hsurim, mają choćby z tego powodu, że oryginały gdy są wybite to auto powoli opada. Po założeniu np. B4 nowych są one w stanie utrzymać auto nieco wyżej.
Wiec w moim 1.9 TDi - 90 kucy to zakladac te B4 bo juz sie troche pogubilem a chce zalorzyc na wiosne do nich 16stki aluski cinkie gumy ,szerokie kapcie by sie drogi trzymala wiec co mi polecicie...
Ps. Amorty przod i tyl
laurin, przypuszczam, że do jakiejśtam masy auta (nacisku na przednią oś) producent amorów przewidział jeden model, a dla aut przekraczających ustaloną wartość przewidział inne - o innej charakterystyce. można domniemywać, że założenie tych przewidzianych do mocniejszych(cięższych) TDI w 1.6 benz skutkowałoby np. zbyt nerwowym podskakiwaniem przodu, a sytuacja odwrotna mogłaby doprowadzić do zbytniego "nurkowania" przodu
hsurim, mają choćby z tego powodu, że oryginały gdy są wybite to auto powoli opada. Po założeniu np. B4 nowych są one w stanie utrzymać auto nieco wyżej.
To odkręć dół amortyzatora (na kanale) od wahacza i zobacz, czy samochód choć drgnie - nie ma prawa.
Wysokość trzyma sprężyna z podkładkami.
u mnie po wymianie na B4 wraz z podkladka gumowa, rzeczywiscie auto stoi troche wyzej, ale to chyba tylko zasluga podkladki. ktora byla jakies 2cm wyzsza od zuzytej
Wiec w koncu co leprze na moja Octe 1 z 2001 r TDI 90 koni , B4 czy Kayaba Excel G
jesli sadzicie ze Excel to prosze mi podac idelna wersje do mojego samochodziku prosze o pomoc kolegow
Wiec w koncu co leprze na moja Octe 1 z 2001 r TDI 90 koni , B4 czy Kayaba Excel G
jesli sadzicie ze Excel to prosze mi podac idelna wersje do mojego samochodziku prosze o pomoc kolegow
To wie ktoś jaka jest różnica między kayab excel g 334812 a 333713 - tylko bez teorii - tylko praktyka. Mam takie 333713 i nie wiem czy zakładać czy szukać nowych a te sprzedać.
no to wiem - tylko czym to się różni?? Długością, szerokością, wielkością kielicha na sprężynę - jaka jest różnica ??? bo zawiecha chyba ta sama jest....
Kolego laurin różni się tylko parametrami pracy,jeśli chodzi o budowę ,wielkość itd to jest taki sam .Ma po prostu inne parametry pracy związane z większą mocą silnika.
Tak więc wybór należy do Ciebie, dla Twojego silnika jest to Kayaba Excel G 333713 :wink:
Nic się nie dzieje, można zakładać i te 333713 -zresztą większość warsztatów takowe zakłada i jest wszystko OK.
Mnie też chcieli takie założyć ,ale że podążyłem temat u dobrego sprzedawcy i dobrałem 334812.
Tak każdy sprzedawca dobierze Ci 333713 i będzie OK.
Jak masz możliwość podmianki (te drugie są trochę droższe) to podmień , a jak nie to zakładaj te co masz i będzie gitarra :wink:
ja zamówiłem właśnie wymianę całego zestawu na kyb excel-g na 28.12 - oczywiście zdam relację po przejażdżce. już się cieszę na pożegnanie z łóżkiem wodnym
witam...
Mam pytanie czy macie moze jakies adresy sklepow internetowych gdzie w dobrej cenie bede mogl zakupic amorki kayaba excel-g pozniewaz moje sie juz zaczynaja konczyc i czas na wymiane sie zbliza bede wdzieczny za pomoc...pozdrawiam
Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796
Komentarz