Na Jowisza, co za beznadziejny artykul... on dotyczy sprzedazy VW gdzie wlasciwie i jakiego okresu? Zero konkretow, zero danych, za to jakies banialuki...
A akurat w tygodniku Motor jest statystyka sprzedazy w UE, i VW pierwsze miejsce:
od stycznia do padziernika 2014 w 28 krajach UE:
1. VW - 1.359.403 - wzrost z 2013 r. o 4,8%
2. Ford - 816.086 - wzrost o 6,3%
3. Opel/Vauxhall - 753.992 - wzrost o 8,2%
Czyli przewaga VW w Europie jest gigantyczna - ponad pol miliona samochodow...
Moze calosciowo na swiecie lacznie mu spadla? Ale to nie wynika z "dramatycznego" tekstu...
Niestety Skoda w Europie na razie do pierwszej 10tki ciagle nie wchodzi.
10-ty jest Fiat ze sprzedaza w UE 503.838 modeli...
Ja bym się skupił raczej na tej drugiej części dotyczącej tak kiepsko sprzedającej się Skody, która to będzie musiała obniżać ceny, żeby swój badziew opchnąć niepełnosprawnym klientom.
czyli co? jak teraz zamawiam Superba to wg Ciebie jestem niepelnosprawny?
Bez sensu...
ps. domyslam sie ze moze jednak chodzi Ci o co innego - ze byly domniemania ze bedzie sie Skoda ze sprzedawac, a tu sie sprzedaje dobrze? To wtedy OK. Faktycznie sprzedaz Skody idzie ladnie do gory. Szkoda troche ze w UE niestety ciagle jest przed nia Fiat... (kto kupuje prawde mowiac Fiaty poza Wlochami? i troche jeszcze Polakami?).
Niech sie Czechom pod niemieckim przewodnictwem szczesci
ps. Szkoda ze te nasze bezmozgi zamiast FSO sprzedac VW to mu odmowily...
i w ten sposob:
ps. domyslam sie ze moze jednak chodzi Ci o co innego - ze byly domniemania ze bedzie sie Skoda ze sprzedawac, a tu sie sprzedaje dobrze? To wtedy OK. Faktycznie sprzedaz Skody idzie ladnie do gory. Szkoda troche ze w UE niestety ciagle jest przed nia Fiat... (kto kupuje prawde mowiac Fiaty poza Wlochami? i troche jeszcze Polakami?).
Niepełnosprawnym, bo nie słyszą hałasów i nie widzą niedoróbek.
Pytanie, czy pod Fiata nie jest też podciągnięty Jeep, Alfa, Dodge, Chrysler....
Oto 10 najlepiej sprzedających się modeli klientom indywidualnym w Polsce w listopadzie 2014:
1. VW Golf i VW Jetta (406+37) = 443
2. Toyota Auris i Corolla (224+122) = 346
3. Opel Corsa = 339
4. Toyota Yaris = 332
5. Dacia Duster = 290
6. Renault Clio = 267
7. Kia Sportage = 221
8. Skoda Rapid = 215
9. Opel Astra = 211
10. Opel Mokka = 203
Reasumujac w pierwszej 10tce sa nastepujace marki: Opel - 3 razy
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 1 raz
Reanult - 1 raz
Dacia - 1 raz
Skoda - 1 raz
Kia - 1 raz
byłem w poniedziałek w salonie sprzedaży Skody ... cisza, klientów brak, pełen salon aut, jak nigdy ! Czyżby Skoda stała się passe :roll: ... za to w dwóch innych ASO, które odwiedziłem tego samego dnia nawet spory ruch ...największy w Fordzie :shock:
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
byłem w poniedziałek w salonie sprzedaży Skody ... cisza, klientów brak, pełen salon aut, jak nigdy ! Czyżby Skoda stała się passe :roll: ... za to w dwóch innych ASO, które odwiedziłem tego samego dnia nawet spory ruch ...największy w Fordzie :shock:
Z ciekawosci, w Fordzie byl juz Focus po FL-u i nowe Mondeo?
nie mam pojęcia, nawet uwag na nie nie zwróciłem, bo oglądałem zupełnie inne auto a zwykłe "osobówki" mnie kompletnie nie interesowały ale właśnie przy tych "osobówkach" było sporo oglądających, aż się zdziwiłem...
zbijesz bez problemu, ja z 83 miałem na wyjściu 7% upustu i do tego jeszcze minus 2 400 zł ... a to bez wielkiego targowania, myślę że spokojnie te 2-3 jeszcze bym "wynegocjował" - oczywiście wszytko zależny od modelu i wyposażenia auta ...no i dobrej woli sprzedającego. Ja zostałem wysłany do rozmowy z Panem Kierownikiem ... a to jest dobre rozwiązanie bo "duży może więcej" ... upustu dać :wink:
I gdzie ta octavia? Królowa sprzedaży :diabelski_usmiech
Jak już co poniektórzy pisali, po prostu za swą cenę (nie małą) O3 nie daje nabywcy wiele wartości dodanej. Ludzie kupują albo auta zdroworozsądkowe (golf, auris, corsa) albo pseudosuvy bo modne (duster, sportage, mokka). Nie każdego podnieca mega bagażnik i skrobaczka we wlewie... Ale Skoda może to mieć spokojnie w dupie bo floty ją kupują. Choć to nieco krótkowzroczne bo jak z jakichś przyczyn flotom przejdzie to....
zbijesz bez problemu, ja z 78 miałem na wyjściu 7% upustu i do tego jeszcze minus 2 400 zł ... a to bez wielkiego targowania, myślę że spokojnie te 2-3 jeszcze bym "wynegocjował" - oczywiście wszytko zależny od modelu i wyposażenia auta ...no i dobrej woli sprzedającego. Ja zostałem wysłany do rozmowy z Panem Kierownikiem ... a to jest dobre rozwiązanie bo "duży może więcej" ... upustu dać :wink:
Gdyby pol roku wczesniej "rzucili" nowe Mondeo do salonow to na pewno bym probowal
A` propos forda.
Na nowe mondeo w konfiguracji za 145950 dostałem cenę 125650.
Dyszel 180 KM z automatem.
Auto do produkcji
Nowy pasek póki co poziom rabatu ok.8,5 %
Komentarz