kytutr, Z Pragi to Rybnika, Gliwic, Katowic to kawaleczek - zawsze mozna pojechac, ale cena jesli to nowe felgi calkiem OK
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kytutr4 opony Dębica Frigo 2 195/65/R15 91T razem z felgami stalowymi (ET47) - razem z założeniem i wyważeniem kosztowały 8600 koron, czyli około 1500 PLNów.
czyli razem 1326,76 zł brutto. Katowice.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Zamieszczone przez kytutr4 opony Dębica Frigo 2 195/65/R15 91T razem z felgami stalowymi (ET47) - razem z założeniem i wyważeniem kosztowały 8600 koron, czyli około 1500 PLNów.
czyli razem 1326,76 zł brutto. Katowice.
a przy okazji gdzie sprzedają opony po cenach hurtowych?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Nabyłem Dębice Frigo 2, 195/65R15 zimówki cena chyba dobra 165/szt. Wulkanizator miał małe problemy z wyważeniem ich, przesuwał opone względem felgi, chciał to zrobic może za dobrze (wulkanizator-kolega). Za tą oponą wg niego przemawia tylko cena. Sprawdzę w zimie.
Cena 165/szt. sprzed miesiąca, teraz ok. 200/szt
Komentarz
-
-
Teraz do 16 października w sieci sklepów NORAUTO macie promocje na oponki i w rozmiarze 195/65 R15 są w cenach
- dębica frigo 195zł
- kleber krisalp hp2 219zł
Montaż gratis, ja dziś wskocze po 2 kleberki bo na dębicy frigo się już dwa razy przejechałem, w corsie na 4 nowe opony po zimie 3 były zdeformowane, oczywiście gwarancja to jeden wielki pic na wode, w polówce zawsze jak było bardzo zimno ( nie trudno o to w zime) to kierownica mi chodziła małymi ruchami prawo-lewo jadąc na wprost co mnie bardzo wkurzało a gdy tylko zrobiło się ciepło to problem ten znikał :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftkytutr, Z Pragi to Rybnika, Gliwic, Katowic to kawaleczek - zawsze mozna pojechac, ale cena jesli to nowe felgi calkiem OK
Komentarz
-
-
Test ADAC: http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
Po wybraniu opony pokazują się bardziej szczegółowe wyniki i można sobie zobaczyć, jak opony spisują się podczas hamowaniu na suchym lub co tam kogo interesuje i na czym mu zależy.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conanw corsie na 4 nowe opony po zimie 3 były zdeformowane, oczywiście gwarancja to jeden wielki pic na wodeO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
dębica frigo w rozmiarze 145/80 r13 chyba tak dokładnie już nie pamiętam, już trochę czasu mineło odkąd nie jeżdżę corsą. Stało się tak że cała buda się trzęsła, po wizycie u wulkanizatora gdzie opony kupiłem okazało się że 3 biją ( bicie czołowe) ogólnie opona jakaś koślawa się zrobiła. Gwarancja polegała na tym iż 3 opony razem z moimi felgami miałem wysłać do producenta żeby mogli stwierdzić że to nie wina moich felg itd a auto to chyba miałem na cegły postawić :evil: Olałem sprawe a auto później zmieniłem i tyle. Kolejne opony dębica passio też jakieś koślawe ale udało mi się je zmienić na nowe kormorany.
Więc ja do dębicy jestem uprzedzony :wink:
Komentarz
-
-
conan, ja mam w corsie już 2 albo 3 sezon debica frigo directional w rozmiarze 165/70 r14, super opony moim zdaniem , nic kompletnie z nimi się nie dzieje, a wręcz myślę ,że wyprzedzają niektóre zachodnie w tym rozmiarze. Tak samo jak miałem kiedyś Dębice Frigo 145/70 r13 w CC - zero problemu ,a na śniegu super. Ale podzielam Twoje uwagi co do starego taniego modelu letniego "vivo" w rozmiarze 145/70 r13, czyli zbliżonego,który używałeś w corsie. Miałem taki też w CC i "vivo" faktycznie się deformowały jak cholera.
Komentarz
-
-
conan, w uno debica frigo wytrzymała jeden sezon po czym odkleiły się wewnątrz opony jakieś siatki stalowe co powodowało bicie koła wszystkie poszły do kosza w zamian za to dostałem duży upust od sprzedawcy na nowe opony innej marki , facet sam powiedział że z gwarancji nic nie bedzie bo juz nie raz to przerabiał. Ogólnie byłem zadowolony i nie dociekałem co dalej z oponami się działo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZrobilo sie zimniej i opony juz 50zl/szt w gore :lol::
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikW przeciągu tygodnia Klebery zdrożały o 10zł w miejscu, w którym kupowałem. Dalej sie sprzedają. :P:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Na razie mam jeszcze Fuldy KM 3, widać wyszły średnio w teście ADAC, choĆ nie mogę na nie narzekać. Jeszcze tą zimę pojeżdżą (4-ty sezon), a latem kupuję Continentale TS830.
Zawsze trzeba sobie wyliczyć co wyjdzie taniej. Kupić gumy u wulkanizatora drożej, ale założenie/wyważenie jest gratis czy taniej na necie i zapłacić 60zł za przekładkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conanGwarancja polegała na tym iż 3 opony razem z moimi felgami miałem wysłać do producenta żeby mogli stwierdzić że to nie wina moich felg itd
kto kazał Ci je wysyłać :?:
gdzie je kupowałeś :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosZamieszczone przez wojtekkA ja wczoraj zakupiłem Goodyear UltraGrip 8 195/65/R15 za bardzo dobrą cenę - nie powiem jaką
Oj tam oj tam. Powiedz najwyżej wyskoczy mi żyła ze złości :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz