Zamieszczone przez bws34
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
-
-
rOBERTO795, A przebieg przeszło 240kkm nie ma znaczenia przy takim oleju? Zaskakujecie mnie coraz bardziej
Może coś polecicie w takim razie?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bws34rOBERTO795, A przebieg przeszło 240kkm nie ma znaczenia przy takim oleju? Zaskakujecie mnie coraz bardziej
Może coś polecicie w takim razie?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bws34REXAX, O kurde to mnie zaskoczyłeś teraz. Nie sugerowałem się niczym poza opinią sprzedawcy. A jak zmienie z 10W40 na 5W30 to nic się nie pokiełbasi? Wcześniej lałem Valv Max Life 10w40?
Komentarz
-
-
A przed zmianą na 5W40 jakaś płukanka czy cos?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
REXAX, Ty gdzieś w BB handlujesz olejami ?"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez REXAXobecnie 0w30
Komentarz
-
-
Szybkie pytanie i poproszę o odpowiedź - już było ale muszę się upewnić - jak zalany do silnika jest olej X o lepkości 5W40 a nie mogę go kupić teraz w tym "trudnym handlowo okresie" mogę dolać inny olej 5W40 - jakieś 300 ml? Wymiana całego oleju i tak jakoś w następnym tygodniu mnie czeka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainSzybkie pytanie i poproszę o odpowiedź - już było ale muszę się upewnić - jak zalany do silnika jest olej X o lepkości 5W40 a nie mogę go kupić teraz w tym "trudnym handlowo okresie" mogę dolać inny olej 5W40 - jakieś 300 ml? Wymiana całego oleju i tak jakoś w następnym tygodniu mnie czeka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szymek833najechane przeszło 220 tyśZamieszczone przez szymek833auto nie dawno kupionePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szymek833panowie krótko i na temat szkodnik 1.8 T agu najechane przeszło 220 tyś jaki olej polecacie
na te chwile prawdopodobnie zalany castrol 10w40 (nie jestem pewien ) auto nie dawno kupione
z góry dziękiOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795zrobiłbym płukanke i wlał 5w40 np millersa tridenta lub motula x-cess-aPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795zrobiłbym płukanke i wlał 5w40 np millersa tridenta lub motula x-cess-aOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795szkoda by mi bylo meczyc motor olejem 10wZamieszczone przez PAOLO ESCOsprawdzenie silnika a potem olej docelowy dopasowany do stanu
Który olej byście wybrali na zalanie do silnika przed wyjazdem do Włoch (1200 km w jedną stronę):
:roll:
-Millers XFS 0W40
-LazerWay V 0W30,
-Silkolene TITAN RACE PRO S 5W30
-RAVENOL Super Synthetic SSO 0W-30
-Neste Oil 0W40
-LazerWayLL 5W30,
-LM Synthoil 0W30 lub 0W40
-RAVENOL WIV SAE 0W-30
-Motul X-Lite 0W30
Może jeszcze "coś" innego... ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez rOBERTO795szkoda by mi bylo meczyc motor olejem 10wZamieszczone przez PAOLO ESCOsprawdzenie silnika a potem olej docelowy dopasowany do stanu
Który olej byście wybrali na zalanie do silnika przed wyjazdem do Włoch (1200 km w jedną stronę):
:roll:
-Millers XFS 0W40 - mid saps :?
-LazerWay V 0W30 - świetny olej ale już był we Włoszech :szeroki_usmiech
-Silkolene TITAN RACE PRO S 5W30 - jednak katalizator do CGGA też nie jest tani 8)
-RAVENOL Super Synthetic SSO 0W-30 - no dałbym sobie prawie obciąć że to to samo co Lazerway V :szeroki_usmiech
-Neste Oil 0W40 - mam obecnie zalany i gorąco polecam
-LazerWayLL 5W30 - po lazerway v to profanacja :twisted:
-LM Synthoil 0W30 lub 0W40 - no no tu bym chwilę podrapał się po głowie
-RAVENOL WIV SAE 0W-30 - troszkę cieniutko jak na Włochy :wink:
Może jeszcze "coś" innego... ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Eneos Sustina 0W-50
Zamieszczone przez REXAXMoże Motorex
Zapomniałem dodać X-Lite 0W30, chyba też warto brać go pod uwagę.
Zapomnaiłem dodać - te oleje muszą być do dostania bez problemu w PL.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26TRD WAKO'S Super Performance PRO 0W-30
[ Dodano: Pon 06 Maj, 13 14:12 ]
Zamieszczone przez Sebastian_M26przepływ oleju jest dobrany do olejów xW-40.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz