Ja miałem Klebery i były to opony średnie. I na mokrym i mokrych łukach np. Na rondach trzeba było bardzo zwolnić. Może dlatego że przesiadłem się przez przypadek z Michelinów Pilot Alpin. Te były idealne.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisJa miałem Klebery i były to opony średnie. I na mokrym i mokrych łukach np. Na rondach trzeba było bardzo zwolnić. Może dlatego że przesiadłem się przez przypadek z Michelinów Pilot Alpin. Te były idealne.
Komentarz
-
-
Miałem okazję jeździć Golfem IV na Krisalp HP2 i owszem nie były to opony, które bym chciał. Kupiłem w tamtym roku w ciemno (żadnych testów do dziś nie ma) HP3 do Octavii i tak jak już wspominałem jestem bardzo zadowolony z nowej wersji. Mora, sucha nawierzchnia, błoto- super. W mojej opinii przeciętnie wypadają pod względem uciągu na śniegu, ale tu z kolei bezpośrednio porównuję do Pirelli Carving, które na śniegu są niesamowite! Prowadzenie i hamowanie na śniegu Klebera oceniam bardzo dobrze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisIdzie zima czas na nowe buty co doradzicie do max 750 zł
moje propozycje 1. 195/65/15 FULDA KRISTALL MONTERO 3 91T
2. Dębica Frigo 2 195/65R15 91T
3. 195/65R15 KLEBER KRISALP HP3
4. 195/65R15 91T KORMORAN SNOWPRO B2
Cenowo wszystko podobnie
Test zimówek 2017 195/65/15
Ppod uwagę będą brane w rankingu wyłącznie opony zimowe 195/65 R15. Ranking polecanych modeli na nadchodzący sezon 2022/2023 oparty jest na podstawie nie tylko badań i opisów poszczególnych producentów, ale też czołowych i niezależnych organizacji, przekazujących zawsze informacje sprawdzone oraz rzetelne. Przeanalizuj test opon zimowych 195/65 R15 i wybierz model idealny dla siebie.
Komentarz
-
-
Wczoraj pojawiły się nowe testy opon zimowych w rozmiarze 195/65R15 i 215/65R16 robione wspólnie przez ADAC i OEAMTC.
W rozmiarze 195/65R15 opona Kleber Krisalp HP 3 jest w pierwszej trójce.
Poniżej linki do testów:
Test ADAC i Test OEAMTC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisIdzie zima czas na nowe buty co doradzicie do max 750 zł
moje propozycje 1. 195/65/15 FULDA KRISTALL MONTERO 3 91T
2. Dębica Frigo 2 195/65R15 91T
3. 195/65R15 KLEBER KRISALP HP3
4. 195/65R15 91T KORMORAN SNOWPRO B2
Cenowo wszystko podobnie
Wyjazd z parkingu, podjazd pod jakieś wzniesienie czy inne tego typu historie nie powinny być problematyczne.
Jak patrzę na ich specyfikację: https://www.oponeo.pl/model-opony/debica-frigo-hp2 to indeks prędkości w zupełności wystarczy. Bo gdzie na polskich drogach pojedziesz zimą więcej niż 210 km/h ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tedd Zobacz wpisDębica to klasa budżetowa i moim zdaniem idealizowanie jej jest błędem. Poza tym w podobnej cenie można dostać lepsze opony...
Komentarz
-
-
Koledzy i koleżanki! Pytanko o Save http://www.abmoto.pl/sava-eskimo-hp2...r16-91h-p89866 Poza tym, że głośna to chyba niezła ta etykieta nie? Warto? Opony i tak dla siostry a ona raczej spokojnie jeździ...
Komentarz
-
-
Sava to bliźniaki Frigo Hp2 wiec nie ma sensu kupować Savy. Na allegro w dobrych cenach sa d ebice ale kupilem najtaniej w sierpniu. nie ma pewnych opon w cenie debicy kupilem komplet z przesylka za 844. Jak sie dolozy to owszem i nie mylić frigo hp2 z frigo 2 bo to inna opona. a kazdy i tak kupi co chce....
Komentarz
-
-
Na mokrym jest bardzo przewidywalna i nie uślizguje się tak mocno jak np. Vredestein Snowtrac 3 i Yokohama v905. Bliżej im do UG7+. W Leonie miałem HP2 225/45/17 i byłem bardzo zadowolony. Obecnie do Golfa kupiłem 205/55/16 i po zimie postaram się napisać krótkie porównanie. Produkcja made in Germany. Wyważyły się idealnie 10-15g na koło.Ostatnio edytowany przez mirek_p11; 11283.
Komentarz
-
-
No to czas odgrzać kotleta. Zima idzie więc i opony trza kupić. Szukam wstępnie opon r15. Przeglądając natrafiłem na takie cuś:
Opony Nexen Winguard Snow'G WH2 195/65 R15 91 T w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!
Opony Dębica Frigo 2 195/65 R15 91 T w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!
Opony Barum Polaris 5 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Barum Polaris 5 i dokonaj zakupu!
i o dziwo ciekawe skąd:
Opony Yokohama BluEarth Winter V905 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Yokohama BluEarth Winter V905 i dokonaj zakupu!
Ktoś może coś polecić z doświadczenia?
Komentarz
-
-
kup te https://www.oponeo.pl/dane-opony/deb...91-h#212149666 i nie oszczedzaj 80zl/komplecie na oponach zimowych.
Komentarz
-
Komentarz