Nowa Skoda Superb III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tomek evo
    odpowiedział(a)
    2.0 TDI 150 km i 190 KM mają świetne osiągi i niskie spalanie (czy w Octavi czy w Superbie czy VW) ale cały czas zastanawiam się jak wygląda sprawa z trwałością i możliwościami podniesienia mocy. Boje się, ze te silniki są "policzone" na tak max 300 tys. A wady głowicy mogą świadczyć, że nie wszystko dobrze policzyli :evil: .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Pięknie. W 1.8 i 2.0 TSI za to potrafi paść silniczek od klapek dolotowych. Koszt jedynie 2200 PLN, jak ktoś nie ma już gwarancji. Znam jeden taki przypadek, przebieg 30000 km, naprawione na gwarancji.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    "super"... Das Auto... Nie ma co.

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Dzis w serwisie usłyszałem ciekawa informacje, ze Passaty ze 190KM 2.0TDI maja wade głowicy i jest na to jakas akcja. Z ciekawosci pytałem czy dotyczy tez Superba, bo motor ten sam, ale usłyszałem ze jeszcze nie wiadomo, nie mniej nie zdziwili by sie, gdyby tez i Superby były tym dotkniete. A poki co sa ciekaw reakcji klientow, gdy przyjada np. na serwis olejowy, a tu uslysza ze auito musi zostac na pare dni, bo trzeba glowice im wymienic

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tomek evo
    No fakt haldex przy wyższych prędkościach nie pomaga.
    pomaga, tylko nie w prędkości

Zostaw komentarz:

• adamwo
    odpowiedział(a)
    ciekawe jaki vmax teraz, powinno być grubo

Zostaw komentarz:

• piramida
    odpowiedział(a)
    tomek evo, erka po za tym jest około 150kg cięższa od octavii :!:

Zostaw komentarz:

• tomek evo
    odpowiedział(a)
    No fakt haldex przy wyższych prędkościach nie pomaga.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    R jest rakieta ze startu, potem nie ma szału, haldex już tylko przeszkadza, masa jest większa, więc skoro startowali z rolki to specjalnie nie dziwi.

Zostaw komentarz:

• tomek evo
    odpowiedział(a)
    Serio? :shock: R-ka to niezła rakieta jest a koni nie masz więcej więc dlatego mnie to dziwi. Ile masz nm?

Zostaw komentarz:

• marek106
    odpowiedział(a)
    MOja 290 koni idzie ciut lepiej z rolki niz golf 7 R seria.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Taka ciekawostka - octavia rs z boxem (285 KM) i superb 280 4x4 z boxem (355 KM) idą mniej więcej równo z rolki, może z minimalną przewagą octavii.

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    Aspiracje cenowe maja, a to dalej jest skoda.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    nic nowego, 280KM wychodzi 163 tysiące w podstawie a jest to zwykły Ambition.
    komuś się coś odkleiło w Poznaniu - albo czarne podsufitki takie drogie

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    blackpw, nie będzie takiego czegoś w Superbasi. Jest wprawdzie nawet najmocniejszy 280 ps 4x4, ale w Superbie nigdy nie było odmiany RS, w polityce firmy nie ma tego pakietu w nim poprostu. Co nie oznacza, że nie ma mocnego silnika jak widać :P Sportline pewnie to max, ale też fajny przecież

[ Dodano: Nie 12 Cze, 16 08:15 ]
    apropos SIII dzięki wszystkim za oferty na maila, szczególnie Jarkowi z Torunia za bdb ofertę :wink:
    Brachu zakupuje auto w 3-city jednak, bo mają na miejscu podobno wozik taki jaki chce. 1.4 tsi dsg, ambition i parę dupereli, typu 17 stki, kessy i freshem.

Zostaw komentarz:

• blackpw
    odpowiedział(a)
    Ktoś czeka na wersję S3 RS?

Zostaw komentarz:

• nokius
    odpowiedział(a)
    Kierownice

z tymi kierownicami to kwestia gustu bo ja wymieniłem swoją na płaską i nie zamienił bym sie teraz za żadne skarby

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)
    więcej miejsca na brzuch... :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    W tych kierownicach z plaskim dolem, oprocz wizualnie poczucia wiekszej przestrzeni miedzy fotelem, a kierownica nie ma nic ciekawego. Mnie sie taka niewygodnie kreci
    mi sie taka kiera kreci wygodnie. taka zreszta wlasnie jest w VW up! jako seryjna... dzieki czemu troche tam wiecej miejsca na nogi jest i to w sumie sprytny zabieg.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft
    W tych kierownicach z plaskim dolem, oprocz wizualnie poczucia wiekszej przestrzeni miedzy fotelem, a kierownica nie ma nic ciekawego. Mnie sie taka niewygodnie kreci
    Mi dużo lepiej, jeśli kiedyś kupię auto z okrągłą (bo np. nie będzie innej), to wymienię w dniu zakupu.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• blackpw
    odpowiedział(a)
    Sportline wygląda fajnie: https://www.youtube.com/watch?v=0E2nZ3H12Lg
    Ciekawe czy będzie możliwość zamówienia np. zwykłej wersji, ale z kierownicą ze Sportline, fajnie by było... a w gratisie stukające tylne zawieszenie :P

Zostaw komentarz:

• nokius
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex
    Dla zainteresowanych:
    Na Motor Show w Poznaniu jest S3 Sportline. Biała, wygląda dosyć zajebiście. Siedzenia bardzo fajne, tapicerka alkantarowata, przyjemna (na drzwiach i słupkach też), kierownica spłaszczona, oświetlenie ledowe wewnątrz: czerwone paski (przyjemne). Ludzie z SAP zeznają, że w kwietniu będzie cena tego pakietu.
    Czyli już niedługo zamawiam

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    pewnie będzie się na to czekać do 2018., akurat zmienię mojego.

Zostaw komentarz:

Pracuję...