Foteliki do octy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14888
    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez adamza
    bez marudzenia
    jak sam wybierze (oczywiście pod wskazówki rodziców :diabelski_usmiech ) to sam będzie zachwalał
    Zamieszczone przez krzysiek1974
    bo jak wiecie przy dzieciach im ciemniejsze tym lepsze
    u mnie niestety wszystko musi być czerwone - fotelik też I taki jest i jest najlepszy!!! Całe szczęście, że był w sklepie czerwony taki, o którym sam myślałem nie było awantury.
    Zamieszczone przez Patej
    co nie zmusza całego samochodu do słuchania piosenek o smerfach albo Tik-taku
    ojoj, wiem coś o tym - 3 sezony przejeżdżone na "jadą jadą misie... i takie tam", w tym prawie 20 godzinny przejazd do Cro 2 lata pod rząd. Teraz na szczęście mój Mati sam zadecydował - tylko RMF FM! I tu się zgadzamy

Całe szczęście, że radio - bo w wakacje znowu 1600 km do Cro w jedną stronę, więc da się przeżyć.
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• olmario
      Classic
      • 2005
      • 15

Powiadomienia przedsiębiorców o produktach niebezpiecznych > Baza do dziecięcego fotelika samochodowego Family Fix :

Przedsiębiorca POLTRADE Waletko SP. Jawna, powiadomił Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że baza do dziecięcego fotelika samochodowego Family Fix, marki MaxiCosi, nie jest bezpieczna.

Komentarz

• radik79
        Ambiente
        • 2008
        • 222
        • Octavia III (5E3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Mam pytanie, czy fotelik MaxiCOsi Rodi XR pasuje do OII?
        Obeznie mam MaxiCosi Proiori XP i powiem, że trochę mnie denerwuje to, że odgniata mi kanapę z tyłu.

Pozdrawiam,
        Radek
        ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• Sev
          L&K
          • 2007
          • 1295

Chyba każdy będzie w mniejszym lub większym stopniu odgniatał kanapę. W końcu mają sztywną bazę a nie miękkie pośadki
          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• szachu
            Rider
            • 2009
            • 639
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym fotelikiem?

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Za tą kasę to chyba kupisz dobrze przetestowanego Romera.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

shado, o tym samym pomyślałem :wink:

Komentarz

• szachu
                  Rider
                  • 2009
                  • 639
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

oj, raczej nie w tym przedziale cenowym. Wiem bo się orintowałem (no może bym jakiegoś znalazł, ale bez isofixa). Sprawdziłem na foteliki.info i ten z linku (Cybex) wypadł bardzo dobrze. Jeszcze tylko trzeba małego przekonać do zmiany siedziska

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja widzę w podobnej cenie:
                    Willkommen bei der DENIC eG, der zentralen Registrierungsstelle und Betreiberin aller Domains mit der Länderendung .de im Internet.

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• maxpaynemm
                      RS
                      • 2008
                      • 1764
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

WITAM!

Prześledzilem cały watek i chyba zdecyduję się na Maxicosi, mam tylko pytania:

Czy fotelik MaxiCosi dla niemowlaka da się zainstalować w aucie bez adaptera?? Jest dosyć drogi okolo 500PLN

Czy jak kupie adapter to czy później uda mi się go wykorzystać do wiekszych fotelików Maxicosi??

Czy znacie jakiś dobry i tani sklep z fotelikami MaxiCosi??

Dziekuję
                      Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

maxpaynemm, który dokładnie maxicosi Cie interesuje?
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• maxpaynemm
                          RS
                          • 2008
                          • 1764
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez winni77
                          maxpaynemm, który dokładnie maxicosi Cie interesuje?
                          Interesuje mnie CabrioFix + EasyFix adapter ceny spore ale może uda mi się go kupić na "raty" ale myśle nad adapterem bo jeśli nie da sie go poźniej wykozystać do innego (przedział wagowy) fotelika to szkoda kasy

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• winni77
                            RS
                            • 2009
                            • 2183
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

maxpaynemm, może dałbyś rad się pożyczyć od kogoś? Ja chętnie pożyczyłbym Ci, ale mieszkam w Londynie niestety, a taki fotelik starcza na bardzo krótko i nie używa się go mimo wszystko często.
                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• maxpaynemm
                              RS
                              • 2008
                              • 1764
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez winni77
                              maxpaynemm, może dałbyś rad się pożyczyć od kogoś? Ja chętnie pożyczyłbym Ci, ale mieszkam w Londynie niestety, a taki fotelik starcza na bardzo krótko i nie używa się go mimo wszystko często.
                              Hmm a czy z tych fotelików jest taki który starczy na dłużej??? I bedzie od 0 do ... ??

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Sev
                                L&K
                                • 2007
                                • 1295

maxpaynemm, w pierwszym okresie eksploatowania fotelika nie oszczędzaj, cabrio fix da się zamontować bez bazy, sam takich dwóch używałem, tzn moi synowie używali

Pojęcie starczy na dłużej jest bardzo złudne, po około 9-12 mniej więcej miesiącach i tak kupisz większy. Te 0-9kg zapewniają najlepsze trzymanie i ułożenie w razie wypadku.

Jeżeli masz możliwość kupienia ze sprawdzonego źródła, od kogoś kto kupił nowy i wiesz że nie miał dzwona to za około 300-400zł możesz kupić używkę i za tyle samo ją odsprzedasz.

Swoje dwa kupiłem po ok. 500zł a sprzedałem po ok. 350zł, zostały w klubie
                                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• grzep
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 20

Pytanie o Jane Exo

Witam.
                                  Czy ktoś posiada i używa fotelika Exo firmy Jane i może napisać coś o nim?

Komentarz

• janek11
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 150

Odgrzeję kotleta, bo temat dla mnie bardzo istotny, ale trochę zaniedbany ostatnio Otóż muszę kupić fotelik 9-18kg. Chciałem jakiś w rozsądnej cenie (tj. do 900PLN) z isofixem, ale okazało się, że w mojej OIIFL nie ma możliwości zainstalowania TT. A foteliki 'z nogą' niestety na naszym rynku są małodostępne, a jak już to w kosmicznych cenach. Dodam, że nie mam możliwości ani ochoty jechania po fotelik do UK lub DE, czy też zlecenia zakupu tam.

Po prześledzeniu wielu wątków na różnych forach oraz szczegółowo strony foteliki.info wybór zawężam do dwóch opcji:
                                    1) Roemer King Plus (2011)
                                    2) Maxi-Cosi Tobi (2011)

Oba w podobnej kategorii cenowej i oferującej podobne bezpieczeństwo (na podstawie testów).

Dodam też, że byłem w sklepie i organoleptycznie oglądałem oba te foteliki. Ze względu na większą wygodę oraz minimalnie niższą cenę skłaniam się do Maxi-Cosi. Co myślicie na ten temat? Ma ktoś może doświadczenia z w/w fotelikami? A może ktoś poleci jakiś w podobnej cenie i klasie bezpieczeństwa ale na isofix? Aha - nie wchodzi w grę Chicco Key-1 isofix (ze względu na gabaryty dziecka oraz TT - sprawdzone empirycznie) .

Komentarz

• strazakp
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 819
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja akurat przeglądam dostępne oferty fotelików 9-18kg. Choć na razie moi synkowie mają 3 miesiące i używam Maxi Cosi, to już patrzę jaki fotelik będzie następny.
                                      Przeglądam wyniki testów na foteliki.info oraz oferty na allegro...
                                      Najbardziej przemawiają do mnie foteliki: Bebe Confort Iseos, Maxi Cosi Tobi lub Maxi Cosi Priori Fix. Wszystkie mają bdb oceny w testach a ich cena jest podobna (w sumie i tak na dobry fotelik trzeba wydać minimum 700zł).
                                      Myślałem też o foteliku w przedziale 9-36kg Cybex Pallas...Dostał on najwyższą ocenę w testach w tej grupie a i cena jest przyzwoita, tym bardziej że starcza już na wiele lat.
                                      Jednak użytkownicy różnie piszą...że dziecko ma ciasno, że skrępowane ruchy, że tak duża rozpiętość wagowa to nie dobrze przy doborze fotelika, itp.
                                      strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                                      Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• _tm_
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 2333
                                        • Superb III (3V3)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez strazakp
                                        Maxi Cosi Tobi lub Maxi Cosi Priori Fix. Wszystkie mają bdb oceny w testach a ich cena jest podobna (w sumie i tak na dobry fotelik trzeba wydać minimum 700zł).
                                        Tobi kosztuje 800zł, a Priori Fix 1300, więc ciężko mówić o podobnej cenie. Miałem ten drugi i mogę go polecić, ponieważ nie miałem z nim żadnych problemów, ale należy pamiętać, że ta dodatkowa noga trochę przeszkadza. Nie da się położyć większej torby za przednim siedzeniem i trudno jest przejść przez tą nogę (czasami się zdarza, że nie da się z drugiej strony otworzyć drzwi i pasażer musi się jakoś przecisnąć).
                                        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                        -------------------------------------------------------------------------
                                        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• zys
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 196

Jeżeli chodzi o Foteliki to mogę polecić Romera a w szczególności model SAFEFIX PLUS sam taki używam godny polecenia jedne z najlepiej ocenianych fotelików na rynku.

polecam ten sklep ! http://www.autofoteliki.pl/
                                          Octavia II 1.9 TDI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                          Octavia II RS 2.0 TFSIhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                          Hurtownia Hydrauliczna http://www.eska.biz.pl

Komentarz

• Jac_ek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1733

Zamieszczone przez janek11
                                            2) Maxi-Cosi Tobi (2011)
                                            i to jest świetny wybór ;-), dopiero co sprzedałem Tobiego - ma świetne pasy które ciągle są w górze bardzo łatwo zapiąć malca a po pewnym czasie sam już wchodzi w pasy - zostaje zapięcie klamry ;-)
                                            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• tomba7
                                              Drive
                                              • 2009
                                              • 96
                                              • BMW

Zamieszczone przez janek11
                                              1) Roemer King Plus (2011)
                                              2) Maxi-Cosi Tobi (2011)
                                              Też jakiś czas temu brałem pod uwagę te dwa foteliki. Wybrałem Maxi-Cosi Tobi bo:

1) Byłem bardzo zadowolony z wózka i poprzedniego fotelika tej firmy
                                              2) Tobi ma bardzo fajny system pasów, o którym napisał Jac_ek oraz system mocowania do pasów bezpieczeństwa (napinacz)
                                              3) Wg. mnie ma lepsze wykonanie niż Roemer (materiał/ergonomia)
                                              4) Moja córka jest drobna i lepiej była/jest zabezpieczona w M-C
                                              W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• janek11
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 150

Zamieszczone przez zys
                                                Jeżeli chodzi o Foteliki to mogę polecić Romera a w szczególności model SAFEFIX PLUS
                                                no tak, tylko jego koszt to ca. 1400PLN - prawie 2x więcej jak M-C Tobi...

Zamieszczone przez strazakp
                                                Cybex Pallas Fix
                                                ale on jest w grupie 9-36, więc trochę szerszej. Poza tym koszt wersji na isofix to ca. 1000PLN. A moim zdaniem kupowanie fotelika uniwersalnego nie jest najlepszym pomysłem - trudno bowiem zaprojektować wygodnego i bezpiecznego fotelika, który jednocześnie zmieściłby dziecko do 3-4 lat i takie, które zmieści nawet 10-11-latka. Dlatego za kilka lat czeka mnie podobne szukanie - na szczęście ceny i dostępność fotelików na isofix w przedziale 15-36 kg jest większa i za 500-600 zł można całkiem bezpieczny fotelik znaleźć.

Wtedy też pewnie dzieciak będzie miał więcej do powiedzenia w kwestii wygody (teraz ja muszę to ocenić, bo póki co jedynie powtarza 'tata', co mnie napawa niesamowitą dumą , nawet jeśli zdaję sobie sprawę, że nie specjalnie rozumie co to słowo znaczy

Jac_ek, tomba7 - coraz bardziej skłaniam się do Tobi'ego - to co piszecie jest niezwykle cenne dla mnie i po części pokrywa się z moimi spostrzeżeniami. Dzięki!

Wpisujcie swoje odczucia co do innych fotelików też zaznaczając przy tym orientacyjną cenę oraz zakres wagowy i czy jest na isofix czy nie.

Komentarz

• prejbisz
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 19

kupuj MC. Polecam priori xp. Sam myślałem o king plusie. O MC zdecydowały:
                                                  + napinacz pasa - sztywniej siedzi niż king plus
                                                  + brak zagłówka wewnętrznego - więcej miejsca na głowę. Jak potrzeba można dokupić.
                                                  + cena. MC priori xp kupisz za circa 600 pln. King plusa za 700 pln.
                                                  Priori xp nie ma isofixa, nogi.

Komentarz

• janek11
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 150

prejbisz, myślałem o tym, ale właśnie zagłówek przeważył - w przypadku uderzenia bocznego jest to bardzo ważne zabezpieczenie. Jeśli główka luźno się porusza, to wówczas mogą być problemy.

A co do uderzenia bocznego, to z doświadczenia wiem, że nawet głowa dorosłej osoby (moja nie zabezpieczona zagłówkiem może spowodować problemy z szyją - przez trzy dni po ostatnim wypadku mnie bolała szyja, właśnie po tym jak wylądowałem bokiem w rowie poprzednim autem.

Komentarz

Pracuję...