Oficjalny rabat oznacza mniej więcej tyle, że za pakier Optimum wart 7.100zł płaci się 2.000zł - czyli rabat to 5.100zł. Do tego "darmowe" LPG...
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Agamek12Nie ma żadnego technicznego uzasadnienia na (znaczną) utratę mocy silnika przy instalacji sekwencyjnej LPG. Taka utrata mocy mogła być przy instalacji "mieszalnikowej", w której ograniczona jest średnica dolotu.
Komentarz
-
-
marcovan tak silnik 1.4 ma głowicę 16V.
Tak rocznik 2010 jest tańszy 2200 - jak zamierzasz jeździć krótko autem to ma to znaczenie, jeśli 4-5 lat już nie - bo samochód kupiony w polskim salonie i z pewną historią zawsze sprzedasz dość łatwo (mam na myśli auta typowe). Poprzednie auto jakie miałem było z 2000 roku - poszło w cenie 2003/4 bez większych targów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTylko jak znam zycie nie bedzie sie do tego auta dalo zamowic polowy rzeczy ktore normalnie byly, oraz ciekawi mnie jaki silnik tam bedzie, bo od nowego roku wszystkie maja spelniac EURO5, wiec pozostaja jedynie model z DPF pod maska, a to juz nie jest prosty i tani OI Tour :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ale_jak_toZamieszczone przez MaicroftTylko jak znam zycie nie bedzie sie do tego auta dalo zamowic polowy rzeczy ktore normalnie byly, oraz ciekawi mnie jaki silnik tam bedzie, bo od nowego roku wszystkie maja spelniac EURO5, wiec pozostaja jedynie model z DPF pod maska, a to juz nie jest prosty i tani OI Tour :diabelski_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez ale_jak_toZamieszczone przez MaicroftTylko jak znam zycie nie bedzie sie do tego auta dalo zamowic polowy rzeczy ktore normalnie byly, oraz ciekawi mnie jaki silnik tam bedzie, bo od nowego roku wszystkie maja spelniac EURO5, wiec pozostaja jedynie model z DPF pod maska, a to juz nie jest prosty i tani OI Tour :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
A więc jak należałoby sobie taką o2 optymalnie skonfigurować?
Alufelgi na letnich? Stalowe z zimowymi? Silnik 1,6 raczej bez gazu.
Jak to jest z tym gazem? Dodają tylko do rocznika 2010 czy obligatoryjnie do silnika 1,6?
A może 1,4 jednak?
Kurtyny? ESPASRMSRHBAEBVEDSDSR? A ogrzewanie przedniej szyby? Jest coś takiego w Octavii? Jak się jeździ na gazie - trzeba na pełnych bakach? Czy benzyna śladowo, a gaz pełny? Czy dla baku to niezdrowo? (śladowa benzyna)
Tylna wycieraczka. Dzielona kanapa. Radio? Czujniki parkowania z tyłu. Co jeszcze?
Czy warto ten zestaw elektroniki dla bezpieczeństwa? (ESPASRMSRHBAEBVEDSDSR)
Komentarz
-
-
zizizi, pamiętaj o pierdołach, które pewnie większość dealerów da CI gratis, a jak ich nie zamówisz to będziesz potem płacił:
- dywaniki
-mata bagażnika
- siatki do bagażnika
- listwy na drzwi
- chlapacze
-listwy progowe
jeśli to liftback, to pamiętaj o wycieraczce z tyłu.
Co do silnika to zależy co będziesz woził. Jeden i drugi jest za słaby do samochodu napakowanego pod dach z tym, że 1.4 słabszy. Jak się nie przejedziesz, to nikt za Ciebie nie zdecyduje.
ESP? To kwestia bezpieczeństwa, więc też Twój wybór. Ja nie mam, i to świadoma decyzja, bo go nie lubię.
Radio - tak, bo niefabryczne zepsuje wygląd całej deski.
Czujniki - moim zdaniem przydatne, przynajmniej na razie, bo się jeszcze "nie zrosłem" z tym samochodem. Tylko jak fabryczne nie dzialają ze Swingiem, to nie wiem, czy jest sens przepłacać.
Zamieszczone przez ziziziCo jeszcze?
pakiet optimum oczywiście
osobiście żałuję, że nie mam tempomatu, ale to się da rozwiązać :idea:Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Jak dla mnie O2 Tour powinna składać się z:
1. silnik 1.6i wyposażony w "gratisową" instalację LPG
2. pakiet OPTIMUM
3. wycieraczka z tyłu
4. pakiet dla palących
dodatkowo możnaby pomyśleć o:
1. światłach przeciwmgielnych
2. kurtynach powietrznych
Takie coś z wyposażeniem jak powyżej z rocznika 2011 można kupić już poniżej 48.000zł
oczywiscie salon "musi" od siebie dać przynajmniej:
1. listwy boczne,
2. wycieraczki,
3. listwy progowe
(no chyba że da super upust cenowy, to wtedy powyższe można "odpuścić")
Po wyjeździe z salonu we własnym zakresie należy poszukać używanych bądź załozyć akcesoryjne:
1. tylna kanapa dzielona (na Allegro można trafić za 300zł i za tyle samo można spróbować sprzedać własną),
2. radio Swing (używane ale prawie nowe nawet na forum można kupić za 700-900zł) - nie wiem tylko co jest z anteną, jak nie zamawia się radia
3. czujniki parkowania (na Allegro 60-80zł),
4. opony zimowe,
5. sprzedaż opon letnich i zakup letnich kół aluminiowych 16"
Tyle z mojej strony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziziziA więc jak należałoby sobie taką o2 optymalnie skonfigurować?
Zamieszczone przez zwolinHalogeny + gratis cornery.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FotaMasz takie w wyposazeniu? Jak ja zamawiałem to dowiedziałem sie, ze cornerów nie bedzie :x
Zamieszczone przez Agamek12nie wiem tylko co jest z anteną, jak nie zamawia się radiaZobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
Komentarz