Dzisiaj jeździłem kombi, 2.0 TDI 150 KM z DSG. Niezbyt długo, ale zrobiłem chociaż te 25 km. Wersja Highline, dosyć dobrze doposażona (m.in. duża nawigacja, wyświetlacz między zegarami, area view). Dzięki takiemu wyposażeniu auto robi świetne wrażenie podczas pierwszego kontaktu - sporo go różni od poprzedniego Passata. Natomiast podczas jazdy jest taki, jak każdy poprzedni Pasek - cichy, komfortowy, po prostu poprawny. Niczym nie denerwuje, niczym też nie chwyta za serce (w kategorii "radość z jazdy", poprzednie Mondeo gra w wyższej lidze). Nic mnie nie zaskoczyło (no może poza cennikiem, który znamy już od jakiegoś czasu - jest naprawdę rozsądnie skalkulowany).
Nowy Passat B8
Zwiń
X
-
co do 508, to bejrzalem go tego samego dnia co Passata, bo w Sopocie obok sa salony. 508 sw mi sie bardzo podoba, tylko lapie za uchwyt do zamykania drzwi, sciskam i trzeszczy... jak stary rupiec....
ps. a szkoda bo kombi 508 ze szklanym dachem, pakietem look i silnikiem 1.6 thp + automat kosztuje tylko 2500 zl wiecej niz 1.6 hdi manual...
Komentarz
-
-
Nie przejmuj sie trzeszczeniem - technicznie bardzo dobre auto.
Z tego co ludzie pisza niezawodne poza jakimis drobiazgami typu zle wyprofilowana klapa z ktorej kapie woda do bagaznika itd.
Aha - bezawaryjne jezeli chodzi o diesle! - THP to tragedia. Nie wiem moze teraz po lifcie cos z nim zrobili, ale tyle sobie nagrabil ten silnik... Sam bym wlasnie jezdzil 508-ka gdyby ten silnik byl OK - diesel juz byl dla mnie za drogi... i jest Golf. No co by nie mowic wolalbym 508-ke i teraz teskno mi do Puga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Marlej ale w dobie oszczędzania gdzie się da, trzeszczenie plastików staje się normą w seg popularnych C,D. Po kilku kkm coś tam na dziurach zaczyna pojękiwać. Obojętnie czy u niemca, japońca czy innego. Trzeba sie przyzwyczajać niestety.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108co do 508, to bejrzalem go tego samego dnia co Passata, bo w Sopocie obok sa salony. 508 sw mi sie bardzo podoba, tylko lapie za uchwyt do zamykania drzwi, sciskam i trzeszczy... jak stary rupiec....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3
Moja O3 nie trzeszczy kiedy kiedy robie to samo, czy tez naciskam plastiki w innych miejscach...ale co z tego jak na dziurach wszystko sie odzywa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczKupiłem sobie niedawno katalog i czytam wymiary i widzę, że Passat wreszcie jest większy od Superba.
Passat sedan: 4866/1832/1456 i rozstaw osi 2791
Superb liftback : 4833/1817/1462 i rozstaw osi 2761
to teraz Superb powinien być jak Audi A6 wielki :P
Wymiary Passata podałeś z hakiem :szeroki_usmiech
Prawidłowa długość B8: 4767
Czyli 2mm krótszy od mojego B7 8)
Komentarz
-
-
według mnie to jednak najładniej wyglądał b7 przed liftem ..ten b8 z przodu faktycznie nie rożni się prawie do b7fl ,środek w zasadzie taki sam..chyba brak weny projektantom już..ciężko wymyślić coś nowego , ładnego i oryginalnego jak np insignia i praktycznego jak passat....
szkoda marlej że fotki nie trzasnąłeś jak tak stały koło siebie..
Zamieszczone przez feels3jak na dziurach wszystko sie odzywaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwwedług mnie to jednak najładniej wyglądał b7 przed liftem
Za to B6 to IMO jedno z najbrzydszych aut na ulicach - nie trawie tego wiesniackiego chromowanego grilla i oblych napuchniętych ksztalow.
B8 z kolei jest miejscami dziwny, ale ma sporo smaczkow i malych udziwnien. Do czasu az nie zobacze na zywo nie moge powiedziec czy to wszystko jest na + czy na minus. Na niektorych fotkach mi sie podoba na innych czasem wrecz drazni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez leszekmwwedług mnie to jednak najładniej wyglądał b7 przed liftem
Za to B6 to IMO jedno z najbrzydszych aut na ulicach - nie trawie tego wiesniackiego chromowanego grilla i oblych napuchniętych ksztalow.
Dla mnie B6, czarny z tym "wieśniackim" grillem i w sedanie to najładniejszy passat. Jedyny jaki mi się podoba. Ładne auto tak ogólnie. :wink:
a B7... zwykły kloc ciosany siekierą :wink:
Sam jestem ciekaw swojej reakcji na żywo na B8
Komentarz
-
Komentarz