Zamieszczone przez mmor
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ruwadoKrisalp HP 2 są kiepskie na mokrym i w śniegu na zakrętach. Np na rondzie szybko uciekają w bok.
Pozdrawiamk-pax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degeneratMam Michelin Cross Climate i nie odstają - oczywiście przy "normalnej" jeździe (tak do 210 km/h). O warunkach zimowych jeszcze się nie wypowiadam.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Zastanawia mnie tylko jak taka opona będzie zachowywać się i jakie będzie miała właściwości jezdne po 3-5 latach :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez versoZamieszczone przez degeneratMam Michelin Cross Climate i nie odstają - oczywiście przy "normalnej" jeździe (tak do 210 km/h). O warunkach zimowych jeszcze się nie wypowiadam.
Zastanawia mnie tylko jak taka opona będzie zachowywać się i jakie będzie miała właściwości jezdne po 3-5 latach :roll:
Trzeba chyba założyć dział dla opon uniwersalnych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez degeneratTrzeba chyba założyć dział dla opon uniwersalnych.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...633699#1633699
Mało aktywny temat.
Komentarz
-
-
Conti TS 860, z wstępnych doniesień wynika, że deklasują konkurencję.
Deutlicher Abstand zum Zweitplatzieren belegt das hohe Technologie-Niveau des neuen Premium-Winterreifen von Continental Redaktion: „Der neue Conti TS 860 ist...
Na polskihurtopon.pl masz za 196 zł z dostawą, kupowałem u nich 2 razy i nawet nie zostałem oszukany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin_medktórą z czterech 195 65 15 na zimę?
Nokian WR D4
Goodyear UltraGrip 9
Michelin Alpin 5
Dunlop Winter Response
czy coś innego?
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Pozwolę sobie wkleić część dzisiejszych wyników testu z ADAC, Conti nie testowali, bo niby nowe modele były jeszcze niedostępne.
Dimension 225/45 R17 H:
13 Winterreifen für die Mittelklasse Modell
Gesamtnote
ADAC Urteil
Dunlop
Winter Sport 5
2,2
gut
Pirelli
Winter Sottozero 3
2,9
befriedigend
Firestone
Winterhawk 3
3,0
befriedigend Goodyear
UltraGrip Perform. 1
3,0
befriedigend Hankook
i*cept evo2 W320 XL
3,0
befriedigend Nokian
WR D4 XL
3,0
befriedigend
Dimension 185/65 R15 88 T:
15 Winterreifen für Kleinwagen und Kompakte Modell
Gesamtnote
ADAC Urteil
Goodyear
UltraGrip 9
2,2
gut
Michelin
Alpin A4
2,3
gut
Nokian
WR D4
2,7
befriedigend
Vredestein
Snowtrac 5
2,7
befriedigend Esa-Tecar
Super Grip 9
2,8
befriedigend Hankook
i*cept RS2 W452
2,8
befriedigend
Testowali też wielosezonowe.
Tu wyniki z Autozeitung:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez versoMyślałem też o Michelin Cross Climate, w siec różne opinie i testy :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mmorchyba że chodzi o słowo "performance"
ja ze swojej strony mogę polecić UR MS 77,
miałem w tym roku kupować do Skody 195/65/15
(mam juz 195/50/50, 205/55/16) ale że Skoda idzie do sprzedania a następne auto nie może mieć mniejszych kół niż 16 to będą 205//55/16
Naprawdę fajna opona i cena taka do zniesienia
Komentarz
-
Komentarz