Jakie tarcze kupic
Zwiń
X
-
Generalnie jeśli chodzi o firmę no to zdecydowanie Zimmermann. Bardzo wysoka jakość w normalnych pieniądzach.Zamieszczone przez yunior81I właśnie o sam materiał pewnie chodzi.Zamieszczone przez Lewiani wykonane z innego materiału, nie ma co tego porównywać
A tak na marginesie co możesz polecić do O I 1,9 TDi AXR ?
Przód i tył.
Zimmermann jest montowany w fabryce Audi, BMW, Porsche, Mercedesa, VW, od niedawna też Land Rover, Kia i częściowo również Skoda także o czymś to świadczy
Podeślij numerek VIN to sprawdzę jakie masz tarcze i klocki.
Pozdrawiam
Adam
Zostaw komentarz:
-
-
I właśnie o sam materiał pewnie chodzi.Zamieszczone przez Lewiani wykonane z innego materiału, nie ma co tego porównywać
A tak na marginesie co możesz polecić do O I 1,9 TDi AXR ?
Przód i tył.
Zostaw komentarz:
-
-
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że bicie z którym miałeś do czynienia nie było spowodowane niską jakością tarcz a błędnym montażem, złym wstępnym ułożeniem zestawu lub przypaleniem tarcz lub klocków w trakcie pierwszych kilometrów. Jeśli tarcze były by niskiej jakości lub coś byłoby z nimi nie tak to wada ujawniła by się już na początku, maksymalnie do 1000 km.Zamieszczone przez yunior81Tarcze oryginalne wytrzymały ponad 80 TKM, później były założone ATE tarcze i klocki. Pierwsze oznaki bicia tarcz były już zauważalne przy ok. 12 TKM, to z czego te tarcze produkuja ? Z papieru ?
Jeżdżę enduro i powiem szczerze, że jakość tarcz motocyklowych a samochodowych to jakaś przepaść.
Setki razy zaliczyłem głebokie doły z wodą, błoto, myjke cisnieniową i nie ma mowy żeby tarcza motocyklowa się zwichrowała.
Poza tym jeśli chodzi o ATE no to też kwestia jakie tarcze i klocki trafiłeś bo mogłeś trafić niemiecki w co wątpię w przypadku Skody i raczej miałeś tarcze polskie, włoskie lub chińskie.
Co do tarcz motocyklowych to są znacznie innej konstrukcji jak samochodowe i wykonane z innego materiału, nie ma co tego porównywać.
Pozdrawiam
Adam
Zostaw komentarz:
-
-
Tarcze oryginalne wytrzymały ponad 80 TKM, później były założone ATE tarcze i klocki. Pierwsze oznaki bicia tarcz były już zauważalne przy ok. 12 TKM, to z czego te tarcze produkuja ? Z papieru ?
Jeżdżę enduro i powiem szczerze, że jakość tarcz motocyklowych a samochodowych to jakaś przepaść.
Setki razy zaliczyłem doły z wodą, błoto, myjke cisnieniową i nie ma mowy żeby tarcza motocyklowa się zwichrowała.
Zostaw komentarz:
-
-
No z opinii klientów wynika zupełnie co innego i z własnego doświadczenia równieżZamieszczone przez igor781Ceny zależą od sprzedawców bardziej niż od producenta...Zimmerman jest ok ale jeżeli nie jest nawiercana tarcza(pękają)i nie jest dużo lepszy od Trw śmiem twierdzić że jest na porownywalnym poziomie.
Co do pękania to powiem szczerze, że kilkanaście a nawet i kilkadziesiąt tysięcy kompletów tarcz sportowych przerobiłem i się nie spotkałem, jedynie widziałem w internecie i powodem takiego czegoś jest zły dobór klocków do tarcz.
Tarcze Hawk czy Ap to zupełnie co innego, takich tarcz nie stosuje się do normalnej cywilnej jazdy, są to tarcze wyczynowe i nie ma co porównywać ich do tarcz TRW, Zimmermann czy Jurid.
Pozdrawiam
Adam
Zostaw komentarz:
-
-
Ceny zależą od sprzedawców bardziej niż od producenta...Zimmerman jest ok ale jeżeli nie jest nawiercana tarcza(pękają)i nie jest dużo lepszy od Trw śmiem twierdzić że jest na porownywalnym poziomie.Myślę że jeśli jest wybór Trw/Jurid/Zimmerman wybrałbym co ma lepszą cene bo różnica praktycznie w codziennym użytkowaniu będzie prawie nieodczuwalna.Jak chcę się coś dużo lepszego niż w/w to Stoptech/Hawk/Ap
Zostaw komentarz:
-
-
Z tym, że często jest tak, że tarcze TRW są droższe niż Zimmermann no a jakościowo Zimmermann dużo lepszy. Dlatego każde auto wymaga osobnego rozpatrzenia co i z czym najlepiej założyćZamieszczone przez igor781Przez przesady do zatrzymania 150 bhp Skody nie trzeba jakichs niewiadomo jakich tarcz.Zimmermany są ok ale Jurid czy Trw spokojnie wystarcza do tego klocki EBC Green stuff, ferodo.
Pozdrawiam
Adam
Zostaw komentarz:
-
-
Przez przesady do zatrzymania 150 bhp Skody nie trzeba jakichs niewiadomo jakich tarcz.Zimmermany są ok ale Jurid czy Trw spokojnie wystarcza do tego klocki EBC Green stuff, ferodo.Mam ponad 250 bhp quattro i spokojnie dają radeJak ktos chcę wersje hardcore i gania z dużymi prędkościami polecam tarcze Stoptech(duuzo lepsze niż Zimmermany) przewody w stalowym oplocie Goodridge ,plyn hamulcowy Motula lub valvoline i zaciski woodland i wspomniane klocki ferodo....
Zostaw komentarz:
-
-
1K0 615 601 AA
272mm Ziewal, gdybyś potrzebował super ofertę na te hebelki - pisz
pozdrówki
marcin
Zostaw komentarz:
-
-
Witam. Panowie jaki rozmiar tarcz na tył mam kupić do Octavia II lift 2010 rok silnik 2.0 BMM vin: TMBBE61Z8A8O38492 z góry dziekuję
Zostaw komentarz:
-
-
Poziom cały czas ten sam, kwestia po prostu czyjej produkcji tarcze czy klocki trafisz. Stąd tak różne opinie ale cały czas Ci sami producenci robią dla ATE czyli nic się nie zmieniło.Zamieszczone przez fernandoCzy tarcze ATE rzeczywiście są takie kiepskie? Podobno jakiś czas temu mocno się popsuły. A co sądzicie o tarczach TRW?
TRW dobre tarcze i klocki w dobrej cenieZamieszczone przez fernandoCzyli zakładać Zimmermanny najlepiej czy TRW?
Zimmermann półka wyższa niż TRW.
Pozdrawiam
Adam
Zostaw komentarz:
-
-
Tego nie wiem, ale jakiś czas temu podobno już się popsuło. Czyli zakładać Zimmermanny najlepiej czy TRW?Zamieszczone przez crom.deTudzież to było dawno temu jak trzymali poziom (?)
Zostaw komentarz:
-
-
stuff1000, pewnie ATE niemieckie a polskie jest dokładnie tak samo porównywalne jak Castrol tu i tam
Tudzież to było dawno temu jak trzymali poziom (?).
Zostaw komentarz:
-
-
A ja znowu polecam ATE miałem w vectrze b 2.0 (zakładał poprzedni własciciel w niemcowni) zrobiłem 60000 km i nie było problemu, auto sprzedałem i do tej pory na tych tarczach jeździ + do tego klocki ATE i było miodzio...
Zostaw komentarz:
-
-
Potwierdzam negatywna opinie o ATE. PO 12000 czuc bylo pierwsze oznaki bicia tarcz.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy tarcze ATE rzeczywiście są takie kiepskie? Podobno jakiś czas temu mocno się popsuły. A co sądzicie o tarczach TRW?
Zostaw komentarz:
-
-
http://allegro.pl/tarcze-klocki-brem...195701582.html czy to będzie dobre do mojej OI combi 1.9 TDI 81kW z 2000r ??
Zostaw komentarz:
-
-
286 w oryginale, ale 4 mm i tak są nie używane, więc najlepsi producenci jak Brembo wprowadzili 282 mm, ja zakladam 282 w miejsce 286Zamieszczone przez EŁwg nr nadwozia ponoć 272......czy mozna załozyć 286 bez zadnych przeróbek? EBC ma np w swojej ofercie tylko 286 do wszystkicj RS od 2006 r.? :?:Zamieszczone przez Nexus6EŁ, Średnica: 286,0
Grubość: 12,0
Zostaw komentarz:
-
-
pozostaje sprawdzenie w ETCE :shock:Zamieszczone przez EŁwg nr nadwozia ponoć 272......czy mozna załozyć 286 bez zadnych przeróbek? EBC ma np w swojej ofercie tylko 286 do wszystkicj RS od 2006 r.? :?:Zamieszczone przez Nexus6EŁ, Średnica: 286,0
Zostaw komentarz:
-
-
wg nr nadwozia ponoć 272......czy mozna załozyć 286 bez zadnych przeróbek? EBC ma np w swojej ofercie tylko 286 do wszystkicj RS od 2006 r.? :?:Zamieszczone przez Nexus6EŁ, Średnica: 286,0
Zostaw komentarz:
-
-
Dobre, porządne klocki. Nic z górnej półki, jak to ktoś kiedyś sugerował. Podobnej klasy jak TRW, ATE czy seryjne.
Zostaw komentarz:
-
-
Co sądzicie o klockach hamulcowych JURID? Czytalem ten artykuł http://www.centrumhamulcowe24.pl/klo...mulcowe-jurid/ i szczerze powiem że zastanawiam się nad tym producentem, miał ktos z nim do czynienia?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: