msemafor, używałem brecków, nic złego nie mogę powiedzieć, działały jak każde inne w tych kwotach. :wink:
a co to niby ten compress control?
Nie wiem dokładnie ale tak reklamuje te klocki Krzysiek Hołowczyc w telewizji - "klocki BRECK z systemem Compress Control. Klocki produkowane w Polsce".
Być może jest to jakiś "chwyt marketingowy", czyli ściema ubrana w ładne słowa.
Jakiej firmy klocki polecacie do RS 1.8T 2001 180km?
Zaproponowali mi Ferodo w Intercars więc pytam... dobrze czy może coś jest lepszego i porównywalnej cenie. Ewentualnie droższe a o niebo lepsze... lubię depnąć więc haki muszą być bardzo dobre
Jak zawsze byłem za ferodo premier tak teraz się zawiodłem, jeden komplet się posypał a na drugim występuje fading, trzeciej próby już nie będzie. Chyba ma to związek z przejściem na eko bez dodatku stopów miedzi. Do hamowania to napewno DS2500 tylko trzeba przy tych klockach uważać na tarcze.
Jakiej firmy klocki polecacie do RS 1.8T 2001 180km?
Zaproponowali mi Ferodo w Intercars więc pytam... dobrze czy może coś jest lepszego i porównywalnej cenie. Ewentualnie droższe a o niebo lepsze... lubię depnąć więc haki muszą być bardzo dobre
do codziennej jazdy ATE, Ferodo Premier lub Ferodo DS.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Koledzy, do mojej O2 Tour co kupić, żebym nie musiał wymieniać, bo nie pasuje. VIN TMBDA21Z7B2090987. Czy np. w sklepie hamulcesklep.pl dobiorę odpowiednie korzystając z ich wyszukiwarki po marce, roczniku, silniku?
Skłaniam się ku Zimmermann. Do wymiany komplet. 122 kkm przejechane i pomimo wystarczającej grubości okładziny zaczyna pulsować pedał przy hamowaniu.
Mam małe pytanie odnośnie płynu hamulcowego - co brać do O1
Z powodzeniem używam zamiennie ATE Typ 200 i ATE Super Blue Racing z kilku powodów:
-okres przydatności do 3 lat.
-minimalna temp. wrzenia 280/198 st.C
- pierwszy jest żółty, drugi niebieski, co ułatwia wymianę.
Niby to fabia 2, ale czy ktoś z szanownych Forumowiczy, może jest w stanie mi powiedzieć czy też w nich było kilka rodzajów układów hamulcowych i różnych klocków i jaki jest rozmiar tarcz z przodu?
VIN: TMBEA25J7C3120025
Z góry dzięki za pomoc.
Komentarz