No to chyba oczywiste ze Octavia to kompakt, co Ty sobie umysliles?
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Ale przecież nawet sama Skoda pozycjonuje Octavię, jako kompakt. Wszystko jest w niej odpowiednie dla kompaktu - rozmiar, cena, jakość, wyciszenie. Nie wiem, skąd w ogóle biorą się jakieś teorie, że to auto klasy średniej. Nie dość, że głupoty piszesz (piszę tu do Don Corleone), to jeszcze robisz to kompletnie bez kultury.. Żenada.
P.S. Pierwszy Logan kombi miał rozstaw osi 2900 mm.. To co, jakiej klasy to jest auto? Chyba segment E, co?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneSuperb zawsze był wyżej od Passata. Zarówno jedynka jak i dwójka to auta o klasę wyżej. Zwłaszcza dwójka. I mam nadzieję, że tak zostanie.
Oczywiście jest grupa DEBILI, którzy powiedzą, że rozstaw osi nie ma znaczenia. I to jest najciekawsze bo ci sami DEBILE zazwyczaj uważają Octavię za kompakta (O3 jest dłuższa, szersza i wyższa od BMW 3 F30)
ps. mysle, ze firma BMW powinna przemyslec sens produkcji BMW 3, natomiast Passat to oczywiscie konkurent Dacii Logan. Za to Superb - ah Superb! tutaj w szranki wchodzi juz tylko Bentley, Rolls Royce albo Maybach (gdyby go nie przestali robic...). Jak to dobrze, ze mam tak niesamowite auto... :P
ps.2 Don Corleone - zjedz snickersa... albo wez proszki... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Maybach (gdyby go nie przestali robic...)
[ Dodano: Pią 13 Lut, 15 23:17 ]
Zamieszczone przez Don CorleoneSuperb zawsze był wyżej od PassataZamieszczone przez Don Corleonejest grupa DEBILI, którzy powiedzą, że rozstaw osi nie ma znaczenia. I to jest najciekawsze bo ci sami DEBILE zazwyczaj uważają Octavię za kompakta (O3 jest dłuższa, szersza i wyższa od BMW 3 F30) właśnie ze względu na rozstaw osi (swoją drogą i tak większy niż w Golfie)
PS. Mamy Cię już w sygnet całować czy jeszcze nie jesteśmy godni tego zaszczytu? :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawel934niej odpowiednie dla kompaktu - rozmiar
Zamieszczone przez pawel934Ale przecież nawet sama Skoda pozycjonuje Octavię, jako kompakt.
Chwyt marketingowy stosowany już kolejną generację.
Zamieszczone przez pawel934Nie dość, że głupoty piszesz (piszę tu do Don Corleone)
Zamieszczone przez utekOctavia to kompakt, jednak trochę przerośnięty (sprawia też wrażenie większego niż jest w rzeczywistości). Dlatego niektórym się może pomylić.
Proszę, rysunki z wymiarami. Bo widzę, że do niektórych słowa nie docierają. Octavia wyższa, szersza, dłuższa, szersze wnętrze, więcej miejsca nad głowami z tyłu i oczywiście o 110 litrów większy bagażnik. To panowie znawcy, gdzie ten kompakt? A może oba to kompakty, co?
Zamieszczone przez rafikiMamy Cię już w sygnet całować czy jeszcze nie jesteśmy godni tego zaszczytu?Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
utek, wersje sedan są zawsze dłuższe niż liftback, ale faktem jest, że ostatnio producenci naprawdę przesadzają z rozmiarami kompaktów w sedanie. Chyba wszyscy gonią Octavie Przynajmniej tak to wygląda jak się cofniemy parę lat wstecz.
Serio nie nudzi was już czytanie testów gdzie Octavia wygrywa z kompaktami bo jak zwykle jest większa, lepiej wykonana i kosztuje podobnie? Bez sensu. Skoda przy wprowadzeniu O3 trąbiła, że to klasa średnia. Tak samo było jak wchodziła O2. Nawet lata temu w "automaniaku" niejaka Martyna W. mówiła, że Skoda chce Octavią 2 konkurować między innymi z Oplem Vectrą (swoją drogą Vectra C może O2 skoczyć).
Ta sama historia z Superbem, bo to właściwie o nim temat. Porównajcie sobie wymiary S1 z BMW E39 i S2 z BMW E60. Ewentualnie S1 z jakąś Omegą, 607, S80 itp. Nie będę już wrzucał rysunków, bo chyba każdy może sobie znaleźć samemu.
Jeszcze tylko angielski test który bardzo mi się spodobał. Superb 2 vs Mercedes E. Skoda przegrała, ale w uczciwej rywalizacji. Głównie dlatego, że była już generacyjnie starsza od Merca.
Przyjemnego oglądania.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukNiezly odlot, Panu Don Corleone troche umknelo, ze samochody maja inne cechy niz dlugosc..Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneCzyli BMW 3 to kompakt, bo jest mniejsze?Zamieszczone przez Don Corleone
Zamieszczone przez Don CorleoneZamieszczone przez rafikiMamy Cię już w sygnet całować czy jeszcze nie jesteśmy godni tego zaszczytu?
[ Dodano: Sob 14 Lut, 15 13:16 ]
Don Corleone, daj na pw namiary na dilera, bo dobry stuff ma :lol:
Komentarz
-
-
rafiki, ok. Skoro według Ciebie BMW 3 to kompakt to nie mamy o czym dyskutować, sorry. Mylisz się oczywiście, ale przynajmniej tworzy to jakąś logiczną całość i nie zaprzeczasz matematyce.
Zamieszczone przez rafikia tak serio to widać, że nie zatrybiłeś o co chodziło...
utek, gdybyś czytał ze zrozumieniem, to wiedziałbyś, że ja nie uważam rozstawu osi za znaczący czynnik. Naśmiewałem się tylko z ludzi, którzy go za taki uważają a później nagle zmieniają zdanie gdy mowa o Superbie.
Jestem strasznie ciekaw jak wypadnie nowy Superb bo dwójka zawiesiła wysoko poprzeczkę. Smutne, że nieważne jaki by był, to i tak przez niektórych będzie równany do Passata. Oczywiście odpowiednio niżej.
EDIT:
Ktoś ma inne zdanie, to od razu troll? Nieźle chłopaki, niech żyje wolność słowa! Naczytaliście się "Motoru" i innych badziewi i widać efekty.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
Komentarz