ale auto wygląda zajefajnie
Nowy Passat B8
Zwiń
X
-
No to mało widziałeś:
Chiptuning van uw Volkswagen Passat zorgt voor veel Meer Sportiviteit, Trekkracht en Rijplezier i.c.m een lager brandstofverbruik. Ontvang gelijk onze vrijblijvende offerte.
Oraz:
Im Spätherbst 2010 kommt der neue VW Passat – der siebte in der Ahnengalerie. Sein Versprechen: mehr Komfort, mehr Fahrspaß und mehr Charakter. AUTO BILD zeigt, was Wolfsburg plant.
"Hier die Motorenpalette: • 1.2 TSI, 105 PS, 5-Gang • 1.4 TSI, 122 PS, 6-Gang • 1.4 TSI E85, 150 PS, 6-Gang • 1.4 TSI EcoFuel, 6-Gang • 1.8 TSI, 160 PS, 6-Gang • 2.0 TSI, 211 PS, 6-Gang • 3.6 FSI V6, 300 PS, DSG • 1.6 TDI, 105 PS, 5-Gang • 2.0 TDI, 140 PS, 6-Gang • 2.0 TDI, 170 PS, 6-Gang • 2.0 BiTDI, 220 PS, DSG Mit Ausnahme der TSI-"
Najwyraźniej VAG postanowił szybko o tym zapomnieć, bo znaleźć obecnie informację o tych egzotykach nawet w internecie jest ciężko.
Komentarz
-
-
mnie z kolei dziwi, ze konfigurator nowego Passata ma tak... malo lakierow do wyboru. I standardowy to ten obrzydliwy jak bloto - szary urano (powinien sie nazywac szary gówniany...). W wersji trendline jest "az" 6 lakierow (nie ma czarnego!), a w comfortline ... tez tylko 6! To jakis absurd... tyle samo ma nomen omen Dacia Logan...
A sam Passat na tym filmie mi sie podoba - piekne bezowe wnetrze i drewniane wstawki - idealne dla mnie :-) W salonie w Gdansku maja go miec w listopadzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Ja tam zawsze byłem słaby z matmy, ale przeglądając konfigurator naliczyłem 10 kolorów... i to w każdej wersji wyposażenia... włącznie z czarnym... perłowym.
faktycznie 10 kolorow. Ale tego czarnego zwyklego co byl dotychczas nie ma. Tylko ten perlowy sie ostal.
[ Dodano: Wto 21 Paź, 14 21:57 ]
ps. od wersji comfortline mozna wybierac wnetrze - czarne, bezowe albo... brazowe - fajna mozliwosc :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108A sam Passat na tym filmie mi sie podoba - piekne bezowe wnetrze i drewniane wstawki - idealne dla mnie W salonie w Gdansku maja go miec w listopadzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoZamieszczone przez marlej108A sam Passat na tym filmie mi sie podoba - piekne bezowe wnetrze i drewniane wstawki - idealne dla mnie W salonie w Gdansku maja go miec w listopadzie.
Mi też się podoba.
Ciekawe kto będzie pierwszy...w szołrumie?
Komentarz
-
-
Mnie tez ten nowy pasek baardzo się podoba. Jedyny minus to ten wyświetlacz/wskaźniki, ale ogólnie jestem pod dużym wrażeniem! Nadchodzący model w stosunku do obecnego to moim zdaniem niebo do do ziemi pod względem zewnętrznej stylistyki :wink:
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 11:45 ]
ps. odchodząc troszkę od tematu to powiem Wam szczerze, że na parkingu przty M1 w Poznaniu miałem okazję przyjrzeć się mazdzie 6 kombi....kurczaki piękna fura! wszedłem z ciekawości na stronę mazdy i zrobiłem sobie konfiguracje...na wypasie (skora, navi itp) z benzynowym wolnossakiem 2.0 165KM mazda wyszła 120k. Gdybym miał tyle kasy i chciał kupić nową furmankę to ta mazda była by na bank w czołówce faworytów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLMnie tez ten nowy pasek baardzo się podoba. Jedyny minus to ten wyświetlacz/wskaźniki, ale ogólnie jestem pod dużym wrażeniem! Nadchodzący model w stosunku do obecnego to moim zdaniem niebo do do ziemi pod względem zewnętrznej stylistyki :wink:
[ Dodano: Sro 22 Paź, 14 11:45 ]
ps. odchodząc troszkę od tematu to powiem Wam szczerze, że na parkingu przty M1 w Poznaniu miałem okazję przyjrzeć się mazdzie 6 kombi....kurczaki piękna fura! wszedłem z ciekawości na stronę mazdy i zrobiłem sobie konfiguracje...na wypasie (skora, navi itp) z benzynowym wolnossakiem 2.0 165KM mazda wyszła 120k. Gdybym miał tyle kasy i chciał kupić nową furmankę to ta mazda była by na bank w czołówce faworytów
Komentarz
-
-
Chris11 pożyjemy obaczymy. Ja jednak spodziewam sie większej octy po prostu. Nie wierzę w linie w stylu A5 czy A7 co można było wywnioskować po niektórych wizualizacjach. Zbyt ambitne to. Będzie nuda. Raczej się nie założę o nic ale nie zdziwię się gdy w najnowszych odsłonach to teraz na odwrót -passat będzie ciekawszym stylistycznie autem. Oczywiście to wszystko kwestia gustu ale ja widzę zmianę w VAG-u - dla mnie najnowsze modele golfa czy paska są ładne - nie jak w poprzednich odsłonach , gdzie były nudne do zrzygania. A skoda, cóż w przypadku Octavii jest odwrotnie, i właśnie myślę, ze SIII tez będzie bez fajerwerków stylistycznych. Raczej większa octa. Przód musi w tej stylistyce być - światła trójkątne to wydumka designerska, reszta też będzie prosta, duża i praktyczna. VW ma zrzucić Skodę z pudła i wygrywać. Każdy będzie miał swoje miejsce w szeregu. Tak mi się wydaje. Co zresztą widać po TOP-ie klientów indywiualnych, które podaje marlej. Golf spija śmietanę w 2014 albo w ok 3/4 miejsca ląduje. A skoda - bida. I podobnie będzie z passat/SIII. Obaczymy.
BADYL, może i tak, ale gdybyś za te kasę pomacał, pojeździł innymi autami to...kto wie, kto wie....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_ADYL, może i tak, ale gdybyś za te kasę pomacał, pojeździł innymi autami to...kto wie, kto wie....
Komentarz
-
-
Ja bym się tam tak nie grzał tą nową Mazdą6. Owszem - wizualnie piękna, ale wielu już zwracało uwagę na kiepskie materiały wykończeniowe i fakt, że powyżej 120km/h maska... zaczyna wpadać w wibrację.
Co niektórzy tutejsi użytkownicy, nazwijmy ich z wolna, purystami jakościowymi na pewno by tego nie znieśli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLJedyny minus to ten wyświetlacz/wskaźniki, ale ogólnie jestem pod dużym wrażeniem!
są zwykłe wskaźniki też za to 12.3 calowe cudo się doplaca lub jest w standardzie tylko w najdroższej wersjiBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
po rozmowie z monterami VW lepiej poczekać z zakupem nowego B8, ma wiele "niedociągnięć"
które oni sami na etapie montażu eliminują, to powoduje lekkie przestoje na taśmie.
niektórzy kontrolerzy to mają całe czerwone listy od usterek.....
ale nowy elektroniczny licznik ( taki duży wyświetlacz ) robi wrażenie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zapewne znowu większość uwag pierwszych użytkowników to będą jakieś ich przywidzenia i omamy bo oni (serwisanci) o niczym jak zawsze nie będą wiedzieli, będą słyszeć o uwagach jak zawsze pierwszy raz :wink:
Ciekawi mnie czy ten pasek idzie z trendem i lekkość to w dużej mierze bida z wygłuszeniem -czy będzie gwizdało i świszczało, i się działo na forach? Zerkałem choćby w 2.0 TDI w manualu i ma on wg tabel ok 130 kg mniej niż B7.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Zapewne znowu większość uwag pierwszych użytkowników to będą jakieś ich przywidzenia i omamy bo oni (serwisanci) o niczym jak zawsze nie będą wiedzieli, będą słyszeć o uwagach jak zawsze pierwszy raz :wink:
Ciekawi mnie czy ten pasek idzie z trendem i lekkość to w dużej mierze bida z wygłuszeniem -czy będzie gwizdało i świszczało, i się działo na forach? Zerkałem choćby w 2.0 TDI w manualu i ma on wg tabel ok 130 kg mniej niż B7.
ps. jak tylko sie pojawi w salonie w Gdansku to go od razu obejrze, moze wezme na jazde testowa. Nie ukrywam, ze taki z brazowa tapicerka sedan albo kombi czarne z chromami moglbym przygarnac... gdyby cena byla nizsza rzecz jasna :-)
ps.2 swoja droga - fajnie ze od wersji comfortline ma sie od wyboru 3 rozne zestawy kolorystyczne - bez zadnych doplat - czarny, bezowy i brazowy. Wlasnie teraz zaczynam chorowac na ten kolor. W salonie w Gdansku gdzie zamawialem 10 dni temu Up!'a maja obecnego Passata w jakiejs absurdalnie drogiej wersji ze skorami itd., w kazdym razie wnetrze jest cale w tonacji .... brazowej i mi sie bardzo spodobalo... choc troche takie "dziadkowe" a la lata 70-te (jeszcze ten zegarek na srodku analogowy :-)
a tutaj test z teza o ataku na klase premium. test niestety koszmarnie dlugi i chyba na dodatek to sa Niemcy mowiacy po angielsku...
Komentarz
-
Komentarz