Zamieszczone przez marekg
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez barteka3Tez jestem ciekawy ponieważ "Wieliczka" dawała najlepsza cenę tj. -9% (przy zaliczce 10%) i do tego podobno było to poniżej marzy (!)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pogranicznikZamieszczone przez barteka3Tez jestem ciekawy ponieważ "Wieliczka" dawała najlepsza cenę tj. -9% (przy zaliczce 10%) i do tego podobno było to poniżej marzy (!)
Komentarz
-
-
Jestem właśnie po jeździe próbnej Superbem z silnikiem 1.4 TSI 150 KM ( skrzynia manualna ), wersja Style. Wizualnie bryła auta jest dosyć dynamiczna z zachowaniem należytych proporcji. Ogólnie auto bardzo ładne, duże w środku i bardzo dopracowane. We wnętrzu nikt nie powinien narzekać na przestronność czy jakość wykończenia kabiny. Silnik szału może nie robił, ale dosyć sprawnie napędzał auto. Niestety średnie spalanie z 70 km jazda mieszana dynamiczna 9,6 l/100 km. Wolałbym osobiście jednostkę 1.8, 2.0 TSI, bo przy podobnym spalaniu osiągi będą już znacznie lepsze i nie będzie systemu ACT. IMO do 100 tys. zł warto kupić Superba, ale powyżej tej kwoty szukałbym inną markę.
Zamieszczone przez tadziak'bezdotykowe otwieranie klapy bagażnika'. Oryginalnie w cenniku było 2500 PLN. Teraz tylko 1000 PLN. Ciekawe czemu - czyżby aż tak fatalnie to działało?
Komentarz
-
-
pogranicznik, powiem ci zetadziak, ma 100%racji i tak się robi nie tylko w motoryzacji. .
[ Dodano: Pią 10 Lip, 15 21:16 ]
voltar, ja mam nówkę X3 na dopasie(zgodzę się ze jest drogo bo dodatkowe gadżety to 100kpln a można i więcej) ale z tym servisem nie jest tak do końca drogo. . Masz pakiet przeglądów 100kkm lub 5 lat. . A wykup gwarancji po 2 letniej standardowej to przy przebiegu ok 20kkm(tyle robi przeciętny Kowalski ) to koszt brutto ok 1500 pln. .co ciekawe gwarancji dodatkowej nie wykupujesz jak w VW przy kupnie auta, ale nawet można to zrobić w ostatnim dniu gwarancji i przedłużyć na kolejny rok maks do 6 lat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11IMO do 100 tys. zł warto kupić Superba, ale powyżej tej kwoty szukałbym inną markę.
Jeśli skonfigurujemy sobie podobnie Passata to wyjdzie ze 20 tys. PLN drożej, a też np. tempomatu do 210 km/h nie ma, ze wsparciem dla Android Auto/Apple Carplay są problemy, możliwe to tylko przy najnowszych egzamplarzach i jeszcze trzeba dokupić kod aktywacyjny.
Jak w BMW zapytałem się o ogrzewanie szyby przedniej to sprzedawca pokazał tylko nawiew. O tzw. emergency assist (auto staje, gdy wykryje, że kierowca nie reaguje) nie można nawet pomarzyć w Audi A6, podobnie z asystentem wyjeżdzania z miejsc parkingowych.
Generalnie wszystkie gadżety w Skodzie kosztują nadzwyczaj rozsądnie. Jeśli jednak ktoś nie potrzebuje tej całej techniki, to może woleć auto wyższej klasy, z większym odczuciem 'premium' to może kupić BMW 5 (bagażnik tragicznie mały) albo Audi A6. Ale już np. jeśli ktoś potrzebuje napędu 4x4 to takie A6 zaczyna się 'gołe' od 240 tys. PLN...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Jestem właśnie po jeździe próbnej Superbem z silnikiem 1.4 TSI 150 KM ( skrzynia manualna ), wersja Style.
Bylem na prezentacji Superba u Plichty w Gdansku bo sobie zrobili specjalna impreze, wg sprzedawcow - maja tylko 2.0 tdi 190kucy...
Gdzie ten 1.4 mozna zobaczyc?
[ Dodano: Pią 10 Lip, 15 22:12 ]
Zamieszczone przez tadziak[albo Audi A6. Ale już np. jeśli ktoś potrzebuje napędu 4x4 to takie A6 zaczyna się 'gołe' od 240 tys. PLN...
Ps. zaraz Ci odpisze na privie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Bylem na prezentacji Superba u Plichty w Gdansku bo sobie zrobili specjalna impreze, wg sprzedawcow - maja tylko 2.0 tdi 190kucy...
Gdzie ten 1.4 mozna zobaczyc?
Wersja Style była nieźle doposażona ( Blind spot detection, Parking assistant, Canton, skórzane wentylowane stołki, fele 18'', Kamera cofania, Bezdotykowe otw. elektr.ster. pokrywy bagażnika, pakiet oświetlenia Led, Zawieszenia adaptacyjne DCC, Amundsen, smartgate )
Komentarz
-
-
mirek_p11,
Ale to jest ich auto czy tylko dostali je na parę dni. Pytam bo może też bym sobie podjechał zrobić jazdę próbnąjest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakZamieszczone przez mirek_p11IMO do 100 tys. zł warto kupić Superba, ale powyżej tej kwoty szukałbym inną markę.
Przepraszam, szaleństwo to płacenie za dodatki np. czujniki cofania 3-4tys. w tzw. markach premium
Komentarz
-
-
Największą parodią jest to że chcę kupić Superba 1,4 TSI 150 kucy a w rejonie Krakowa są tylko i wyłącznie same diesle i to jeszcze w automacie. Na cholerę mi takie auto do przejażdzki i to jeszcze z motorem diesla jak chcę kupić benzynę. Do tego jeszcze jakieś debilne ograniczenia z skrzynią automatyczną dla silnika 1,4 TSI 150 KM. Normalnie idzie się wścieknąć na decydentów którzy tak usilnie promują diesla. Odniechciewa mi się powoli tego auta.Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteka3A to niby dlaczego? że SKODA?
Przepraszam, szaleństwo to płacenie za dodatki np. czujniki cofania 3-4tys. w tzw. markach premium
Komentarz
-
-
Jestem właśnie po jeździe próbnej Superbem z silnikiem 1.4 TSI 150 KM ( skrzynia manualna ), wersja Style. Wizualnie bryła auta jest dosyć dynamiczna z zachowaniem należytych proporcji. Ogólnie auto bardzo ładne, duże w środku i bardzo dopracowane. We wnętrzu nikt nie powinien narzekać na przestronność czy jakość wykończenia kabiny. Silnik szału może nie robił, ale dosyć sprawnie napędzał auto. Niestety średnie spalanie z 70 km jazda mieszana dynamiczna 9,6 l/100 km
Na trasie mialem max 8 jak ostro zapierdzielalem i pusta droga byla.
Az taka roznica jest miedzy o3 1.4 a s3 1.4??
Komentarz
-
-
pierwsza złapana na zywo, troche dziwnie slychac taki silnik w tak duzym aucie (1,4TSI)
tutaj małe porównanie: http://www.auto.cz/nejslabsi-vs-nejs...i-206-kw-88170
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukGrafit super. Ale na czarnym gina wszystkie przetloczenia i wychodzi kluch wydmuszka.
Identycznie jest w nowym Passacie - rowniez zle wyglada w ciemnych kolorach.
[ Dodano: Nie 12 Lip, 15 08:47 ]
o i tutaj jest to idiotyczne miejsce wlewu plynu do spryskiwacza - to samo co robilem fotke na targach w Poznaniu.
Oczywiscie w gorszej - czyli mocniejszej - wersji silnikowej.... :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lemoncjoZamieszczone przez tadziakJak w BMW zapytałem się o ogrzewanie szyby przedniej to sprzedawca pokazał tylko nawiew
Żadna skoda i vw nie pojedzie tak dobrze jak BMW i to nawet seria 3 nie mówiąc wyżej.Pozdrawiam / Łukasz
Była : O2FL 1.8tsi http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70860
Obecnie: VW Passat 2.0 TSI
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81552
Komentarz
-
-
Byłem dziś w Emidzie w Rudzie Śl. Powiem tak - jest ok ale dupy nie urywa.. nie wiem nad czym te spusty.. jest ewolucja ale nie rewolucja..można łyknąć ( wymienić S2) ale tylko przy sowitym rabacie - jak to miało miejsce przy S2. W innym wypadku płacić katalog jest zboczeniem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz