tadziak, do mnie też dzwoniły firmy które za 180zł napiszą na wszystkich portalach pochlebne opinie o mojej :wink: nie ma co bić piany tylko dzwonić i dopytywać.
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBPo przesiadce z 1.8TSI dziwnie by było że jedzie :wink:Faktem jest że tym autem nie szalałem bo to było na autostradzie w Norwegii gdzie koszt szaleństwa jest dosyć wysoki i spora część trasy pokonana w korkach lub przy dużym ruchu więc wyglądało to z mojego punktu widzenia że auto nie jedzie przy niższych zakresach obrotów.
Inne doświadczenie to Octa3 z silnikiem 1.4 TSI i tu byłem zaskoczony na plus że ten silnik daje radę (w stosunku do 1.8 TSI) ale wtedy nie wiedziałem że jest wersja 140 konna i nie mam pewności co tam było pod maską ale może właśnie ten silniejszy 1.4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakTak z ciekawości - czy ktoś z forumowiczów ma jakieś zdanie na temat superauto24 - skąd oni mają takie duże upusty? Np. na nowego Superba koło 16 tys. (za mocniejsze wersje), czyli jakieś 11-12%...To auto od polskich dealerów czy sprowadzane z zagranicznych sieci sprzedaży?
Komentarz
-
-
voltar, ile max upustu mozna załatwić, 15%?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
voltar, ile max upustu mozna załatwić, 15%?
Obecnie w konfiguratorze wyskakuje mi na S3 całe 0 % upustu ... a Octavie kiedyś dostałem ponad 19 % - jak popytasz tu na forum to też znajdziesz osoby które dostały spore upusty na różne auta. Generalnie im droższe auto i na większym wypasie to więcej można urwać ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszJakto możliwe? Wczesniej nie było takiego dużego zainteresowania czy jak?diesel to 10tys wiecej eh Przynajmniej mam problem z glowyBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarAdamB: Ale mimo wszystko byłem wręcz zszokowanyFaktem jest że tym autem nie szalałem bo to było na autostradzie w Norwegii gdzie koszt szaleństwa jest dosyć wysoki i spora część trasy pokonana w korkach lub przy dużym ruchu więc wyglądało to z mojego punktu widzenia że auto nie jedzie przy niższych zakresach obrotów.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez blackrsZamieszczone przez lu5aszCzyli ze co...1.8 tsi 4x4 nie bedzie w manualu? Fuck :evil:
Jakto możliwe? Wczesniej nie było takiego dużego zainteresowania czy jak?diesel to 10tys wiecej eh Przynajmniej mam problem z glowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarDQ200 - to 7 przelozen, mala skrzynia, sucha skrzynia, bez kapieli olejowej sprzegiel
DQ250 - to 6 przelozen duza skrzynia, w kapieli olejowejMam jeszcze pytanie co lepsze suche DSG czy z olejem ? Chodzi mi o to czy ta 7 biegowa jest po prostu tańsza i dlatego ją wkładają do tych wersji co napisałeś czy też ma to więcej uzasadnień ? tak jak napisałeś w TDI daje to jakąs elastyczność. Tak przy okazji ten silnik to chyba faktycznie kupa - jechałem raz O3 z wypożyczalni i miała właśnie 1.6 TDI tylko w manualu i to auto w moim odczuciu nie jechało.
Skrzynia sucha nie wymaga wymian oleju, skrzynia mokra wymaga wymiany co 60kkm - koszt okolo 800zl. A co lepsze... od zawsze skrzynie automatyczne plywaly w oleju i dzieki temu jechaly. Moim zdaniem ta DQ200 miala byc do malych lekkich mieskich aut do 100KM i 250Nm. A wyszlo jak wyszlo.
Zamieszczone przez voltarPytanie zatem czy ta 7 biegówka sucha jest wystarczająca może do 1.4 TSI 150KM ?
Zamieszczone przez voltarCzy jak mógłbyś wybierać to wziąłbyś wersje 6 biegową do takiego silnika ?
Sucha ma też może tańszy serwis ? Nie wymienia się oleju bo nie ma ?
Czy są jakieś raporty które mówią że np któraś wersja jest bardziej awaryjna ?
Komentarz
-
-
bawił się już ktoś konfiguratorem?
co się lepiej opłaca? Actve + dodatki czy Ambiton?
ja zrobiłem taką:
Superb 1,4 TSI 110 kW (150 KM) 6-biegowa manualna ACT
Podsumowanie
Cena cennikowa 95 900 zł
Cena lakieru 2 500 zł
Cena po upuscie 98 400 zł
Twój samochód
Model Superb
Wyposazenie Ambition
Silnik i skrzynia biegów 1,4 TSI 110 kW (150 KM) 6-biegowa manualna ACT
Wnetrze Szary
Kolor Szary Business Metalizowany
Zuzycie paliwa Tryb miejski - 6,0 l/100km
Tryb mieszany - 4,9 l/100km
Tryb pozamiejski - 4,3 l/100km
WYPOSAZENIE STANDARDOWE
Bezpieczenstwo, funkcjonalnosc, komfort
> 2 parasole (w schowku drzwi kierowcy i pasazera)
> Bi-ksenonowe reflektory przednie z funkcja adaptacji swiateł AFS, ze swiatłami do jazdy dziennej w technologii LED
(ze spryskiwaczami reflektorów)
> Blokada przeciwuruchomieniowa (immobiliser)
> Boczne poduszki powietrzne z przodu
> Boczne poduszki powietrzne z przodu oraz kurtyny powietrzne
> Czujniki parkowania z tyłu
> Dodatkowa nagrzewnica dla silników diesla
> Dwustrefowa klimatyzacja automatyczna CLIMATRONIC
> ESP z ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR, RBS, CBC, MKB, XDS+
> Elektrycznie sterowana pokrywa bagaznika
> Elektrycznie sterowane szyby z przodu i z tyłu z systemem zabezpieczajacym przed przytrzasnieciem
> Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane lusterka boczne
> Filtr przeciwpyłkowy
> Fotel kierowcy i pasazera z przodu regulowane na odcinku ledzwiowym
> Fotel kierowcy i pasazera z przodu regulowane na wysokosc
> Funkcja Start-Stop i odzyskiwania energii
> Gniazdo 12V w komorze bagaznika
> Instalacja radiowa (8 głosników, 2 anteny)
> Komputer pokładowy z wyswietlaczem Maxi - DOT
> Kurtyny powietrzne
> LIGHT ASSISTANT (Comming Home, Leaving Home, Tunnel Light)
> Oparcie tylnej kanapy składane i dzielone z podłokietnikiem i przejsciem do przestrzeni bagaznika
> Oparcie tylnej kanapy składane od strony bagaznika
> Oswietlenie czesci bagazowej (dla nadwozia limo - 2 lampki w przestrzeni bagazowej, dla nadwozia combi - 2 lampki
w przestrzeni bagazowej)
> Oswietlenie przestrzeni wokół nóg z przodu
> Oswietlenie wnetrza (2 lampki z przodu, 2 lampki do czytania z tyłu)
> Parasol w schowku tylnych drzwi
> Podłokietnik Jumbo Box
> Poduszka chroniaca kolana kierowcy, poduszka powietrzna dla kierowcy i pasazera oraz dezaktywacja czołowej
poduszki pasazera
> Przednie swiatła przeciwmgłowe z funkcja CORNER
> Radio Swing (wejscie SD, USB, AUX-in, MP3)
> Roleta przeciwsłoneczna tylnej szyby i rolety szyb w tylnych drzwiach - mechaniczne
> Schowek pod fotelem pasazera (niedostepny dla elektrycznie sterowanego fotela pasazera)
> Softtouch - elektromechaniczny system otwierania pokrywy bagaznika
> Spryskiwacze reflektorów przednich
> Swiatła ostrzegawcze w drzwiach przednich, swiatła odblaskowe w drzwiach tylnych
> TPM - system kontroli cisnienia w oponach
> Tapicerka materiałowa AMBITION
> Tempomat
> Trzy zagłówki tylne z regulacja wysokosci
> Trzypunktowe pasy bezpieczenstwa z przodu (z pirotechnicznymi napinaczami i regulacja wysokosci)
> Trzypunktowe pasy bezpieczenstwa z przodu i z tyłu
> Uchwyt na kubek z przodu
> Uchwyty ISOFIX na zewnetrznych miejscach tylnej kanapy z mocowaniem Top Tether
> Zagłówki przednie typu WOKS
> Zdlanie sterowany centralny zamek
> Zestaw naprawczy do kół
Wnetrze
> Dekor AMBITION w kolorze jasnego aluminium
> Oswietlenie przestrzeni wokół nóg z przodu
> Ozdobne nakładki na progi w drzwiach przednich
> Pakiet w kolorze chromu we wnetrzu (obwódki włacznika swiateł, radioodtwarzacza, panelu klimatyzacji, dzwigni
zmiany biegów, schowka w tylnej czesci podłokietnika Jumbo Box)
> Trójramienna skórzana kierownica wielofunkcyjna (obsługuje radioodtwarzacz, telefon GSM)
> Wnetrze AMBITION
Nadwozie
> Chromowana listwa na pokrywie bagaznika
> Chromowane listwy na zderzaku przednim
> Chromowane listwy wokół szyb bocznych
> Listwy boczne w kolorze chromu
> Obrecze kół ze stopów lekkich ORION 6,5Jx16"- (4 szt.)
> Ukryte koncówki układu wydechowego (nie dotyczy silnika 2.0 TSI/206 kW)
DANE TECHNICZNE
Silnik, skrzynia biegów, elektryka
> Paliwo petrol
> Standard emisji zanieczyszczen Euro 6
> Skok tłoka 80,0 mm
> Srednica cylindra 74,5 mm
> Liczba cylindrów 4; in line
> Maksymalny moment obrotowy 250 Nm / 1500 - 3500 1/min Nm / 1/min
> Emisja CO2 - tryb mieszany 115 g/km
> Maksymalna moc 110,00 kW
> Współczynnik kompresji 10,0 +/- 0,5
> Pojemnosc silnika 1.395 cm^3
Osiagi
> Przyspieszenie 0-100 km/godz. 8,6 s
> Pojemnosc zbiornika paliwa 66 l
> Maksymalna predkosc 220 km/h
Masa
> Dopuszczalna masa całkowita przyczepy bez hamulców 690 kg
> Ładownosc (z kierowca) 620 kg
> Dopuszczalna masa całkowita z przyczepa 3.570 kg
> Nosnosc dachu 100 kg
> Dopuszczalna masa całkowita 1.940 kg
> Dopuszczalna masa całkowita przyczepy z hamulcami przy ruszaniu na wzniesieniu o nachyleniu 12% 1.600 kg
> Masa własna pojazdu z kierowca 1.395 kg
Wymiary zewnetrzne
> Pojemnosc bagaznika min./max. 625 / 1.760 l
> Długosc 4.861 mm
> Rozstaw osi 2.841 mm
> Srednica zawracania 11,7 m
> Szerokosc 1.864 mm
> Rozstaw kół przednich/tylnych 1.584 / 1.572 mm
> Wysokosc 1.468 mm
Komentarz
-
-
skipper.u,
Ja się trochę bawiłem i przy moim założeniu że auto musi mieć xenona i 17" alu to lepiej brać od razu ambition chyba że doposażać najtańszego benzyniaka 1.4 125KM bo tam jest największa różnica w cenie pomiędzy activ i ambition.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
OrsonTSI,
też nie mam i konfigurowałem sobie z cennika a resztę na czeskim konfiguratorze
Jeżeli ten link nie jest jakoś przypisany imiennie to też przyłączam się do prośby o wrzucenie go dla innych.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Niestety jest imiennie, bo jest i imie i nazwisko, mail.... i tam trzeba za kazdym razem jeszcze adres wpisywac.
No mi wyszlo cos takiego:
1.4 TSI 150 kucy Ambition + dodatki = 101.300 zł...
Gdyby hipotetycznie szło toto zamówić do produkcji tak żeby trafić na wyprzedaż rocznika i mieć wtedy rabat 21.300 zł to 80.000 zł... nie brzmi nawet tak źle...
Ale z tym samym silnikiem i podobnym wyposazeniem Passat Comfortline wychodzi cennikowo drozej o jakies 7000 zl.... a ma ladniejsza tapicerke i ... VW w tym i zeszlym roku dawal wieksze rabaty od Skody.... (teraz na jakies niedobitki B7 maja 27.000 zl + pewnie jeszcze sie do 30.000 zł dobije z rabatem...), wiec podejrzewam, ze ostatecznie te ceny bylyby chyba zblizone. W takim wypadku chyba jednak wybralbym VW... bo w nowym Passacie miejse z tylu przybylo i juz nie ma tak duzej roznicy jak dotychczas wzgledem Superba, a to bezowe lub brazowe wnetrze w Passacie jest piekne. Poza tym mam wrazenie, ze niektore dodatki sa o dziwo tansze w VW. Swoja droga VW sie powinien wstydzic, ze od pol roku nie potrafi naprawic swojego konfiguratora na stronie i skonfigurowanie Passata graniczy z cudem... albo jakies bledy, albo sie nie zaznaczaja opcje, albo jedna wyklucza druga... Wstyd.
Z trzeciej jednak strony patrzac to za 109.000 zl jest piekna Mazda 6... ciekawe ile za nia mozna miec rabatu przy wyprzedazy...
Bo gdyby ceny byly podobne, to sorry Skodo, sorry VW - tym razem bralbym Mazde 6 :-)
Komentarz
-
-
marlej108,
a ten link dostały osoby które wypełniły formularz czy na jakiej zasadzie?
Jak go można dostać?jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Mazdę 6? można i brać, ale uderzyć w coś tym już bym nie chciał.....
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88401
Moze dlatego Amerykanie tak lubia wielkie suvy... bo niby bezpieczne? Zelastwa mnostwo...
[ Dodano: Pią 05 Cze, 15 22:27 ]
Zamieszczone przez polrobmarlej108,
a ten link dostały osoby które wypełniły formularz czy na jakiej zasadzie?
Jak go można dostać?
Moze zapisz sie na newsletter SKody? Moze to dlatego?
A policzylem sobie Passata 1.4 125 kucy comfortline z kilkoma dodatkami (jest dodatkow mniej niz w S3, bo wiecej rzeczy od razu jest w standardzie w Passacie) - i wyszlo mi niecale 102k zl. Jakbym od tego ugral na wyprzedazy noworocznej 22k zl to zaryzykuje teze, ze moglbym takiego Passata przygarnac... Hmm.
Komentarz
-
Komentarz