Jakie tarcze kupic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rauxel
    odpowiedział(a)
    @amiter nowe tarcze Tobie bily ? Mialem na wakacje montowany komplet tarcz z klockami TRW na przod i myslalem, ze bicie przy hamowaniu to kwestia posieczonych opon, kupilem nowki zimowki, nic nie bije, tylko przy hamowaniu przy predkosciach wiekszych niz 100 kmph szarpie kierownica. Felgi okej, opony nowe, przy jezdzie nic sie nie dzieje...

Mozna reklamowac te tarcze po takim uplywie czasu..?

Zostaw komentarz:

• radekgw
    odpowiedział(a)
    Ja zalozylem komplet nowych tarcz i klockow jakis tydzien temu STEINHOF SM658.2/1-N ROTINGER RT 20312, ale chyba jeszcze sie docieraja, narazie zrobilem z 150-200 km , i nie wicskam na maxa, bicia na szczescie zadnego nie ma, dam znac za tydzien jak juz sie dotra czy jest ok

Zostaw komentarz:

• amiter
    odpowiedział(a)
    Panowie (i Panie?), tarcze TRW to ostatnie jakie będę proponował, wg. mnie i okazuje się nie tylko najgorszy szajs będzie lepszy. Pierwszy komplet bił lekko (oczywiście nie przegrzałem wcześniej tarcz, nie wjechałem w wodę na nagrzanych tarczach, nie przytrzymałem pedału hamulca w momencie zatrzymania po ostrym hamowaniu), przy prędkościach 100 do 130 km/h przy lekkim hamowaniu na kole kierownicy czuć było bicie, zareklamowałem je. Otrzymałem nowe (przy czym minął ponad miesiąc czasu dla tej "operacji" . Sklep wymienił je z czystej przyzwoitości), zapakowane oryginalnie, jak mechanik zobaczył jakość wykonania pokręcił nosem, zamontował i okazało się, że przy hamowaniu pedał hamulca latał po naciśnięciu go w górę i dół jak roller-coaster, wku.... rzyłem się, bo po drodze w jarzmie puściły gwinty od zacisków i podczas tych przekładek tarcz, poszedłem do sklepu i oddałem te TRW, wziąłem ATE, tyle, że na razie szukam zwrotnicy, nowej nie kupię bo to koszt 1175 zł ;/, po zamontowaniu ATE napiszę jak się zachowują i czy będą godne polecenia.

Moje zdanie: ja już nic nie kupię świadomie z logo TRW.

Zostaw komentarz:

• pkupcz
    odpowiedział(a)
    ExPa, dzięki!

Zostaw komentarz:

• ExPa
    odpowiedział(a)
    pkupcz, masz 288mm

Zostaw komentarz:

• karolsky
    odpowiedział(a)
    Dzisiaj założyłem klocki Textara na przód do oryginalnych tarcz. Lekko piszczą przy dohamowywaniu. Przejdzie to czy taki urok Textara?

Zostaw komentarz:

• pkupcz
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś z szanownych Forumowiczy, może powiedzieć mi jaki mam rozmiar tarcz z przodu?
    VIN: TMBBE61Z982167662
    Z góry dzięki za pomoc.

edit

Bardzo proszę o odpowiedź, bo w sklepach mówią, że wychodziły w silniku 2.0 TD AZV tarcze 280 i 288 mm i ni cholery nie wiem jakie kupić. Wydaje mi się, że 288 - Google tak podpowiada

Zostaw komentarz:

• cordoba12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    Zamówiłem dziś tarcze Zimmermann od kolegi Lewian (polecam, doskonały kontakt !) do kompletu pójdą klocki Ferodo. Wymiana za +- tydzień.
    ja tydzień temu założyłem taki sam zestaw i jestem bardzo zadowolony.

Zostaw komentarz:

• PAOLO ESCO
    odpowiedział(a)
    Zamówiłem dziś tarcze Zimmermann od kolegi Lewian (polecam, doskonały kontakt !) do kompletu pójdą klocki Ferodo. Wymiana za +- tydzień.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    karolsky, Różne, zależy z kim w danym czasie mają kontrakt.

Zostaw komentarz:

• karolsky
    odpowiedział(a)
    Która firma dostarcza klocki i tarcze dla serwisu Skody?

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    Ja zamontowałem dziś tarcze i klocki MEYLE i wstępnie z jakości wykonania jestem zadowolony. Dam znac jak się sprawują za kilkaset kilometrów (czyli za tydzień ;p). Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Szakal_84
    odpowiedział(a)
    Witam jakie polecicie tarcze i klocki na przód do VRS na przód

Zostaw komentarz:

• Sebastian_M26
    odpowiedział(a)
    Tak, złamać klocek w połowie.

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Panowie, a czy można coś zrobić, aby (właśnie) lekko zaczęły popiskiwać hamulce ?

Uwielbiam wręcz gwizd swojej turbinki i podoba mi się (niestety rzadko spotykane już) popiskiwanie przy hamowaniu.

Zostaw komentarz:

• t_kucyk
    odpowiedział(a)
    Re: Jakie tarcze kupic

Tarcze oryginalne z ASO oraz Lucasa i Ferodo żyły w mojej Skodzie krótko - szybko się gięły.
    Problem rozwiązało dopiero przejście na tarcze i klocki Textar - myślałem że gięcie tarcz to cecha auta - okazało się że Textar potrafi zrobić tarcze które wytrzymują.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    a ja od dobrych kilku lat w różnych samochodach zmieniam na EBC - klocki Greenstuff, tarcze gładkie. Nic mi nie popiskuje, hamują OK.

Zostaw komentarz:

• gomar
    odpowiedział(a)
    A ja do swojego pastucha na tył wrzuciłem Ferodo (komplet) popiskują czasami. Na przód wrzucę MEYLE, dosyć dobra oferta cenowa (około 260 zł za komplet). Miałem do czynienia z częściami z tej firmy i jak na razie pozytywnie. Zobaczymy jak się heble sprawią

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Mam od kilku dni zestaw tarcze Zimmermann+klocki Ferodo Premier, wrażenia jak na razie pozytywne

Zostaw komentarz:

• Seed
    odpowiedział(a)
    Ja polecam Textara - swietnie sie spisują.

Zostaw komentarz:

• cordoba12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ExPa
    cordoba12, masz tarcze 272x10.

dzięki :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• ExPa
    odpowiedział(a)
    cordoba12, masz tarcze 272x10.

Zostaw komentarz:

• cordoba12
    odpowiedział(a)
    Panowie,
    czy jesteście w stanie powiedzieć mi jaki mam rozmiar tylnych tarcz....? Podobno w O2 1.4 TSI rok 2009 są dwa rozmiary 256 i 272...?!

VIN: TMBJJ21Z0A2073837

Zostaw komentarz:

• 4tech
    odpowiedział(a)
    Sam ostatnio zmieniałem hebelki i wstawiłem zestaw Zimmenrmann'a + klocki Ferrodo Prem.
    Polecam taki zestaw

Zostaw komentarz:

• MarcinJJ
    odpowiedział(a)
    Z tego co widziałem w necie i w sklepach moto to są firmy które robią komplety.

Zostaw komentarz:

Pracuję...