Ja miałem Klebery i były to opony średnie. I na mokrym i mokrych łukach np. Na rondach trzeba było bardzo zwolnić. Może dlatego że przesiadłem się przez przypadek z Michelinów Pilot Alpin. Te były idealne.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
-
Mowa byłą konkretnie o Krisalp HP3. Czy na takich jeździłeś?Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisJa miałem Klebery i były to opony średnie. I na mokrym i mokrych łukach np. Na rondach trzeba było bardzo zwolnić. Może dlatego że przesiadłem się przez przypadek z Michelinów Pilot Alpin. Te były idealne.
Komentarz
-
-
Miałem okazję jeździć Golfem IV na Krisalp HP2 i owszem nie były to opony, które bym chciał. Kupiłem w tamtym roku w ciemno (żadnych testów do dziś nie ma) HP3 do Octavii i tak jak już wspominałem jestem bardzo zadowolony z nowej wersji. Mora, sucha nawierzchnia, błoto- super. W mojej opinii przeciętnie wypadają pod względem uciągu na śniegu, ale tu z kolei bezpośrednio porównuję do Pirelli Carving, które na śniegu są niesamowite! Prowadzenie i hamowanie na śniegu Klebera oceniam bardzo dobrze.
Komentarz
-
-
Z tej czwórki najlepszy deal zrobisz kupując klebera Krisalpa hp3. Zresztą co tu dużo pisać, zajrzyj tutaj na blog gdzie masz filmik fajny prezentujący oponę. Fulda i Debica po jednych "piniądzach" a kormorana sobie odpuść.Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisIdzie zima czas na nowe buty co doradzicie do max 750 zł
moje propozycje 1. 195/65/15 FULDA KRISTALL MONTERO 3 91T
2. Dębica Frigo 2 195/65R15 91T
3. 195/65R15 KLEBER KRISALP HP3
4. 195/65R15 91T KORMORAN SNOWPRO B2
Cenowo wszystko podobnie
Test zimówek 2017 195/65/15
Pod uwagę będą brane w rankingu wyłącznie opony zimowe 195/65 R15. Ranking polecanych modeli oparty jest na podstawie nie tylko badań i opisów poszczególnych producentów, ale też czołowych i niezależnych organizacji, przekazujących zawsze informacje sprawdzone oraz rzetelne. Przeanalizuj test opon zimowych 195/65 R15 i wybierz model idealny dla siebie.
Komentarz
-
-
Wczoraj pojawiły się nowe testy opon zimowych w rozmiarze 195/65R15 i 215/65R16 robione wspólnie przez ADAC i OEAMTC.
W rozmiarze 195/65R15 opona Kleber Krisalp HP 3 jest w pierwszej trójce.
Poniżej linki do testów:
Test ADAC i Test OEAMTC
Komentarz
-
-
Też szedłbym w kierunku Dębica Frigo Hp2. Całkiem przyzwoite opony w tej cenie. Poza tym dobrze sprawują się na zaśnieżonych drogach. Nie gorzej niż opony średniej klasy.Zamieszczone przez mati8201 Zobacz wpisIdzie zima czas na nowe buty co doradzicie do max 750 zł
moje propozycje 1. 195/65/15 FULDA KRISTALL MONTERO 3 91T
2. Dębica Frigo 2 195/65R15 91T
3. 195/65R15 KLEBER KRISALP HP3
4. 195/65R15 91T KORMORAN SNOWPRO B2
Cenowo wszystko podobnie
Wyjazd z parkingu, podjazd pod jakieś wzniesienie czy inne tego typu historie nie powinny być problematyczne.
Jak patrzę na ich specyfikację: https://www.oponeo.pl/model-opony/debica-frigo-hp2 to indeks prędkości w zupełności wystarczy. Bo gdzie na polskich drogach pojedziesz zimą więcej niż 210 km/h
?
Komentarz
-
-
Chętnie zobaczę jakie. Bo do tej pory nic lepszego nie znalazłem w tej cenie o tych parametrach.Zamieszczone przez Tedd Zobacz wpisDębica to klasa budżetowa i moim zdaniem idealizowanie jej jest błędem. Poza tym w podobnej cenie można dostać lepsze opony...
Komentarz
-
-
Koledzy i koleżanki! Pytanko o Save http://www.abmoto.pl/sava-eskimo-hp2...r16-91h-p89866 Poza tym, że głośna to chyba niezła ta etykieta nie? Warto? Opony i tak dla siostry a ona raczej spokojnie jeździ...
Komentarz
-
-
Sava to bliźniaki Frigo Hp2 wiec nie ma sensu kupować Savy. Na allegro w dobrych cenach sa d ebice ale kupilem najtaniej w sierpniu. nie ma pewnych opon w cenie debicy kupilem komplet z przesylka za 844. Jak sie dolozy to owszem i nie mylić frigo hp2 z frigo 2 bo to inna opona. a kazdy i tak kupi co chce....
Komentarz
-
-
Na mokrym jest bardzo przewidywalna i nie uślizguje się tak mocno jak np. Vredestein Snowtrac 3 i Yokohama v905. Bliżej im do UG7+. W Leonie miałem HP2 225/45/17 i byłem bardzo zadowolony. Obecnie do Golfa kupiłem 205/55/16 i po zimie postaram się napisać krótkie porównanie. Produkcja made in Germany. Wyważyły się idealnie 10-15g na koło.Ostatnio edytowany przez mirek_p11; 11283.
Komentarz
-
-
kup te https://www.oponeo.pl/dane-opony/deb...91-h#212149666 i nie oszczedzaj 80zl/komplecie na oponach zimowych.
Komentarz
-

Komentarz