Slyszeliscie moze o wycieraczkach firmy VISEE ?czy sa cos warte,czy warto je zakladac,czy lepiej kupic oryginalne do OIIFL?
Jakie wycieraczki?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gusiak11Zamieszczone przez idasI chodziło mi dokladnie o ten kawalek plastiku widoczny tutaj na zdjeciu
Zamieszczone przez Skfarekczyli lepsze bo xtrmy
Bosh Aero Twin to gowno do kwadratu.
Valeo Xtrm mizadza. Dzis je testowalem. Dzialaja super.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro ełkJa od paru lat kupuje wycieraczki-pióra firmy Alca wytrzymują 3 do 6 miesięcy i kosztują od 11 do 16 zł za sztukę .Kupiłem kiedyś Bosha coś koło 100zł kosztowały i były do bani po 3 miesiącach.
Komentarz
-
-
Powiem tak... jaka cena taka wycieraczka miałem alca w 5 autach i nawet sezonu nie wytrzymały w C3 padły po 3 miesiącach, w busie, alca produkuje tylko do 60cm ja potrzebowałem 70, jedna była champion (trochę droższy) druga ALCA, champion wytrzymał dwa i pol sezonu. Taraz testuje HELLA i po dwóch miesiacach jestem wiecej niż zadowolony a cena ALCA.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas25wFajnie wyglądają pokusił bym się onie ale niestety w łódzkim żaden ze sklepów nie zamawia gadałem właśnie z gościem i mi powiedział
Jak juz pisałem wycieraczki naprawdę OK. Przylegają, zbierają, są ciche. Mam je w 2 samochodach. O trwałości się nie wypowiadam. Za krótko je mam. Poza tym moje bolidy zawsze spędzają noc w garazu, co chyba dobrze wpływa na zywotność (zwłaszcza w zimie)
Komentarz
-
-
czytam wątek i nie do końca mogę wysnuć jakiś konkretny wniosek.
Interesują mnie Bosch AeroTwin oraz Bosch TWIN SPOILER.
Kusi mnie ta wersja spoiler, ponieważ aktualnie mam zwykłe Boschowskie piórka i na przykład jadąc 120km/h+ na wysokości mojego wzroku pozostaje niezmyty obszar.
Które z tych dwóch mam wybrać? Te AeroTwin są nowszej konstrukcji, jednak nie muszą być lepsze :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andjajak się spisują oryginały???
Cena w porządku, tyle co jakieś Valeo w Norauto, jak człowiek potrzebuje na szybko.
Może to nie będzie do końca miarodajne. 2 lata temu kupiłem tył ori, wiadomo, mniej się go używa, ale i gorzej traktuje. W zimie jeździ po lodzie i śniegu jak się nie chce odśnieżać dokładnie auta. O przód dbam jak cholera, zawsze odlodzone, odśnieżone itd. Ma po prostu zamiatać wodę. Przez ten czas tył ori jest idealny, zbiera, pracuje cicho - nic mu nie dolega. A przód? Przerobiłem już wszystko, od chińszczyzny za 20 zł (po tygodniu zrobiły się mega głośne), przez Valeo Silencio czy Extreme i Bosche Aero Twin - te wytrzymały chyba jednak najdłużej.
Więc nie wiem, czy to czasami nie jest jedyne wyjście jeśli człowiek jest wymagający i wnerwiają go smugi i piszczenie. Obecne Valeo jeszcze dają radę przy dodatnich temperaturach, ale na następną zimę też zapodam oryginały.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Czytałem Wasze posty, przetestowałem wiele ... min. Bosch, Motogumy. Po zimie niestety padały
Jesienią ubiegłego roku zakupiłem
Pan bardzo zachwalał, że podobno pierwszy montaż ... itd.
Nie byłem do końca przekonany ale zaryzykowałem.
Minęła jesień, dłuuuuga zima i .... rewelacja, działają jak po założeniu.
Jestem bardzo zadowolony, naprawdę polecamzaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
Komentarz
-
-
Ja dzwoniłem, pytałem o te wycieraczki, zamówienie złożyłem telefonicznie. Tak, firma polska Nie pamiętam dokładnie ceny ale nie była wygórowana a można rzec nawet przystępna.
Ktoś kiedyś na forum te wycieraczki polecał.
Powiedziałem, że jestem z forum Skody Octavi i nawet jakiś rabacik dostałem
Testowałem parę firm i większość po zimie była do zmiany.
Zdarzyło mi się tymi przyjechać wiele razy po zamarzniętej szybie i nadal bardzo ładnie zbierają.zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
Komentarz
-
-
Panowie, możecie polecić jakiś dobry sklep internetowy z wycieraczkami do skodzianki. Głównie zależy mi na Valeo.
Dzięki2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
czto, zadzwoń jutro do Maćka (VagTech) 692 312 345
z wysyłką nie ma problemu a Valeo ma na pewno :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Ja polecam wycieraczki ALCA , do kupienia w Tesco, najlepsze i tanie.
U mnie wytrzymaly już 2.5roku , uzywam intensywnie , nie straszny im lód , piasek , liscie itp. nie zostawiaja nadal ani jednej smugi , gdzie bosche aerotwin valeo padaly w miesiac...www.gregor10.pl ChipTUNING LPG HAMOWNIA -POMIAR MOCY i AFR Diagnostyka, DPF/FAP OFF
Komentarz
-
-
Panowie, to lepiej kupić nówki jakieś czy wymienić gumki? . Sam już nie wiem czy w moim przypadku to przypadłość szyby czy wycieraczek :P, ale taniej wyjdzie próba z wymianą wycieraczek. Muszę chyba też porządnie umyć szybę wodą z octem, bo mam straszne zacieki/krople na szybie i w sumie nic tego nie zbiera, a zwykłe umycie szyby nie pozbyło tego problemu.
Komentarz
-
Komentarz