Jakie tarcze kupic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    ja dopiero chce kupic to auto. stad sie pytam. bo 288 to mam w fabii i troche lipa jakby takie byly w 180konnej octavii.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    288/255 lub 312/255 jaki kod hamulców na nalepce?

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    ok . a wiesz jaki jest rozmiar tarcz?

Zostaw komentarz:

• Wocek84
    odpowiedział(a)
    Pakiet dynamic nie ma wpływu na rozmiar tarcz, tylko fotele, tapicerka i listwy na progach.

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    Panowie jaki rozmiar tarcz (przod i tył) ma o3 1,8tsi ? czy pakiet dynamic ma na to wplyw?

Zostaw komentarz:

• sosna1
    odpowiedział(a)
    Niby to fabia 2, ale czy ktoś z szanownych Forumowiczy, może jest w stanie mi powiedzieć czy też w nich było kilka rodzajów układów hamulcowych i różnych klocków i jaki jest rozmiar tarcz z przodu?
    VIN: TMBEA25J7C3120025
    Z góry dzięki za pomoc.

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Czy te tarcze i klocki spasują do mojego toura?
    http://www.brakeparts.pl/2010-turbo/5169-klocki-hamulcowe-zimmermann-23554-170-1.html
    http://www.brakeparts.pl/2010-2012-t...0-3234-20.html
    http://www.brakeparts.pl/2010-turbo-...131-195-1.html

Zostaw komentarz:

• b-bar01
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PieTrzaK Zobacz wpis
    Mam małe pytanie odnośnie płynu hamulcowego - co brać do O1
    Z powodzeniem używam zamiennie ATE Typ 200 i ATE Super Blue Racing z kilku powodów:
    -okres przydatności do 3 lat.
    -minimalna temp. wrzenia 280/198 st.C
    - pierwszy jest żółty, drugi niebieski, co ułatwia wymianę.

Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpis
    Załóż Brecka i też będzie dobrze.
    po dwóch klp. Bosch-a na próbę założyłem tarcze Ferodo i klocki Breck i mam wrażenie iż ten zestaw lepiej hamuje i mniej brudzi felgi

Zostaw komentarz:

• KiG
    odpowiedział(a)
    Zdecydowałem się na - Zimmermann tarcze + klocki (przód). Na dniach wymienię i zobaczymy jak się będą spisywać .

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Mam tarcze Zimmermann+klocki Ferodo Premier dobrane i kupione przez/na forum, do cywilnego zastosowania zestaw lepszy niż wystarczający

Zostaw komentarz:

• obrus
    odpowiedział(a)
    Koledzy, do mojej O2 Tour co kupić, żebym nie musiał wymieniać, bo nie pasuje. VIN TMBDA21Z7B2090987. Czy np. w sklepie hamulcesklep.pl dobiorę odpowiednie korzystając z ich wyszukiwarki po marce, roczniku, silniku?
    Skłaniam się ku Zimmermann. Do wymiany komplet. 122 kkm przejechane i pomimo wystarczającej grubości okładziny zaczyna pulsować pedał przy hamowaniu.
    Ostatnio edytowany przez obrus; 15979.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Załóż Brecka i też będzie dobrze.

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    Kolego KiG jeździsz Octavia a nie Porshe;p Najzwyklejsze klocki którejś z wymienionych firm.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KiG Zobacz wpis
    Podepnę się pod temat i zapytam, a Wy które byście wybrali do Octavii II 2007r 1.9TDI combi 77KW:

1) zimmermann tarcze + klocki przód
    czy
    2) textar tarcze + klocki przód
    a może
    3) trw tarcze + klocki.

Dzięki
    Mam podejrzenie graniczące z pewnością że to jedno i to samo.

​​​

Zostaw komentarz:

• KiG
    odpowiedział(a)
    A tarcze zimmermann i klocki ceramiczne? Czy to nie ma co wymyślać?

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    Wybrałbym dokładnie w takiej kolejności jak napisałeś. Generalnie wszystkie 3 firmy ok do normalnej jazdy

Zostaw komentarz:

• KiG
    odpowiedział(a)
    Podepnę się pod temat i zapytam, a Wy które byście wybrali do Octavii II 2007r 1.9TDI combi 77KW:

1) zimmermann tarcze + klocki przód
    czy
    2) textar tarcze + klocki przód
    a może
    3) trw tarcze + klocki.

Dzięki

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Textar

Zostaw komentarz:

• bo86bo
    odpowiedział(a)
    Dobra mam dwie opcję na tył na klocki!
    klocki Ferodo+tarcze TRW czy zestaw Textara? Ceny zbliżone więc co uważacie za lepsze?

Zostaw komentarz:

• xtremesystems
    odpowiedział(a)
    ferodo ds

Zostaw komentarz:

• rOBERTO795
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpis
    Jakiej firmy klocki polecacie do RS 1.8T 2001 180km?

Zaproponowali mi Ferodo w Intercars więc pytam... dobrze czy może coś jest lepszego i porównywalnej cenie. Ewentualnie droższe a o niebo lepsze... lubię depnąć więc haki muszą być bardzo dobre
    do codziennej jazdy ATE, Ferodo Premier lub Ferodo DS.

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Jak zawsze byłem za ferodo premier tak teraz się zawiodłem, jeden komplet się posypał a na drugim występuje fading, trzeciej próby już nie będzie. Chyba ma to związek z przejściem na eko bez dodatku stopów miedzi. Do hamowania to napewno DS2500 tylko trzeba przy tych klockach uważać na tarcze.

Zostaw komentarz:

• bo86bo
    odpowiedział(a)
    Jakiej firmy klocki polecacie do RS 1.8T 2001 180km?

Zaproponowali mi Ferodo w Intercars więc pytam... dobrze czy może coś jest lepszego i porównywalnej cenie. Ewentualnie droższe a o niebo lepsze... lubię depnąć więc haki muszą być bardzo dobre

Zostaw komentarz:

• PieTrzaK
    odpowiedział(a)
    Mam małe pytanie odnośnie płynu hamulcowego - co brać do O1 (ABS/ASR, brak ESP)? Czy jest jakas różnica pomiędzy ATE SL6 a SL? Jakieś przeciwskazania?

Czas wymienić tarcze i klocki z przodu (standardowe 280mm) - planowałem komplet Zimmermana, ale może polecacie coś innego?

Zostaw komentarz:

• Marcin_med
    odpowiedział(a)
    mam octavię z 2009 r 1.6 mpi, z wlepy z tyłu tarcze tył to 1KD 253 mm x10 mm jakie klocki do tego? te będą dobre? http://allegro.pl/zimmermann-klocki-...456451274.html

Zostaw komentarz:

Pracuję...