Zamieszczone przez leszekmw
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tomekjmoplWidzisz leszekmw, ale Ty masz kombi OII więc odczucie przestrzeni może być troszkę inne - dach tak nie opada nagle zaraz za głowami pasażerów z tyłu ..
Komentarz
-
-
voltar, ale ja nie piszę z perspektywy kierowcy, tylko rodziny podróżującej z tyłu
Tak czy siak wg wymiarów Golf jest jednak ciut szerszy i znacznie wyższy więc może stąd u mnie to poczucie "przestrzeni" (pewnie wyprofilowanie kanapy/foteli też ma jaki wpływ na jej postrzeganie):
Rozstaw osi ten sam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexPs. Kiedyś mając w Octavii słynny motor 1.8t miło było popatrzeć jak po zdjęciu tej plastikowej pokrywy silnika prawie na każdej części było logo i napis Audi (klepali te silniki na Węgrzech, głównie dla Audi ale i Skodzinie skapnęło :szeroki_usmiech )
Komentarz
-
-
Ja dzis pojeździłem białym style 1.4 150. Jak dla mnie rewelacyjne jest to auto. W porównaniu do O2 jest bardzo fajnie wykończone. Przestrzeni mega duzo. Silnik naprawde fajnie się w nim sprawdza. Myślałem że będzie dużo wolniejszy. Dcc spoko chociaż jakiegoś wielkiego szału nie ma. canton gra ładnie.
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 18:36 ]
Ps jest już cennik kombi. i dziwna różnica w cenie w zależności od wersjiBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsJa dzis pojeździłem białym style 1.4 150. Jak dla mnie rewelacyjne jest to auto. W porównaniu do O2 jest bardzo fajnie wykończone. Przestrzeni mega duzo. Silnik naprawde fajnie się w nim sprawdza. Myślałem że będzie dużo wolniejszy. Dcc spoko chociaż jakiegoś wielkiego szału nie ma. canton gra ładnie.
[ Dodano: Czw 02 Lip, 15 18:36 ]
Ps jest już cennik kombi. i dziwna różnica w cenie w zależności od wersji
dostalem dzis zaproszenie od dealera Skody Plichty w Gdansku na oficjalna prezentacje Superba na godzine ... 20:00... :-)
ps. niestety do jazd probnych pewnie bedzie 190-konny diesel...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108
dostalem dzis zaproszenie od dealera Skody Plichty w Gdansku na oficjalna prezentacje Superba na godzine ... 20:00... :-)
superba też gdzieś ukryli, bo nie widziałem, choć się rozglądałem... w salonie i poza nim... :P
Mam nadzieję, że zdasz relację, jeśli prezentacja się odbyła i na niej byłeś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusjeśli prezentacja się odbyła
Jest większa, lżejsza, jeszcze lepiej wykończona i mocniejsza niż poprzedniczka. Nowa Skoda Superb oficjalnie pokazała się trójmiejskiej publiczności w piątkowy wieczór, podczas premiery w sopockim Hotelu Sheraton. Przedstawiciel marki, firma Auto Centrum Sopot z Grupy Lellek, zaprezentowała Superb’a w najbogatszej odmianie Laurin&Klement. Premierowy pokaz poprowadził dziennikarz Sławomir Siezieniewski, który opowiedział gościom o nowym modelu rozmawiając …
Komentarz
-
-
tak, zabawne troche z tym zaproszeniem, bo jest imienne.... maja dzwonic z potwierdzeniem, ze bede i to jest zaproszenie na cytuje: "wyjątkową ceremonię odsłoniecia nowego modelu Skody Superb"....
9 lipiec 20:00 Gdansk.
ps. w Wejherowie maja juz S3 w salonie, pochwalili sie wczoraj na facebooku.
[ Dodano: Pią 03 Lip, 15 07:05 ]
Zamieszczone przez lockinPrzeglądam z czystej ciekawości cennik i patrze i nie wierzę, w wersji Ambition nie można domówić oświetlenia skarpetek z tyłu, a w Active nawet z przodu
a w O3 mozna....
ps. wnetrze active S3 zostalo niestety zdziadzone nawet opseudo chromy na ramkach wokol nawiewow itp....
Koledzy, wrocil Superb do konfiguratora.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lockinPrzeglądam z czystej ciekawości cennik i patrze i nie wierzę, w wersji Ambition nie można domówić oświetlenia skarpetek z tyłu, a w Active nawet z przoduPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klarusZamieszczone przez marlej108
superba też gdzieś ukryli, bo nie widziałem, choć się rozglądałem... w salonie i poza nim... :P
Mam nadzieję, że zdasz relację, jeśli prezentacja się odbyła i na niej byłeś
Komentarz
-
-
A jest gdzieś w trójmieście do testów 1.4 TSI czy wszędzie diesle?jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez polrobA jest gdzieś w trójmieście do testów 1.4 TSI czy wszędzie diesle?
W Wejherowie tez 190-konny tdi...
ps. w kwestii cen - max. rabat to 10,5%, ci co maja kupony od Skody (te elektroniczne) to jeszcze przedluzona gwarancja na kolejne dwa lata/120 tkm, a poza tym kazdy moze za 1 zl dokupic dodatkowo darmowe przeglady.
Test kombi 1.8 tsi:
Komentarz
-
-
Marlej - a ten rabat to realnie tyle udało Ci się wynegocjować? Bo ja z kilkoma dealerami prowadziłem "przetarg" i przy rabacie rzędu 7% już twierdzili że to już absolutny limit i na granicy opłacalności i doprowadzenia firmy do ruiny A walczyłem naprawdę ostro, przy konfiguracji bardzo maksymalnej...
Komentarz
-
-
To zależy od sprzedawcy czy ma dobry humor.
Sam rozmawiałem z 4 dilerami. Pierwszy powiedział żeby płacić cenę katalogową i ton rozmowy brzmiał że mi jeszcze łaskę robi bo mają takie duże zainteresowanie że i tak limit się zaraz skończy.
Drugi kazał się fatygować osobiście, żadnych targów przez telefon, trzeci dał w rozmowie telefonicznej na początek 9,2% i absolutnie nic do góry.
Czwarty dał na start 11% i nic nie mówiłem jakie mam oferty ale przy podpisywaniu umowy jak podchodzili klienci to każdemu stanowczo że ani 1zł nie opuszczą.
Sądzę że jest to tak że jakby się wyszło z salonu, poczekało z godzinę i wróciło to by był zupełnie inny upust, albo co klient to sprzedawca losowo rzuca cyframi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakMarlej - a ten rabat to realnie tyle udało Ci się wynegocjować? Bo ja z kilkoma dealerami prowadziłem "przetarg" i przy rabacie rzędu 7% już twierdzili że to już absolutny limit i na granicy opłacalności i doprowadzenia firmy do ruiny A walczyłem naprawdę ostro, przy konfiguracji bardzo maksymalnej...
Ide teraz obejrzec znowu Superba III do Plichty w Gdansku, a potem na plaze, ale wieczorem jak napiszesz priv to moge Ci namiary podeslac.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz