Jakie wycieraczki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • majuDJ
    Rider
    • 2012
    • 464

Ja kupiłem dziś http://allegro.pl/wycieraczka-530-al...288679369.html oraz http://allegro.pl/wycieraczka-480-al...288679295.html Zobaczymy co za tą cenę potrafią, podobno co czytałem tutaj niektórzy chwalą sobie tą Alca
    Podstawowe VALEO COMPACT C5348 C 5348 wytrzymały 2 lata.
    http://www.euromove.pl

Komentarz

• gusiak11
      L&K
      • 2013
      • 1362
      • Ford

majuDJ,

Niestety kolego jaka cena taka jakość kilkukrotnie zakupiłem te wycieraczki do różnych aut osobowych i busów i są słabe, bardzo szybko twardnieją, podskakują, ocenił bym jej wytrzymałość na jedno lato a zimą ze dwa m-c.

Teraz przerzuciłem się na Hella cena nie wiele wyższa a jakościowo dużo lepiej a trafiłęm na nie przypadkiem bo Alca nie ma dłuższych niż 60cm
      http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Hm.

W skodzie jedna faktycznie zaczęła maziać niedawno, ale druga jest ok, w jeepie obie się spisują super. A siedzą od bodajże 15 grudnia 2013. Wszystkie to Alca AllSeason.

Komentarz

• marvin7
          Drive
          • 2011
          • 98

Zamieszczone przez majuDJ
          Ja kupiłem dziś http://allegro.pl/wycieraczka-530-al...288679369.html oraz http://allegro.pl/wycieraczka-480-al...288679295.html Zobaczymy co za tą cenę potrafią, podobno co czytałem tutaj niektórzy chwalą sobie tą Alca
          Podstawowe VALEO COMPACT C5348 C 5348 wytrzymały 2 lata.
          U mnie te Valeo C5348 wytrzymały z 4 miesiące, po czym przestały zbierać.

Komentarz

• crom.de
            RS
            • 2012
            • 1545
            • Superb II (3T4)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez k-pax
            przez ułamek sekundy delikatna biała smuga (być może u mnie jest to spowodowane stosowaniem środka "niewidzialna wycieraczka").
            Tak dokładnie tak jest.

Ja miałem ponad 1,5 roku z Lidla za 5€ i dawały ładnie radę. Bez zgrzytów, bez mazów mimo niezbytnego oszczędzania w zimie. Jednak teraz już przecieranie koncentratem do spryskiwacza nie przynosiło rezultatów, bo mazaiały więc przypadkowo kupiłem za szalone 1,49€ (bez promocji) od sztuki w Kauflandzie Mają jedną wadę, że na lekkiej "rosie" spod kół którą widzi czujnik deszczu potrafią zazgrzytać. Ale za tą cenę...
            - Superb
            - Panda 1.2

Komentarz

• Zamieszczone przez gusiak11
              Niestety kolego jaka cena taka jakość kilkukrotnie zakupiłem te wycieraczki do różnych aut osobowych i busów i są słabe, bardzo szybko twardnieją, podskakują, ocenił bym jej wytrzymałość na jedno lato a zimą ze dwa m-c.
              przerobilem kilka zestawow zwyklych Alca i wytrzymywaly dluzej niz wszystkie te "firmowki" dopiero ostatnio mam male zgrzytanie w megance na stronie kierowcy, ale chyba wina szyby. Co do trwalosci to spokojnie ponad rok lacznie z zima i skrobaniem po zmarzlinach i byly dalej lepsze niz Valeo czy inne badziewia, dla mnie stosunek cena jakosc znakomity, z tym ze za kazdym razem powtarzam, ze jedna alca kupiona u roznych zrodel bywa naprawde inna, ja zawsze kupuje w jednym sklepie, bo jak raz czy 2 razy kupilem w markecie to wyrzucilem do kosza.

[ Dodano: Nie 01 Cze, 14 20:13 ]
              Zamieszczone przez crom.de
              k-pax napisał/a:
              przez ułamek sekundy delikatna biała smuga (być może u mnie jest to spowodowane stosowaniem środka "niewidzialna wycieraczka").

Tak dokładnie tak jest.
              potwierdzam tak jest przez jakis czas po nalozeniu.

Komentarz

• alxxx
                RS
                • 2010
                • 1823
                • Octavia I (1U2)
                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Ja polecam ALCA... 8zł sztuka a dają dobrze radę. Szkoda płacić za firmówki..
                VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• mateile
                  Classic
                  • 2013
                  • 6

Ja polecam wycieraczki SWF (produkowali sporo na pierwszy montaż ) mi (z mocowaniem bocznym) wytrzymały rok i dalej zbierają elegancko - klienci też nie narzekąją ewenatualnie Bosch Aero ale dedykowane (w większości produkowane w Belgii) Jeżeli chodzi o tańsze z mocowaniem haczykowym moga być alca gdyż są tanie i nie szkoda ich częściej wymienić.. :wink:
                  części, filtry, oleje , dodatki do paliwa, oleju- SKLEP KRAKÓW
                  Millers Oils, Amsoil, Castrol, Mobil, Shell, Elf ... GM
                  opony Vredestein - prosto od prod.

[email protected] / www.e-autoteile.pl

Komentarz

• Zamieszczone przez mateile
                    Ja polecam wycieraczki SWF
                    ile kosztuja? wczoraj zalozylem SWF spowrotem na strone kierowcy, taka mialem u siebie najpierw, ale gumke juz od Alca przelozylem bo zjechana byla swf. Chwilowo nie moge dojsc do ladu z podskakujaca wycieraczka, nie wiem czy to wina scioranej szyby czy co. Jak slabo pada to dosc mocno podskakuje przy powrocie, probowalem roznych kombinacji, roznych mocowan i ramion, nalozylem niewidzialna wycieraczke bo juz starla sie, popuszczalem dokrecalem ramie (chociaz samo ramie nie do ruszenia bez sciagacza) ale generalnie problem w 100% nie znika, czasem jest czasem nie. Troche drazni mam wrazenie ze to problem z szyba, auto ma sciorana mimo malego przebiegu bo pochodzi z terenow gorskich Dzis kupie wynalazek ktory wczoraj dopatrzylem w brico, polaczenie standardowej wycieraczki z "bananem".

Komentarz

• mateile
                      Classic
                      • 2013
                      • 6

Info poszło na PW, powodem może być równiez wspomniana nadmiernie zniszczona szyba, zbyt duży docisk ramienia wycieraczki lub wadliwa wycieraczka :wink:
                      części, filtry, oleje , dodatki do paliwa, oleju- SKLEP KRAKÓW
                      Millers Oils, Amsoil, Castrol, Mobil, Shell, Elf ... GM
                      opony Vredestein - prosto od prod.

[email protected] / www.e-autoteile.pl

Komentarz

• OczeK
                        Drive
                        • 2014
                        • 86
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez Golas27
                        Zamieszczone przez mateile
                        Ja polecam wycieraczki SWF
                        ile kosztuja? wczoraj zalozylem SWF spowrotem na strone kierowcy, taka mialem u siebie najpierw, ale gumke juz od Alca przelozylem bo zjechana byla swf. Chwilowo nie moge dojsc do ladu z podskakujaca wycieraczka, nie wiem czy to wina scioranej szyby czy co. Jak slabo pada to dosc mocno podskakuje przy powrocie, probowalem roznych kombinacji, roznych mocowan i ramion, nalozylem niewidzialna wycieraczke bo juz starla sie, popuszczalem dokrecalem ramie (chociaz samo ramie nie do ruszenia bez sciagacza) ale generalnie problem w 100% nie znika, czasem jest czasem nie. Troche drazni mam wrazenie ze to problem z szyba, auto ma sciorana mimo malego przebiegu bo pochodzi z terenow gorskich Dzis kupie wynalazek ktory wczoraj dopatrzylem w brico, polaczenie standardowej wycieraczki z "bananem".
                        Mam podobny efekt podskakiwania przy powrocie co ty, szczególnie jak słabo pada jak szyba mocno mokra jest lepiej, znajomy mechanik stwierdził że mam do regulacji coś tam z silnikiem czy mechanizmem wycieraczek.
                        Moja bryczka:
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79825

Komentarz

• OczeK, mysle ze jak kolega wyzej napisal, problem moze tkwic w ramieniu, u mnie bez sciagacza sie nie obejdzie jedynie moge sprobowac odgiac delikatnie aby zmniejszyc docisk, ale jesli u Ciebie jest do ruszenia to popusc srube sprobuj ruszyc na sworzniu zeby ulozyc je od nowa i dokrecic z wyczuciem moze sie poprawi, chociaz w gre wchodzi jeszcze sprezyna, moze za bardzo sciska ?!

Komentarz

• matti12345
                            Classic
                            • 2014
                            • 29

Przejrzałem opinie i widzę że o Bosch AeroTwin w większości wypowiadacie się pozytywnie. Jaki nr katalogowy pasuje do Octavii II? Widzę że do Octavi I są już inne nr.
                            Pasuje z tego co widze 3 397 118 936 i 937

Czy polecacie kupić u kogoś? Znalazłem http://allegro.pl/bosch-wycieraczki-...263530904.html

Komentarz

• mau74
                              Drive
                              • 2011
                              • 56

ja polecam rodzimego producenta Motgum moim zdaniem dobre wycieraczki, nie wiem jak teraz ale kiedyś szły na pierwszy montaż do fabryki Fiata w Tychach

Komentarz

• Sebastian85
                                Classic
                                • 2014
                                • 4

Ja kupuje tylko wycieraczki bosh i jestem bardzo zadowolony, a zakupy dokonuje w tym sklepie internetowym - http://e-wycieraczki.pl/ na stronie można tez sprawdzić prawidłowe rozmiary do swojego samochodu.

Komentarz

• buldoggg
                                  Rider
                                  • 2014
                                  • 347
                                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

jaka długość ma być wycieraczek na przód do o1 fl ???

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

buldoggg, 19" i 21", ale nie pamiętam która z której strony
                                    رافال
                                    Spoty
                                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• buldoggg
                                      Rider
                                      • 2014
                                      • 347
                                      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

od kierowcy chyba 21" a od 2 str.19" dobrze piszę ? a ile to jest w mm ?

Komentarz

• gusiak11
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1362
                                        • Ford

Zamieszczone przez buldoggg
                                        od kierowcy chyba 21" a od 2 str.19" dobrze piszę ? a ile to jest w mm ?
                                        21*2,5= 52,5cm = 525mm
                                        19*2,5= 47,5cm = 475mm
                                        http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Ayu
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4154

Nie kupię innych wycieraczek niż DENSO hybrydowe: http://www.e-denso.pl/hybryda_result...ds=du-&x=0&y=0

Komentarz

• majuDJ
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 464

Czy ktoś używał tzw OEM-owych ori wycieraczek? http://allegro.pl/wycieraczki-golf-i...570549497.html
                                            http://www.euromove.pl

Komentarz

• yunior81
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 1657
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez majuDJ
                                              Czy ktoś używał tzw OEM-owych ori wycieraczek? http://allegro.pl/wycieraczki-golf-i...570549497.html
                                              Jak takich używam i jestem bardzo zadowolony. Po rabacie w ASO 75 zł.

Komentarz

• danielus7
                                                Drive
                                                • 2012
                                                • 88
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jaka wycieraczka do O1 FL na tylną szybę? Klasyczna strasznie słabo zbiera - czym niżej szyby, tym gorzej.

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

ja stosowałem parokrotnie wycieraczki DIPP. Naprawdę dobrze zbierają i na długo starczą, a cena bardzo zadowalająca. W hurtowni kupowałem komplet za 30 zł coś:
                                                  Gwarantujemy najwyższą jakość wycieraczek DIPP. Oferujemy różne modele min. płaskie wycieraczki i hybrydowe. Łatwy dobór szybka wysyłka.

Komentarz

• wujeq
                                                    Classic
                                                    • 2014
                                                    • 3

Witam, chciałem odświeżyć troszkę temat. Mam pytanie jakie wycieraczki do O2-2007. Kupiłem w carrefour ale nie pasują. Używam już kilka lat oryginalnych i teraz stanąłem przed zakupem powiem szczerze nie wiem co kupić, możecie doradzić czy tańsze z hipermarketów są warte uwagi ? jeśli tak to jakie ?

dzięki

Komentarz

Pracuję...