Na kopny śnieg się zgodzę o opinii o Dębicy. Ale tylko na kopny...
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
zgodzę się ze jest dobra,ale głośna.....Zamieszczone przez Sebastian_M26 Zobacz wpisak ktoś szuka najlepszego prowadzenia do ceny to na debice hp2 nie ma mocnych
Komentarz
-
-
Gość
Kupiłem pirelli cinturato winter 195/65/15 za 784zl za komplet u znajomego w hurtowni. Zobaczymy jak będą sie sprawować...
Komentarz
-
Gość -
Miałem w Octavii Klebery Kristalp hp2 produkcji rumuńskiej - w skrócie najgorsze zimówki na których jeździłem W trzecim sezonie strach było wyjeżdżać z domu w warunkach zimowych.Zamieszczone przez kabi_007 Zobacz wpisKlebery jako zimówki to bardzo dobre opony. Żona w dwóch poprzednich renówkach miała zimówki Klebera i spisywały się bardzo dobrze.
Oby w nowszych modelach było lepiej, ale ja na pewno się już nie skuszę na produkty tej firmy.
Pozdrawiam.k-pax
Komentarz
-
-
Kleb Krisalp hp2 a hp3 to "insza inszość" Dodam tylko, że kupiłem stalowe felgi z Krisalp hp2 5 letnimi
felgi zostały opony....nie - samozło to hp2Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.
Komentarz
-
-
Gość
Potwierdzam ze swojego doświadczenia. Tylko rumuńskie nie były.Zamieszczone przez k-pax Zobacz wpis
Miałem w Octavii Klebery Kristalp hp2 produkcji rumuńskiej - w skrócie najgorsze zimówki na których jeździłem W trzecim sezonie strach było wyjeżdżać z domu w warunkach zimowych.
Komentarz
-
To taka sama opinia jak zdanie mojego znajomego zajmującego się międzynarodowym hurtem opon - odnośnie hp2. W rozmowie przyjacielskiej i ostatniej twierdził, że sam na hp3 jeździł w minionym sezonie (ren senic). Zaufałem kupiłem (kiedys był moim podwładnym w innej branzy
Za jakiś czas dam Wam znać czy się znajomy na mnie mści czy miał racje
Na dzis powiem tak - na temperatury 13-22 opona "uchodzi" na zakrętach - nie ma zbytniej pewności na suchym i w cieple. Ale że to zimówka...czekam na aurę. Obiecuję zdać relację. P.s. belka z tyłu dalej mnie wkur....@ dawcio
Komentarz
-
-
Gość
To (ciągle) jesteś jedyna osobą, która zauważa różnicę. Bo nikt inny złego słowa na nią nie powie, po przesiadce z wielowahacza.Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpisP.s. belka z tyłu dalej mnie wkur....@ dawcio
Komentarz
-
w O I - potwierdzam, zwłaszcza na mokrym, na rondach ślizgawka totalna.Zamieszczone przez k-pax Zobacz wpisMiałem w Octavii Klebery Kristalp hp2
tak tak - ja przesiadłem się z Michelinów Alpin (pierwsza generacja co była rewelacyjna) - szok.Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpissamozło to hp2pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Tak na szybko - Klebery HP3 przy szybszym wchodzeniu w łuki na zakrętach bez specjalnego profilowania troche "uciekają na bok" - temp 8-12 stopni - zakładam, że to spowodowane jest wysokim nowym bieżnikiem. Ale trzeba do tego jakoś się przyzwyczaić..
P.s. Jakby nie pewne braki budżetowe powinienem kupić Conti T860.Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.
Komentarz
-
-
Dziś u mnie w Rzeszowie wieje i pada...więc jest szansa , iż jutro "update" zrobię - zobaczymy jak na mokrym się sprawdzają. Tu dodam, że jeden z tygodników motoryzacyjnych zrobił test - Klebery Krislp HP3 205/55/16 całkiem nieźle wypadły - na śniegu rewelacja - mokre sucho "tak se o.." - jutro zobaczę na mokrym - na śnieg muszę poczekać
- ale też napisze co myślę.
Komentarz
-
-
Gość
Klebery to zawsze były opony dokładnie nijakie - ani beznadziejne ani dobre. Nawet z wyglądu dokładnie takie są.
Komentarz
-
Gość -
Nie gniewaj się - nie ma dobrych sklepów z piwem - są sklepy które mają dobry asortyment piwa
- co też jest względne
) Jak to z gustami -jeden zbiera znaczki inny lubi jak mu nogi śmierdzą 
A na poważnie- tak - na Paderewskiego był wypas z asortymentem piwa. Nie wiem jak teraz bo mimo, iż mam tam ok 7km to...nie mam kiedy sprawdzić co ta słychać (od 2 lat) ..i czy słychać.
P.s. teraz "regionalne czy rodzinne browary często są częścią "dużych" browarów. Lub piwa z tych regionalnych można kupić w dyskontach...wiec craftu trzeba szukać.Ostatnio edytowany przez Musamp; 46603.
Komentarz
-
-
Gość
Nie kumasz czaczy (czyli kontraktowości regionalnych).Zamieszczone przez Musamp Zobacz wpis
P.s. teraz "regionalne czy rodzinne browary często są częścią "dużych" browarów.
Zresztą, idealnie pasuje taka postawa do twoich wyborów auta, opon i pewnie całokształtu wyborów.
Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
Komentarz