Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
2.0 TDI 150 km i 190 KM mają świetne osiągi i niskie spalanie (czy w Octavi czy w Superbie czy VW) ale cały czas zastanawiam się jak wygląda sprawa z trwałością i możliwościami podniesienia mocy. Boje się, ze te silniki są "policzone" na tak max 300 tys. A wady głowicy mogą świadczyć, że nie wszystko dobrze policzyli :evil: .
-
-
Pięknie. W 1.8 i 2.0 TSI za to potrafi paść silniczek od klapek dolotowych. Koszt jedynie 2200 PLN, jak ktoś nie ma już gwarancji. Znam jeden taki przypadek, przebieg 30000 km, naprawione na gwarancji.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzis w serwisie usłyszałem ciekawa informacje, ze Passaty ze 190KM 2.0TDI maja wade głowicy i jest na to jakas akcja. Z ciekawosci pytałem czy dotyczy tez Superba, bo motor ten sam, ale usłyszałem ze jeszcze nie wiadomo, nie mniej nie zdziwili by sie, gdyby tez i Superby były tym dotkniete. A poki co sa ciekaw reakcji klientow, gdy przyjada np. na serwis olejowy, a tu uslysza ze auito musi zostac na pare dni, bo trzeba glowice im wymienic
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez tomek evoNo fakt haldex przy wyższych prędkościach nie pomaga.
Zostaw komentarz:
-
-
tomek evo, erka po za tym jest około 150kg cięższa od octavii :!:
Zostaw komentarz:
-
-
R jest rakieta ze startu, potem nie ma szału, haldex już tylko przeszkadza, masa jest większa, więc skoro startowali z rolki to specjalnie nie dziwi.
Zostaw komentarz:
-
-
Serio? :shock: R-ka to niezła rakieta jest a koni nie masz więcej więc dlatego mnie to dziwi. Ile masz nm?
Zostaw komentarz:
-
-
MOja 290 koni idzie ciut lepiej z rolki niz golf 7 R seria.
Zostaw komentarz:
-
-
Taka ciekawostka - octavia rs z boxem (285 KM) i superb 280 4x4 z boxem (355 KM) idą mniej więcej równo z rolki, może z minimalną przewagą octavii.
Zostaw komentarz:
-
-
nic nowego, 280KM wychodzi 163 tysiące w podstawie a jest to zwykły Ambition.
komuś się coś odkleiło w Poznaniu - albo czarne podsufitki takie drogie
Zostaw komentarz:
-
-
-
blackpw, nie będzie takiego czegoś w Superbasi. Jest wprawdzie nawet najmocniejszy 280 ps 4x4, ale w Superbie nigdy nie było odmiany RS, w polityce firmy nie ma tego pakietu w nim poprostu. Co nie oznacza, że nie ma mocnego silnika jak widać :P Sportline pewnie to max, ale też fajny przecież
[ Dodano: Nie 12 Cze, 16 08:15 ]
apropos SIII dzięki wszystkim za oferty na maila, szczególnie Jarkowi z Torunia za bdb ofertę :wink:
Brachu zakupuje auto w 3-city jednak, bo mają na miejscu podobno wozik taki jaki chce. 1.4 tsi dsg, ambition i parę dupereli, typu 17 stki, kessy i freshem.
Zostaw komentarz:
-
-
Kierownice
z tymi kierownicami to kwestia gustu bo ja wymieniłem swoją na płaską i nie zamienił bym sie teraz za żadne skarby
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW tych kierownicach z plaskim dolem, oprocz wizualnie poczucia wiekszej przestrzeni miedzy fotelem, a kierownica nie ma nic ciekawego. Mnie sie taka niewygodnie kreci
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MaicroftW tych kierownicach z plaskim dolem, oprocz wizualnie poczucia wiekszej przestrzeni miedzy fotelem, a kierownica nie ma nic ciekawego. Mnie sie taka niewygodnie kreci
Zostaw komentarz:
-
-
W tych kierownicach z plaskim dolem, oprocz wizualnie poczucia wiekszej przestrzeni miedzy fotelem, a kierownica nie ma nic ciekawego. Mnie sie taka niewygodnie kreci
Zostaw komentarz:
-
-
Sportline wygląda fajnie: https://www.youtube.com/watch?v=0E2nZ3H12Lg
Ciekawe czy będzie możliwość zamówienia np. zwykłej wersji, ale z kierownicą ze Sportline, fajnie by było... a w gratisie stukające tylne zawieszenie :P
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez perfexDla zainteresowanych:
Na Motor Show w Poznaniu jest S3 Sportline. Biała, wygląda dosyć zajebiście. Siedzenia bardzo fajne, tapicerka alkantarowata, przyjemna (na drzwiach i słupkach też), kierownica spłaszczona, oświetlenie ledowe wewnątrz: czerwone paski (przyjemne). Ludzie z SAP zeznają, że w kwietniu będzie cena tego pakietu.
Zostaw komentarz:
-
-
pewnie będzie się na to czekać do 2018., akurat zmienię mojego.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: