Zamieszczone przez leonn
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Leon 1.6 16V 105 KM
-
-
Zamieszczone przez kokawtedy płukanka i to najlepiej profesjonalna (agresywna).
Zamieszczone przez kokamałoagresywne, które na potęgę stosujemy tak naprawdę pewnie niewiele dają
Taką lekką płukankę stosuję co każdą wymianę - w maju będzie 9 lat ! Silnik 1.0 idealnie suchy, nie bierze oleju - pytania :roll:
Zamieszczone przez kokaJuż lepiej zalać silnik w miarę dobrym olejem z wysokim TBN i wymienić ze dwa razy po przebiegu 4 - 5 tys.
Zamieszczone przez kokabędzie Neste 1 5W50 (po co przepłacać) albo Xado 5W50.
[ Dodano: Nie 29 Mar, 15 22:07 ]
Zamieszczone przez kokaciekawi mnie, jaki 5W50 Ty bierzesz na "warsztat" ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Panowie co zalac do Audi A6 C6 2,0 TFSI ( nieszczesny BPJ )170 lub 200 KM ?
Pacjent ma wymieniony silnik na taki, ktory jest pozbawiony, podobno, wad fabrycznych tj. pompy oleju i jeszcze kilku innych rzeczy.
W zwiazku z tym, ze silnik jest na dotarciu, zalezy mi na dobrym oleju ktory zapewni mu jak najlepsza ochrone oraz bedzie spelnial odpowiednia specyfikacje dla tego silnika - aby mogla byc ewentualnie zrealizowana gwarancja. Tak sobie zyczy firma z Czech zajmujaca sie sprzedaza tych silnikow. Po rozmowie z ta firma okazalo sie, ze " najlepszym " wyborem bedzie niesczesny Castrol do ktorego jestem sceptycznie nastawiony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez kokawtedy płukanka i to najlepiej profesjonalna (agresywna).
do VAG-a nowego czy też z niewielkim przebiegiem nie zalałbym 5W50 (bo niby po co), ale do starego ... myślę, że to może mu tylko pomóc. Zresztą to "50" za chwilę stanie się "40" ... a takie Neste 1 5W50 z jego << Borderline pumping temperature °C -38 >> to i zimą spokojnie da radę.Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Sebastian_M26, ja mam zalecenia po remoncie silnika aby zalewać low saps i wymieniać olej co 8-10 tys. km. Niestety Full Saps i bezpośredni wtrysk powoduje straszny nagar.
ps. Oleje z 502 full spas maja pelna aprobate VW do uzyica w tych silnikach, wiec nikt tutaj fabryki nie poprawia, a jedynym sesnownym sposobem na nagrar jest oil ctach tank amatorski lub taki profi jak robi np APR. Lub czysczenie ktore zapodalem w innym temacie (wiem robiles ale obawiam sie ze za pozno, max co 20-30tys i powinno byc ok.)
just installed the revozport front lip, what do you guys think? check this thread for more pics! http://golfmk6.com/forums/showthread.php?p=86606#post86606
ps2. Jak juz koniecznie chcesz low saps 504/507 to w tdi mialem rozne ale na glowe wszystkie bije lazer way LL 5w30 i to jedny znosny low saps jaki mialem.
To u mnie już chyba wszystko zalepione, tylko skąd ta moc na hamowni i > 1,5 Saps.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kokasilnik jest czysty (sprawdzone)Zamieszczone przez kokaTeż myślałem o Visco ale po co się w to bawić - czy nie lepiej od razu dobry 5W50 ?
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez kokaciekawi mnie, jaki 5W50 Ty bierzesz na "warsztat" ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnPudło
ps. ... zalogował się na forum kolega GALONOLEJE - http://galonoleje.pl/sklep/ - chciał "dobrze" bo wtrącił się do rozmowy na temat Neste, oleju którego jest dystrybutorem ale nie ... "Huzia na Józia" i szukanie teorii spiskowych - nic dziwnego że usunął swoje konto z forum ... :?
... może czasami warto pomyśleć przed "obsmarowaniem" kogoś :rantPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnA tak w ogóle to handlujący nie mają czasem zakazu pisania w wątkach na których zarabiają? Pytanie do AdministracjiZamieszczone przez leonnREXAX, a na swoich stronach już takie informacje podał czy tylko tutaj? Bo rozumiem, że za jego papuge robisz?Zamieszczone przez leonnŻe niby Ja kogoś obsmarowałem? A kiedy i gdzie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez kokasilnik jest czysty (sprawdzone)
Zamieszczone przez leonnTylko który jest ten dobry? :roll:
no właśnie... cały czas mam nadzieję, że Ty to już wiesz ... :P i swoją wiedzą się podzielisz :wink: w końcu mamy podobne silniki ... poważnie to chcę spróbować Amsa 10W40 (AMO), wydaje się być całorocznym ideałem, 5W50 jaki by nie był też na pewno nie zaszkodzi.Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez REXAXNo niby nie ale można było wyczuć szczypanie w d..ie
No i przepraszam Was bardzo, ale to są sprzedawcy którzy są mile widziani i nie mile widziani?
A nie o te wszystkie przepychanki sklepowo/marketingowe są czasem wątki zamykane?
Czy jest dział Ogłoszenia Komercyjne? Czy nie ma? Gdzie sprzedający może sie wywnetrzać na wszystkie sposoby? Dlaczego inni sprzedawcy tu nie piszą o upustach i obniżkach cen?Teraz to Was nie rozumiem.
Lobbujemy na czyjąś korzyść? :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnZamieszczone przez REXAXNo niby nie ale można było wyczuć szczypanie w d..ie
No i przepraszam Was bardzo, ale to są sprzedawcy którzy są mile widziani i nie mile widziani?
A nie o te wszystkie przepychanki sklepowo/marketingowe są czasem wątki zamykane?
Czy jest dział Ogłoszenia Komercyjne? Czy nie ma? Gdzie sprzedający może sie wywnetrzać na wszystkie sposoby? Dlaczego inni sprzedawcy tu nie piszą o upustach i obniżkach cen?Teraz to Was nie rozumiem.
Lobbujemy na czyjąś korzyść? :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11PAOLO ESCO, Tippo, to co zalać ?
Zastanawiam się nad Motulem x-clean+ 5W30 a przed remontem głównie zalewałem olej Full saps Motul x-cess 5w40
Cokolwiek bys nie wybral, wiesz ze problemem u ciebie byly zdupcone pierscienie, nie nagar na zaworach, lac olej full saps i zalozyc catch tank jak z linka, lub czyscic co 20-30 tys zawory i bedzie ok ( temat juz znasz, operacja z pompka i paliwem w dolot powtarzana od nowosci lub czyszczenia recznego i w miare czesto da rady mysle).
Ostatnio mialem x-maxa 0w40 teraz mam LM 0w40 z DE, oba oleje bardzo podobne z tym ze na LM jest wrazenie bardziej lekkiego biegu silnika.
ps. 5w30 LL jest fajny na dotarcie bo sie silnik szybko uklada :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Chyba tylko pozostaje 0W-30 z Fuchsa lub Statoila
Komentarz
-
Komentarz