Zamieszczone przez RomanS
Jakie tarcze kupic
Zwiń
X
-
racja pewnie wyjdzie tego tyle co piszesz. Najprosciej byloby sprawdzic to na jarzmach (zakladajac identycznosc zaciskow) tu milimetr tam milimetr - a wrazenia z hamowania niezastapione :szeroki_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
-
Szkoda ,ze nie zamiesciles tego linka pare dni temu :roll: jestem do tylu 33zl :szeroki_usmiechZamieszczone przez Masmowww.zmax.pl tam taniej
I jako ze masz power disc ,to mam pytanie czy u ciebie tez sa takie wyciecia na obrysie tarczy. Na jednej jest ze 3cm na drugiej 2 razy tyle. Wyglada to jak zebranie czesci metalu do wywazenia tarczy. Ale wole sie upewnic czy tak ma byc ?
ZDJECIE
Komentarz
-
Załozyłem te tarcze przed weekendem dopiero i prawdę powiedziawszy nic takiego nie rzuciło mi się na oczy.
Możesz zrobić zdjęcie tego i wstawić na forum ? Sprawdzę to dokładnie u mnie...
A link do tego sklepu ktoś już pisał w jakims temacie o tarczach. Bardzo mnie zdziwiła różnica w cenie między gładkimi ATE a ATE PD.... raptem około 15 pln na sztuce.
Komentarz
-
Klikałem przed chwilą z człowiekiem z firmy zmax i wg. tego co pisał jest to normalne...
Przypuszczenia były słuszne. Jest to wyważanie tarczy.
Komentarz
-
moje tarcze bija i mam w zwiazku z tym pare pytac.
1. Czy bicie bedzie sie poglebiac? Narazie mozna to wytrzymac.
2. Watek jest obszerny a wielu z was potrzebuje tarcz prawie do wyczynowej jazdy ;-)
Jaki tarcze polecacie do normalnej jazdy (w trasie generalnie jazda kolo 130 km/h, czasem wiecej)
Chodzi o to zeby jak najdluzej nie bily i w miare dobrze hamowaly (moze byc na poziomie serii, ale jak bedzie lepiej to tez dobrze):: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
Pulse, tarcze ATE gładkie i klocki "zwykłe" ATE
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
1. Tak, stopniowo będzie się to powiekszać
2. Wyczynowej to za mocno powiedziane
choć czasem każdemu zdarza się ostro hamowac z 150 do 40 km/h
3. ATE PD + klocki ATE. Różnica między płakimi ATE a nacinanymi ATE PD jest około 15 pln na sztuce
Komentarz
-
U mnie niestety bicie sie powiekszyło - wymiana juz jest konieczna.Zamieszczone przez Pulse1. Czy bicie bedzie sie poglebiac? Narazie mozna to wytrzymac.
A co do tego jakie masz kupic to zalezy juz od ciebie. Ja np nie mama zavirusowanego silnika i nie planuje tego - nie opłaca sie, a kupiłem sobie EBC TG + EBC GS.
Doszedłem do wniosku ze nie ma co oszczedzac na hamulcach. Koszt oryginalnej taczy to ok 230,- a za ebc dałem 320, wiec dołozenia 90,- nie jest az tak wielkim wydatkiem.
Komentarz
-
-
-
Na allegro sprzedawali ATE Power Disc i tarcze ATE(zwykle) za 410zl(calosc).Zamieszczone przez bezdusznyZadzwoń lub napisz do firmy www.zmax.pl mają najtaniej...
Komentarz
-
Wreszcie założyłem klocki na tył - EBC GreenStuff + ori tarcze. W porównaniu z serią o niebo lepiej, o mało mi gałki oczne na szybę nie wypadną :lol: Jedyne co mnie narazie drażni to niesamowicie piszczą. Może się wreszcie dotrą?? :szeroki_usmiech1.8 TSI - 160KM
Komentarz
-
Komentarz
-
u mnie prawie 45 kkm, a tarcze nie były noweZamieszczone przez nico21buzisylwek, ciekawe ile wytrzymie oryginalna tarcza w połaczeniu z EBC GS :?: :lol:
:szeroki_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
czy zuzycie tarcz tylnych sie jakos objawia? Moje sa chyba od poczatku czyli przebieg jakies 300k km maja juz praktycznie koleiny po klockach, przy hamowaniu tyl jest w porzadku dlatego pytam:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
sprawdź w instrukcji jaka jest ich minimalna grubość....Zamieszczone przez Pulseczy zuzycie tarcz tylnych sie jakos objawia? Moje sa chyba od poczatku czyli przebieg jakies 300k km maja juz praktycznie koleiny po klockach, przy hamowaniu tyl jest w porzadku dlatego pytamASV 147PS@307Nm
Komentarz
-
Przejechałem troszke na tarczach Zimmerman Sport i EBC GS i powiem ze niejest to szczesliwe połączenie. Wracałem z Nico z Krakowa i w pewnym momencie hamulce sie skonczyły
zastanawiam sie czy niezamontowac miekszych klocków
Komentarz
-
Po tym co pisze Nexus i Samiec mam nadzieję, że się tarcze szybko nie skończą :szeroki_usmiech1.8 TSI - 160KM
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Zamieszczone przez bartolini1978mondry
hmmm chyba miało byc mądry :P
czyzby jeszcze
krąży zamiast krwii :?: :P
Komentarz
-
Zamieszczone przez nico21hmmm chyba miało byc mądry