to ciekawe co piszesz..ja mam akurat odwrotnie.. :szeroki_usmiech
Widzisz leszekmw, ale Ty masz kombi OII więc odczucie przestrzeni może być troszkę inne - dach tak nie opada nagle zaraz za głowami pasażerów z tyłu ...
Widzisz leszekmw, ale Ty masz kombi OII więc odczucie przestrzeni może być troszkę inne - dach tak nie opada nagle zaraz za głowami pasażerów z tyłu ..
Jak kierowca liftbacka mogę stwierdzić że ta minimalnie większa przestrzeń w combi jest zupełnie nieodczuwalna dla kierowcy ... tzn kierowca liftbacka który owej przestrzeni nie ma 2 metry z tyłu głowy jej braku nie zauważa
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
voltar, ale ja nie piszę z perspektywy kierowcy, tylko rodziny podróżującej z tyłu
Tak czy siak wg wymiarów Golf jest jednak ciut szerszy i znacznie wyższy więc może stąd u mnie to poczucie "przestrzeni" (pewnie wyprofilowanie kanapy/foteli też ma jaki wpływ na jej postrzeganie):
W AutoCentrum.pl wiemy wszystko o Twoim aucie. Od opinii i raportów spalania po listę jego typowych usterek i przypomnienie o wymianie oleju. Od zdjęć i filmów po prognozę usterek i dane techniczne. Od porad i testów po dyskusje na forach i w społeczności kierowców. Od cen nowych po oferty używanych. Zapraszamy!
Ps. Kiedyś mając w Octavii słynny motor 1.8t miło było popatrzeć jak po zdjęciu tej plastikowej pokrywy silnika prawie na każdej części było logo i napis Audi (klepali te silniki na Węgrzech, głównie dla Audi ale i Skodzinie skapnęło :szeroki_usmiech )
Prawdę mówiąc to na wszystkich częściach, poza typowymi dla modelu jak reflektory, lampy, wnętrze itd , są loga Vw Audi.
Ja dzis pojeździłem białym style 1.4 150. Jak dla mnie rewelacyjne jest to auto. W porównaniu do O2 jest bardzo fajnie wykończone. Przestrzeni mega duzo. Silnik naprawde fajnie się w nim sprawdza. Myślałem że będzie dużo wolniejszy. Dcc spoko chociaż jakiegoś wielkiego szału nie ma. canton gra ładnie.
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 18:36 ]
Ps jest już cennik kombi. i dziwna różnica w cenie w zależności od wersji
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Ja dzis pojeździłem białym style 1.4 150. Jak dla mnie rewelacyjne jest to auto. W porównaniu do O2 jest bardzo fajnie wykończone. Przestrzeni mega duzo. Silnik naprawde fajnie się w nim sprawdza. Myślałem że będzie dużo wolniejszy. Dcc spoko chociaż jakiegoś wielkiego szału nie ma. canton gra ładnie.
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 18:36 ]
Ps jest już cennik kombi. i dziwna różnica w cenie w zależności od wersji
no wlasnie ten silnik 1.4 tsi 150 kucy to bylby dla mnie ideal...
dostalem dzis zaproszenie od dealera Skody Plichty w Gdansku na oficjalna prezentacje Superba na godzine ... 20:00... :-)
ps. niestety do jazd probnych pewnie bedzie 190-konny diesel...
dostalem dzis zaproszenie od dealera Skody Plichty w Gdansku na oficjalna prezentacje Superba na godzine ... 20:00... :-)
Byłem dzisiaj rano u Plichty na Grunwaldzkiej na przeglądzie i ... zaproszenia nie dostałem... to dranie :diabelski_usmiech
superba też gdzieś ukryli, bo nie widziałem, choć się rozglądałem... w salonie i poza nim... :P
Mam nadzieję, że zdasz relację, jeśli prezentacja się odbyła i na niej byłeś
Przeglądam z czystej ciekawości cennik i patrze i nie wierzę, w wersji Ambition nie można domówić oświetlenia skarpetek z tyłu, a w Active nawet z przodu
Jest większa, lżejsza, jeszcze lepiej wykończona i mocniejsza niż poprzedniczka. Nowa Skoda Superb oficjalnie pokazała się trójmiejskiej publiczności w piątkowy wieczór, podczas premiery w sopockim Hotelu Sheraton. Przedstawiciel marki, firma Auto Centrum Sopot z Grupy Lellek, zaprezentowała Superb’a w najbogatszej odmianie Laurin&Klement. Premierowy pokaz poprowadził dziennikarz Sławomir Siezieniewski, który opowiedział gościom o nowym modelu rozmawiając …
tak, zabawne troche z tym zaproszeniem, bo jest imienne.... maja dzwonic z potwierdzeniem, ze bede i to jest zaproszenie na cytuje: "wyjątkową ceremonię odsłoniecia nowego modelu Skody Superb"....
9 lipiec 20:00 Gdansk.
ps. w Wejherowie maja juz S3 w salonie, pochwalili sie wczoraj na facebooku.
[ Dodano: Pią 03 Lip, 15 07:05 ]
Zamieszczone przez lockin
Przeglądam z czystej ciekawości cennik i patrze i nie wierzę, w wersji Ambition nie można domówić oświetlenia skarpetek z tyłu, a w Active nawet z przodu
szkoda, prawda?
a w O3 mozna....
ps. wnetrze active S3 zostalo niestety zdziadzone nawet opseudo chromy na ramkach wokol nawiewow itp....
No, to okropne :!: Ja bym chyba normalnie z tydzień nie spał gdybym sobie nie mógł obuwia oświetlić :haha:
Byłem dzisiaj rano u Plichty na Grunwaldzkiej na przeglądzie i ... zaproszenia nie dostałem... to dranie :diabelski_usmiech
superba też gdzieś ukryli, bo nie widziałem, choć się rozglądałem... w salonie i poza nim... :P
Mam nadzieję, że zdasz relację, jeśli prezentacja się odbyła i na niej byłeś
Klarus już mają w Gdansku tez ustawiona S3 - zdaje sie ze nawet moja ulubiona - szarą. Jutro sobie obejrze rano.
A jest gdzieś w trójmieście do testów 1.4 TSI czy wszędzie diesle?
niestety zarowno Gdynia, Sopot jak i Gdansk maja dokladnie to samo - 190 koni tdi i to wersja L&K. W Sopocie automat, nie wiem jak w pozostalych.
W Wejherowie tez 190-konny tdi...
ps. w kwestii cen - max. rabat to 10,5%, ci co maja kupony od Skody (te elektroniczne) to jeszcze przedluzona gwarancja na kolejne dwa lata/120 tkm, a poza tym kazdy moze za 1 zl dokupic dodatkowo darmowe przeglady.
Marlej - a ten rabat to realnie tyle udało Ci się wynegocjować? Bo ja z kilkoma dealerami prowadziłem "przetarg" i przy rabacie rzędu 7% już twierdzili że to już absolutny limit i na granicy opłacalności i doprowadzenia firmy do ruiny A walczyłem naprawdę ostro, przy konfiguracji bardzo maksymalnej...
To zależy od sprzedawcy czy ma dobry humor.
Sam rozmawiałem z 4 dilerami. Pierwszy powiedział żeby płacić cenę katalogową i ton rozmowy brzmiał że mi jeszcze łaskę robi bo mają takie duże zainteresowanie że i tak limit się zaraz skończy.
Drugi kazał się fatygować osobiście, żadnych targów przez telefon, trzeci dał w rozmowie telefonicznej na początek 9,2% i absolutnie nic do góry.
Czwarty dał na start 11% i nic nie mówiłem jakie mam oferty ale przy podpisywaniu umowy jak podchodzili klienci to każdemu stanowczo że ani 1zł nie opuszczą.
Sądzę że jest to tak że jakby się wyszło z salonu, poczekało z godzinę i wróciło to by był zupełnie inny upust, albo co klient to sprzedawca losowo rzuca cyframi
Marlej - a ten rabat to realnie tyle udało Ci się wynegocjować? Bo ja z kilkoma dealerami prowadziłem "przetarg" i przy rabacie rzędu 7% już twierdzili że to już absolutny limit i na granicy opłacalności i doprowadzenia firmy do ruiny A walczyłem naprawdę ostro, przy konfiguracji bardzo maksymalnej...
Tadziak, w 3miecie nie dostaniesz za bardzo dobrych rabatow. Wyjatek to mlody sprzedawca z Gdyni, ale one nie beda az tak dobre jak z poludnia Polski (ale z kolei u niego mozna zamowic tak, zeby trafic na wyprzedaz rocznika...). Okazuje sie jednak ze uaktywnilo sie dwoch nowy sprzedawcow - jeden z poludnia ale nie Krakow/Wieliczka a drugi Warszawa co daja te same jak nie troche lepsze rabaty.
Ide teraz obejrzec znowu Superba III do Plichty w Gdansku, a potem na plaze, ale wieczorem jak napiszesz priv to moge Ci namiary podeslac.
Komentarz