Ciekawe, czy już gdzieś jest w salonach :?:
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pstryczekCiekawe, czy już gdzieś jest w salonach :?:O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
No to ja już po oglądaniu nowego Superba w jednym z trójmiejskich salonów Rzekomo oficjalnie nie wolno im jeszcze auta pokazywać klientom, ale że jestem jednym z bardziej upierdliwych klientów i mocno rozważam zakup to sprzedawca umożliwił mi obejrzenie auta.
Generalnie pierwsze wrażenie bardzo dobre. Samochód na żywo wygląda tak samo fajnie jak na zdjęciach i filmikach. Ma właściwe proporcje, nieco drapieżny wygląd. W środku szału się nie spodziewałem i szoku nie ma, ale moje pierwsze wrażenie było lepsze niż w przypadku wychwalanego Passata B8, który strasznie trąci Golfem. Wiele elementów plastików jest barzdziej miękka niż w Audi A6, w tym m.in. podłokietnik czy plastik na drzwiach. Wykonanie robi wrażenie bardzo solidnego, nic nie trzeszczy pod naciskiem, a mam spory uraz po przygodach z Passatem CC, który trzeszczał niczym stara łajba (tunel środkowy nawet przy ruszaniu spod świateł).
Nie jest to wnętrze na miarę BMW 7, ale wszystko jest super ergonomiczne, spasowane - wydaje się takie w sam raz do ceny/klasy auta.
Na razie przejechać się nie było możliwości - samochód jest w trybie transportowym, nic nie jest jeszcze zakodowane, natomiast trochę zaniepokoił mnie spory klekot + wibracje Diesla'a, słyszalny w kabinie po uruchomieniu. Co prawda auto stało w warsztacie i jest jeszcze nieprzygotowane do jazdy, ale trochę to popsuło wrażenie.
Auto fajnie w środku pachnie - nowym Volkswagenem Wiem, że to drobiazg, ale samochody niektórych marek w środku nie pachną za dobrze. Najlepiej właśnie Audi, BMW, VW.
Zwróciłem też uwagę na szyby, które są wszystkie produkcji Saint-Gobain Sekurit, porządne, grube (nie cieniutkie jak w japońskich autach).
Zaraz postaram się wrzucić trochę fotek
Komentarz
-
-
To jestem ciekaw Waszych wrazen - czy beda podobne do moich - ktore sa na stronie 59 i 60 tego watku.
Ps. ja powaznie rozwazam zakup S3 na koniec roku, glownym dla niego konkurentem jest VW Passat B8 oraz potencjalny duzy suv Skody... oczywiscie o ile beda mial tyle gotowki. Wzglednie z nowych biore pod uwage jeszcze tylko O3/VW Jetta (choc ta ostatnia ma kiepskie plastiki to cene w wyprzedazy rocznika ma bardzo dobra).
[ Dodano: Sro 17 Cze, 15 16:23 ]
troche mi te zegary (w wersji ktora ogladalem byly inne) z ta szara obwodka przypominaja stare zegary z Fabki I...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108troche mi te zegary (w wersji ktora ogladalem byly inne) z ta szara obwodka przypominaja stare zegary z Fabki I...
https://moman.pl/skoda-fabia-ii---ro...24,252162.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakZamieszczone przez marlej108troche mi te zegary (w wersji ktora ogladalem byly inne) z ta szara obwodka przypominaja stare zegary z Fabki I...
https://moman.pl/skoda-fabia-ii---ro...24,252162.html
tu masz te normalne bez tej szarej obwodki - w S3 co testowal Zachar.
tutaj masz tez normalne:
A ten wlew w dziwny miejsu byl S3 na Targach w Poznaniu - tam byla wersja bodajze benzynowa 2.0 tsi z tego co pamietam i zamieszczalem zdjecie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakFaktycznie, jaja z tymi zegarami. Prawdę mówiąc wolę bez tego szarego tła/obwódki. Trąci to trochę 'retro' Może zależne jest to od tapicerki -do jasnej dodają tę obwódkę?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Zamieszczone przez lockin- Audi A5 (obecnie moje wozidło tymczasowe)
- mam 189cm wzrostu i głową dotykam sufitu
- jest kierownica multifunkcyjna mające 2 rolki/4przyciski i obsługuje tylko radio, kompa obsługuje się z prawej manetki :shock:
- szyby bezramkowe to taki fajny bajer ale tylko bajer
- wygłuszony jest na poziomie Superba, a za tą cenę powinno być lepiej
- ogólnie wygląd kokpitu/panelu radia/klimy wygląda dla mnie nieco staromodnie i dziwnie się tym steruje (zdaje się ze w nowszej wersji jest to już zmienione i są 2 rolki do klimy zamiast jednej)
Zamieszczone przez tadziakZaraz postaram się wrzucić trochę fotek
Komentarz
-
-
Jakby ktoś miał możliwość posłuchać jakiegoś Superba w TDI, najlepiej 4x4 190KM to będę wdzięczny za sprawdzenie czy też ta kultura silnika tak kuleje. Mnie to trochę przeraziło (zarówno dźwięk jak i drgania przenoszone do środka). Zawieszka na lusterku się cała trzęsła - tak chyba być nie powinno w takiej limuzynie...
Miałem w życiu już trzy diesle VW i w żadnym tak efektownie nie było - zimny czy ciepły...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkZamieszczone przez tadziakNajlepiej właśnie Audi, BMW, VW.
ale brednie.
akurat wczoraj bylem w salonie VW w Gdansku podpytywac o to i owo i ogladalem dwa Tiguany... bardzo fajne auta (i maja wlasnie niezla promocje) - tyle ze bagaznik malawy.
Nie podzielam Twojej dziwacznej obserwacji...
[ Dodano: Sro 17 Cze, 15 22:49 ]
Zamieszczone przez tadziakJakby ktoś miał możliwość posłuchać jakiegoś Superba w TDI, najlepiej 4x4 190KM to będę wdzięczny za sprawdzenie czy też ta kultura silnika tak kuleje. Mnie to trochę przeraziło (zarówno dźwięk jak i drgania przenoszone do środka). Zawieszka na lusterku się cała trzęsła - tak chyba być nie powinno w takiej limuzynie...
Miałem w życiu już trzy diesle VW i w żadnym tak efektownie nie było - zimny czy ciepły...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakJakby ktoś miał możliwość posłuchać jakiegoś Superba w TDI, najlepiej 4x4 190KM to będę wdzięczny za sprawdzenie czy też ta kultura silnika tak kuleje. Mnie to trochę przeraziło (zarówno dźwięk jak i drgania przenoszone do środka). Zawieszka na lusterku się cała trzęsła - tak chyba być nie powinno w takiej limuzynie...
Nie dość że słychać silnik znacznie głośniej niż w TSI wewnątrz, to jeszcze wibracje przenoszą się na kierownice czy maske przód zwłaszcza na biegu jałowym. Taki urok diesli...
Komentarz
-
Komentarz