody i poprosiłem o wycenę Toura II i Minta.
        Na Toura II pan powiedział, że nie jest w stanie mi dać żadnego rabatu bo cena jest już i tak niska, natomiast na Minta 1.4 TSI dał mi 5200zł rabatu i ostateczna cena z lakierem metalizowanym, listwami bocznymi w kolorze nadwozia i alarmem wyniosła 60799zł
        Ogólnie wadą Minta moim zdaniem jest to, że nie można za dopłatą zamówić komputera pokładowego (chyba że się mylę i można ale po znacznie większej cenie)

Mam jeszcze pytanie dotyczące silnika 1.6 MPI w Tour II, czy są wystarczające do tej klasy samochodu ?

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

Zamieszczone przez puzynek
          Mam jeszcze pytanie dotyczące silnika 1.6 MPI w Tour II, czy są wystarczające do tej klasy samochodu ?
          To zależy czego wymagasz od auta. Do spokojnej eksploatacji wystarczy, ale jeśli oczekujesz czegoś wiecej, to ten silnik jest za słaby. Mi w każdym razie odpowiadał.
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• _tm_
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2333
            • Superb III (3V3)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM
            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Znajdą się tacy co powiedzą, że samochód z tym silnikiem nie jedzie i trzeba go pchać pod każdą górę (głównie właściciele normalnych, czyli mocniejszych silników ). Znajdą się również tacy to powiedzą, że O2 z tym silnikiem to rakieta i ledwo mogą samochód opanować (głównie właściciele 1.6) :diabelski_usmiech. Zamiast rozpoczynać kolejną wojnę poczytaj forum, a będziesz wszystko wiedział.
            S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
            Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
            -------------------------------------------------------------------------
            O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
            O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
            O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4826
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja teraz szukam dla ojca auta i po dostaniu cen wyszło mi ze nie opłaca sie kupowac toura. juz pisze dla czego. jak silnik 1.6 to tylko w gaz a z gazem i pakietem optimum po naprawde dobrych rabatach wychodzi tyle to 1.2 tsi mint z halogenami czyli ok 55. mało wiecej wychodzi 02 fl 1.6 z gazem , ktora jeszcze niektorzy maja.wiec w przypadku ojca bardziej skłaniamy sie ku 1.2. jest jeszcze opcja tour 1 z darmowym gazem który jeszcze jest u paru dilerów w super atrakcyjnej cenie tylko teraz kwestia tego czy kupowc nowy już stary samochod. i masz babo placek co tu wybrac....
              na szczescie to ojca decyzja nie moja

[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:34 ]
              ps o2 tour była by bardzo konkurencyjna zeby gaz byl gratis albo przynajmniej 2 tys kosztował bo 4600 robi z tego auto mało konkurencyjne. oczywiscie w momencie gdy ktos chce z gazem, no a ten silnik to tylko z gazem :P
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6
              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• voltar
                L&K
                • 2009
                • 1107
                • Octavia II (1Z3)
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Na Toura II pan powiedział, że nie jest w stanie mi dać żadnego rabatu bo cena jest już i tak niska, natomiast na Minta 1.4 TSI dał mi 5200zł rabatu i ostateczna cena z lakierem metalizowanym, listwami bocznymi w kolorze nadwozia i alarmem wyniosła 60799zł
                Zdecydowanie zmien dealera. Juz z tego watku wynika ze mozna spokojnie na Toura dostac 2-3 tys. rabatu - kwestia znalezienia odp. dealera

[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:54 ]
                Zamieszczone przez blackrs
                mało wiecej wychodzi 02 fl 1.6 z gazem , ktora jeszcze niektorzy maja.
                ale za chwile nie bedzie tego w ofercie i robia sie duzo wieksze cennikowe roznice

[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 17:54 ]
                ps o2 tour była by bardzo konkurencyjna zeby gaz byl gratis albo przynajmniej 2 tys kosztował bo 4600 robi z tego auto mało konkurencyjne.
                no to rabat 2-3 tys chyba obniza cene tego gazu ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Johnny_B
                  Rider
                  • 2008
                  • 372

Na założeniu LPG mozna zaoszczedzić ok 1000PLN jeśli sie go zamontuje nie w ASO a w autoryzowanym serwisie Landi Renzo a gwarancja i tak pozostanie.

Komentarz

• marektbg
                    Elegance
                    • 2010
                    • 861

Zamieszczone przez voltar
                    Zdecydowanie zmien dealera. Juz z tego watku wynika ze mozna spokojnie na Toura dostac 2-3 tys. rabatu - kwestia znalezienia odp. dealera
                    Ale raczej w gratisach. Dość dokładnie to rozeznałem zamawiając swoje autko.

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Nowa Octavia Tour 1.6 102KM +PAKIET OPTIMUM+ lakier metali+ czujniki parkowania+alarm+radio swing za 50900zł
                      takie sa ceny dodajac gaz wychodzi 55500 wiec 1.2 mint o2fl jakos bardziej przemawia w tej cenie
                      ale za chwile nie bedzie tego w ofercie i robia sie duzo wieksze cennikowe roznice
                      prawda
                      he cos czuje ze jak ojscie bedzie wybierał miedzy 3 octaviami to w koncu zdecyduje sie na dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanie
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6
                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• marektbg
                        Elegance
                        • 2010
                        • 861

dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanie
                        Interesowałem się poważnie Dacią - pierwsza jazda próbna i porażka - z tym full wypasem to tez nie ma co przesadzać - bo bieda jak we wszystkich Daciach, a wnętrze z lat 90-tych.
                        Wybrałem O2 Tour i jestem happy

Komentarz

• voltar
                          L&K
                          • 2009
                          • 1107
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez marektbg
                          blackrs : w tym watku napisal .... " u nas tez nie jest najgorsza 1.6 z pakietem optimum metalikiem alermem kolem dywanikami....48.200 wiec chyba warto. ja wlasnie dla ojca szukam i sie zastanawiamy co tu wybrac najgorzej że on mało zdecydowany. szkoda tylko ze gazu gratis nie daja "

Wnioskuje z tego ze nie tylko upust w gratisach mozna dostac.

[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 19:52 ]
                          prawda
                          he cos czuje ze jak ojscie bedzie wybierał miedzy 3 octaviami to w koncu zdecyduje sie na dacie duster za ta cene max wypas 1.6 z napedem na 2 kola i jeszcze na ubezpieczenie zostanie
                          Ja mysle ze Duster to fajna opcja jak ktos potrzebuje dosyc prostego i taniego auta 4x4. Jezeli to mialby byc naped na jedna os i full wypas to bym nie kupil.

Komentarz

• machu
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 147

Zamieszczone przez Agamek12
                            ...seryjnie w klimę, elektryczne szybki, centralny zamek ze scyzorykiem, MFA, itp. kosztuje 11.000Euro (w przeliczeniu okołlo 43kzł) - ale aktualnie jest promocja i można go mieć 1000Euro taniej
                            Kolego a jakie opłaty się wiążą z zakupem auta na Słowacji - jakieś cło, czy inne opłaty ekologiczne?
                            PS> czy słowacka O2 tour ma radio seryjnie?
                            Sprzedam czarnulkę...
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• marbab
                              RS
                              • 2009
                              • 4713
                              • Fiat
                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Nowa Octavia Tour 1.6 102KM +PAKIET OPTIMUM+ lakier metali+ czujniki parkowania+alarm+radio swing za 50900zł
                              takie sa ceny dodajac gaz wychodzi 55500 wiec 1.2 mint o2fl jakos bardziej przemawia w tej cenie
                              Podobnego Minta kupowalem z Ojcem jakies pol roku temu i diler zaproponowal nam gaz BRC za 3000 bez utraty gwarancji. Teraz po czasie powiem ze decyzja byla w dziesiatkie. Przejechane juz 35000 i gaz chodzi bez zajakniecia, a jak czytam forum to z landi zawsze cos jest
                              Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                              Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9942
                                • Ford

Zamieszczone przez machu
                                Zamieszczone przez Agamek12
                                ...seryjnie w klimę, elektryczne szybki, centralny zamek ze scyzorykiem, MFA, itp. kosztuje 11.000Euro (w przeliczeniu okołlo 43kzł) - ale aktualnie jest promocja i można go mieć 1000Euro taniej
                                Kolego a jakie opłaty się wiążą z zakupem auta na Słowacji - jakieś cło, czy inne opłaty ekologiczne?
                                PS> czy słowacka O2 tour ma radio seryjnie?
                                Nie wiem, nie znam się...
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marektbg
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 861

Nie wiem jak jest na Słowacji ale wiem, że nie dawno było popularne kupowanie Jagurów w Czeskich salonach. Od cen cennikowych odejmowało się czeski VAT - czyli 19% - do otrzymanej ceny netto dodawało się akcyzę koło 15% i dodatkowo Polski 22% VAT - chyba jeszcze jakieś opłaty wchodzą w grę ale już tak bardzo szczegółów nie znam.

Komentarz

• Maciejowaty
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 19

Kolega wcześniej napisał:

"za O2 Tour 1,6 +metalik+pakiet optimum na wstepie ok 48,5 tys....ale coś przez zęby sprzedawca szeptał że mają być promocje na LPG w najbliższym czasie"

Więc da się , tylko trzeba odpowiedniego sprzedawce wyszukać

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

muszą byc promocje na LPG, inaczej tego nie widzę.
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Maciejowaty może się da, nie przeczę, mi zależało na gratisach, a nie na upuście cenowym. Konsultowałem się z najlepszymi sprzedawcami na forum, w sumie dostałem 5 mniej lub bardziej konkretnych ofert.
                                        Druga sprawa to przed zakupem auta interesowałem się wieloma markami i jakoś nikt jak tylko mnie zobaczył nie chciał dawać upustu i gratisów (Renault, Dacia, Kia, Hyundai, Seat) - jeśli nie miał konkurencyjnej oferty. Jak ja zamawiałem powiedziałem co chcę, sprzedawca powiedział, że to niemożliwe - powiedziałem, że jestem pod telefonem i jak szybko podejmie decyzję zamówię samochód jeszcze dziś u niego. W końcu się zgodził ale minę miał nietęgą.
                                        Jak na obecnego Toura I jest rabat 1990zł lub gaz to się nie oszukujmy, że w nowym modelu nawalą od razu promocji i wyprzedaż rocznika -5000zł i gaz gratis. Bez przesady to tani samochód.

Komentarz

• Maciejowaty
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 19

Spoko, ważne ,że jesteś zadowolony

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

Swoją stroną bardzo ciekawe, czego na polskiej stronie Skody nie ma jeszcze Toura II - skoro oficjalny cennik jest datowany na bodajże 9 wrzesień.

Komentarz

• arttu
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 84

Swoją stroną bardzo ciekawe, czego na polskiej stronie Skody nie ma jeszcze Toura II - skoro oficjalny cennik jest datowany na bodajże 9 wrzesień.
                                              Może szykują jakąś niespodziankę właśnie w postaci upustu lub gazu gratis ? na co ja osobiście bardzo liczę Generalnie w moim odczuciu skoda prowadzi politykę upustów oraz gratisów więc myślę że i w tym wypadku będzie podobnie bo to niby nowość w cenniku ale chyba tak nie do końca znowu to taka "nowość"
                                              A upust 1000 euro na Słowacji może to tylko potwierdzić ! poczekamy zobaczymy
                                              Jest: Czarna Skoda Octavia II Ambiente 2008 1.6 FSI BLF
                                              Była: Zielona Skoda Octavia I SLX 1998 1.6 MPI AKL
                                              A dawno, dawno temu były: Fiat Punto I oraz Mazda 323F
                                              Moja niunia: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=713801#713801

Komentarz

• EFENDI
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 97

Zamieszczone przez arttu
                                                Może szykują jakąś niespodziankę właśnie w postaci upustu lub gazu gratis ? na co ja osobiście bardzo liczę Generalnie w moim odczuciu skoda prowadzi politykę upustów oraz gratisów więc myślę że i w tym wypadku będzie podobnie bo to niby nowość w cenniku ale chyba tak nie do końca znowu to taka "nowość"
                                                A upust 1000 euro na Słowacji może to tylko potwierdzić ! poczekamy zobaczymy
                                                1. Na stronie Skody Auto Polska nie znalazlem cennika na TOURA II, obecny Tour to OI.
                                                2. W temacie rabatów, gratisów sprawa nadwyraz indywidualna a syt rynkowa w ogóle nie nastraja do rabtów dodatkowych gratisów, koniec roku i koniec kratek, a na dodatek Skoda nie prowadzi raczej produkcji aut na plac. o nadyzkach raczej takze nie słychac aby były, wg mnie maxymalne akcje ruszą po pierwszej połowie nast roku jak podsumuja pierwsze kwartały..i wyjdzie sprzedaż....mizerna
                                                OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• marektbg
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 861

EFENDI na stronie cennika ma nie ale w salonach, są już od pewnego czasu.

Komentarz

• voltar
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1107
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez EFENDI
                                                    W temacie rabatów, gratisów sprawa nadwyraz indywidualna a syt rynkowa w ogóle nie nastraja do rabtów dodatkowych gratisów, koniec roku i koniec
                                                    Spoko spoko jak mówi kolega Wajda ... szkoły przyjdą ... a poważnie to myślę że rabaty zaczną się z Nowym Rokiem jak im sprzedaż spadnie a to jest raczej pewne.

Komentarz

Pracuję...