Jaki olej do TDI - archiwum

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

To może jeszcze inaczej. Zbierzmy 5 osób, bez zabawy w rozlewanie i zamówisz karton 20 litrow (5 x 4 litry). I wtedy wyjdzie bańka fajnego oleju za 160 PLN.

[ Dodano: Wto 15 Lut, 11 20:34 ]
    Zamieszczone przez pio_wwa
    muszę puki co wymieniać olej w serwisie (gwarancja) wiec nie wiem co by powiedzieli jak bym im przywiózł olej rozlany w inne opakowanie niż firmowe.
    Weź jedną czwórkę i też będzie dobrze. Ja zawsze przywozę do serwisu 4 litry i jest OK.

Komentarz

• lisek1981
      Drive
      • 2010
      • 69

:twisted:
      a ja wczoraj zalalem Fuchsa Titan GT1 LL 5W30... gdybym wiedzial o planowanej akcji pewnie bym sie wstrzymal z zakupem Dla porownania - za banke 4l placilem 150PLN, a za 1l 40PLN (czyli 190PLN za 5 litrow).
      Pozdrawiam
      Grzesiek

Obecnie śmigam: Skoda Superb II 1.8TSI DSG Platinum
      Średnie spalanie: | Smarowanie zapewnia

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

k LISTA CHĘTNYCH
        na Fuchs XTL GT1 PRO C-3 SAE 5W-30 z normą VW 504.00/507.00
        1. PAOLO ESCO - 4 litry
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

1. PAOLO ESCO - 4 litry.
          2. Dzida - 4 litry.

Komentarz

• rtocki
            Drive
            • 2011
            • 44

no niech i tak będzie, zanim będę potrzebował dolewki to się coś skombinuje.
            Czyli ostatecznie:
            zamawiam 5x4l., i pozostają jeszcze 2 wolne
            naturalnie potem dla innych także będzie możliwość zamawiania produktów Fuchsa (w pakietach 20-litrowych) ale tak żebym z dychę na tym zarobił :wink:

Komentarz

• Aras
              Ambiente
              • 2008
              • 163
              • Citigo

1. PAOLO ESCO - 4 litry.
              2. Dzida - 4 litry.
              3. Aras - 4 litry.

rtocki, ewentualnie skoro jesteś chętny na 5l (ja też) to rozważ rozlanie tej jednej pozostałej bańki.

Komentarz

• Pidziek
                RS
                • 2011
                • 1845

Panowie ja mogę do tego jeszcze dodać aktualne karty charakterystyki produktów XTL ewentualnie na maila oczywiście po Polsku.

Co do różnic w normach VW to można zerknąc na stronę Lubrizola.
                Widać jak na dłoni różnice w pewnych kwestiach.
                Nie wiem czy ten link już przewijał się w tym wątku.

Owe informacje obejmują ACEA 2008.

Wystarczy zaznaczyć odpowiednią norme i sprawdzić na ładnym wykresie poziom zabezpieczeń wielu wariantów.
                Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
                http://www.zmienolej.pl/
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534

Komentarz

• pio_wwa
                  Drive
                  • 2010
                  • 85

jaśli starczy na wymianę 4l to ja też jestem do tego.

Panowie czy nie będzie potrzeby dolać miedzy wymianami?

1. PAOLO ESCO - 4 litry.
                  2. Dzida - 4 litry.
                  3. Aras - 4 litry.
                  4. Pio_wwa - 4 litry.

Komentarz

• rtocki
                    Drive
                    • 2011
                    • 44

czyli lista zamknięta, na samą wymianę idzie ok. 3.8 (przynajmniej u mnie, ale podejrzewam, że w każdym 1.9) po południu zamawiam

Komentarz

• pio_wwa
                      Drive
                      • 2010
                      • 85

Super.

Jak będziesz miał jakieś info daj znać.

Czy jest ktoś z osób zamawiający z wwa?

Jak rozwiążemy sprawę wysyłki? czy tym będziemy się martwić później?

Komentarz

• rtocki
                        Drive
                        • 2011
                        • 44

muszę lecieć odezwę się po południu

Komentarz

• Dzida
                          RS
                          • 2006
                          • 2253

pio_wwa, ja jestem z W-wy, coś wymyślimy.

[ Dodano: Sro 16 Lut, 11 11:23 ]
                          Zamieszczone przez pio_wwa
                          Panowie czy nie będzie potrzeby dolać miedzy wymianami?
                          W razie czego między wymianiami możesz dolać czegokolwiek o takiej samej lepkości z normą 507.00

Komentarz

• Kapuhy
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 132

Panowie, jaki jest najnowszy status, czy jest jakiś olej 505.01, który na pewno jest olejem syntetycznym i można go u nas łatwo dostać?
                            Od dwóch lat leję Motula Specific, a teraz okazuje się że napis "100% Synthetic", który jest na butelce, to nieprawda. I tak się zastanawiam, czy pozostać przy Motulu, czy jednak skoro to jest olej HC to może są inne i lepsze alternatywy. :?

Komentarz

• harry.wesoly
                              Drive
                              • 2009
                              • 51

Co sądzicie o takim oleju, jest tani no i opinie chyba nie najgorsze.

Moje 1.9 TDI, 110 km, przebieg 207 tys. Cena bardzo przystępna a wymiana się szykuje
                              Przed Rozmową Ze Mną Skonsultuj Się Z Lekarzem Lub Farmaceutą

Komentarz

• czyzyk64
                                Elegance
                                • 2008
                                • 866

Dajcie znać chłopaki jak to bedzie chodzic na tym Fuchsu XTL, ja na razie jezdze na zwyklym Fuchs Titan GT1 5w40 i jestem z niego bardzo zadowolony, napewno bede zainteresowany kupnem tego oleju w technologi XTL .
                                rtocki daj znać jak bedziesz zbierał zapisy na ten olej. Pozdrawiam

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 6626
                                  • Volkswagen
                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez harry.wesoly
                                  Co sądzicie o takim oleju, jest tani no i opinie chyba nie najgorsze.
                                  kup Lotosa lub ten olej http://allegro.pl/elf-competition-st...460655178.html - ELF COMPETITION STI 10W-40 - będziesz chociaż wiedział na czym jeździsz, 4l starczy na wymianę.
                                  ew ten http://moto.allegro.pl/elf-turbo-die...453590047.html - ELF TURBO DIESEL 10W-40
                                  5 litrów 70 zł - na oleju nie zaoszczędzisz.
                                  [ Dodano: Sro 16 Lut, 11 18:08 ]
                                  Zamieszczone przez czyzyk64
                                  Dajcie znać chłopaki jak to bedzie chodzic na tym Fuchsu XTL
                                  jasne, że napiszę jestem ciekawy jak się będzie sprawował, szybko go sprawdzę bo teraz dużo jeżdżę.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Kapuhy
                                    Panowie, jaki jest najnowszy status, czy jest jakiś olej 505.01, który na pewno jest olejem syntetycznym i można go u nas łatwo dostać?
                                    Od dwóch lat leję Motula Specific, a teraz okazuje się że napis "100% Synthetic", który jest na butelce, to nieprawda. I tak się zastanawiam, czy pozostać przy Motulu, czy jednak skoro to jest olej HC to może są inne i lepsze alternatywy. :?
                                    tez chwile jezdziłem na motulu a teraz zalałem amsoila podobno jest syntetykiem
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6626
                                      • Volkswagen
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez piramida
                                      podobno jest syntetykiem
                                      - chyba jeden z nielicznych z normą 505.01 który jest syntetykiem.
                                      Jak się AMSOIL sprawuje- czuć różnicę w jeździe, przy rozruchu? Jest ciszej?

[ Dodano: Sro 16 Lut, 11 18:31 ]
                                      jest jakiś olej 505.01, który na pewno jest olejem syntetycznym i można go u nas łatwo dostać?
                                      z normą 505.01 ew AMSOIL na allegro (ale ciężko go kupić było wcześniej).
                                      A nie lepiej kupić olej z normą 506.01 - tam są już syntetyki i ew zmieniać go co 15 tys km. Koszt może na początku większy trochę ale pewnie na dłuższą metę się opłaci.
                                      Norma 505.01 - to podstawa do PD, Niemcy próbowali ratować ten silnik lepszym olejem...słabo im to wyszło :lol: dopiero oleje z normą VW 506.01 i 507.00 są jakościowo lepsze.
                                      Tutaj można sobie porównać normy VW

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

[quote="PAOLO ESCO"]
                                        Zamieszczone przez piramida
                                        podobno jest syntetykiem
                                        - chyba jeden z nielicznych z normą 505.01 który jest syntetykiem.
                                        Jak się AMSOIL sprawuje- czuć różnicę w jeździe, przy rozruchu? Jest ciszej?

jest ciszej niz na motulu ale cięzko na ucho stwierdzić bo na zimnym wszystkie PD chodzą jak traktory :szeroki_usmiech
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Kapuhy
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 132

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                          A nie lepiej kupić olej z normą 506.01 - tam są już syntetyki i ew zmieniać go co 15 tys km. Koszt może na początku większy trochę ale pewnie na dłuższą metę się opłaci.
                                          Norma 505.01 - to podstawa do PD, Niemcy próbowali ratować ten silnik lepszym olejem...słabo im to wyszło :lol: dopiero oleje z normą VW 506.01 i 507.00 są jakościowo lepsze.
                                          Tutaj można sobie porównać normy VW
                                          http://sas-origin.onstreammedia.com/.../pc/index.html
                                          Dzięki, no to jest jakiś pomysł, fakt będzie drożej bo to oleje LL. Muszę zacząć szukać, dotychczas odrzucałem 506.01.

Liqui Moly ma coś syntetycznego w tej klasie?

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6626
                                            • Volkswagen
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Muszę zacząć szukać, dotychczas odrzucałem 506.01.
                                            http://allegro.pl/listing.php/search...=18933&order=p wcale nie tak aż drogo (cena pierwszych czterech olejów całkiem ok) trzeba tylko szukać i nie mieć obiekcji co do producenta.
                                            Agip 7007 i Mobil SHC Formula LD to full syntetyki.

Liqui Moly ma coś syntetycznego w tej klasie?
                                            tak - ale w Polsce nie osiagalny - Synthoil Longtime Plus 0 W-30 ACEA A5/B5 ; VW 506.01

Kapuhy- przy wyborze oleju nie kieruj się tylko tym czy jest full syntetykiem czy nie, zwróć uwagę na klasę lepkości oleju i Klasyfikację ACEA i API itd...

Komentarz

• Kapuhy
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 132

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                              http://allegro.pl/listing.php/search...=18933&order=p wcale nie tak aż drogo (cena pierwszych czterech olejów całkiem ok) trzeba tylko szukać i nie mieć obiekcji co do producenta.
                                              Agip 7007 i Mobil SHC Formula LD to pełni syntetyczne olej silnikowe.

Kapuhy- przy wyborze oleju nie kieruj się tylko tym czy jest full syntetykiem czy nie, zwróć uwagę na klasę lepkości oleju i Klasyfikację ACEA i API itd...
                                              Tylko pytanie czy nie powinienem sie obawiac zmiany z 5W na 0W.
                                              Obiekcji żadnych nie mam, analiza faktów i tyle. Kupując Skode pozbyłem sie wielu obiekcji :szeroki_usmiech

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 6626
                                                • Volkswagen
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Olej Mobil1 5W30 full synthetic 4.73L z USA - ILSAC GF-4 ACEA A1/B1, A5/B5 API SM, SL/CF - był ostatnio na allegro po 130 zł
                                                Załączone pliki

Komentarz

• rtocki
                                                  Drive
                                                  • 2011
                                                  • 44

Słabość serwera jest porażająca, proszę nie piszcie do mnie na PW, bo nie mam czasu i cierpliwości po kilka razy próbować odpisać.
                                                  Ale do rzeczy: w sprawie Titana, dzięki Waszej szybkiej reakcji mam informację, że na 99% załapaliśmy się na dostawę, która wychodzi z Mannheim jutro/pojutrze , więc olej będzie u mnie wtorek/środa (po drodze jeszcze centrala w Gliwicach i biuro w RZ). W związku z tym musimy uzgodnić kwestie praktyczno/finansowe - ale to może nie na PW (szlag by mnie trafił) lecz na mail'e - mój jest widoczny. Acha ktoś chce/będzie płukał? To od razu dołożę za 25,- to http://www.liquimoly-sklep.pl/produc...nie-0-5L-.html

Komentarz

• mmmmmat
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 2

Witam kolegów tak czytam i czytam te wszystkie posty i jedni za jedni przeciw ja chyab zaryzykuje

Mam Bore 200tys przebiegu tdi 90konna na chipie automat bez pomowtrysków latam na półsynetyku castrola rano klepie podczas jazdy tez klepie ale nie bierze oni kropli oleju ale w porównaniu z silnikiem z pompowtryskami chodzi jak młuckarnia hehe

Latam na Motulu ale tylko w motocyklach i teraz mam dylemat zalać motula czy LIQUI MOLY
                                                    czy może coś innego i zaleje chyba pełnego syntetyka plus płukanka myśle że silnik to przeżyje może na pełnym synetetyku ciszej bedzie chodził ?

Przeczytałem cały wątek ale dalej nie wiem jaki wybrać?

Doradzicie i chętnie kupię od kogoś z forum ?

Pozdro

Komentarz

Pracuję...