Wymiana opon - ile płacicie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SS
    RS
    • 2010
    • 16209
    • Superb III (3V3)

w tym roku 68zł (koła 16" alusy + wyważanie z ciężarkami)
    Pisał Sebastian

Komentarz

• hubert
      Ambiente
      • 2006
      • 119

18-nastki(ROF) u mnie 140 zł...byłem tam ostatni raz :evil:
      X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• KulfonP
        Rider
        • 2010
        • 391

76 zł (wjazd bez kolejki):
        - zdjęcie kół letnich
        - założenie nowych zimówek na nowe felgi (16"" aluminiowe)
        - ważenie i wentyle
        - montaż

Komentarz

• D2mian
          Rider
          • 2010
          • 551
          • Toyota
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

U mnie wymiana kół z wyważaniem + przechowywanie kół 120zł
          120,1KM/269,7Nm --> 146,8KM/332,7Nm

Smarowanie zapewnia

Komentarz

• lu5asz
            RS
            • 2011
            • 2006
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

BB 85zl,wymiana z wywazeniem kol plus mycie
            Kondziu

OCP

Komentarz

• Klima
              Ambiente
              • 2014
              • 239
              • Octavia I combi (1U5)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zmiana opon na 15" z wyważaniem i dokładnym myciem felg 84zł w Krakowie na Bora koło Krokusa.

Komentarz

• mruczek212
                Classic
                • 2014
                • 23

Biała Podlaska Ul. Kąpielowa wymiana opon na felgach stalowych 15" - 50 zł za 4 sztuki, jak klient wymieniał na felgach aluminiowych 15"- 65 zł.
                Dobra Skoda to podstawa

Komentarz

• mavi
                  Classic
                  • 2012
                  • 23
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Iława Euromaster 17" = worki na opony 100 zł w szopach biorą 60-80 oczywiście alu
                  SKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD

Pozdrawiam Janusz

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Montaż nowych zimówek na stalówkach + wyważenie + zmiana z alu na stalowe + nowe worki na koła = 50 zł
                    Częstochowa, ul. Białostocka
                    Przy okazji opchnąłem oponiarzowi 2 zimówki, które były jeszcze względne i zarobiłem 50 zł :diabelski_usmiech tak się złożyło, że akurat potrzebował 2x 195/65R15 :szeroki_usmiech
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• ruwado
                      RS
                      • 2009
                      • 14885
                      • Octavia IV (NX3)

U mnie 30 km od Warszawy - przekładka na stalówkach 60 zł, zmiana kpl kół 20 zł. Ja mam :twisted: free
                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• aniol
                        RS
                        • 2012
                        • 5228
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

rafiki, Wyważenie a nie ważenie.
                        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

aniol, to był skrót myślowy :P ale proszę, poprawione :P
                          رافال
                          Spoty

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

Zamieszczone przez hubert
                            18-nastki(ROF) u mnie 140 zł...byłem tam ostatni raz :evil:
                            no trochę roboty przy tym jest , a jeszcze jak nie mieli maszyny do runflatów. więc jak Ci dobrze zrobili to się trzymaj tego serwisu , nie każdy sobie z tym radzi i możesz mieć niemiłą niespodziankę.. a zaoszczędzisz 20 zł...

jak czytam za ile co niektórzy zmieniają koła to jakaś paranoja...nie wiem jak oni kalkulują koszty..i na jakich maszynach pracują..ale to śmieszne pieniądze czasami z tego co piszecie..
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• robreg
                              L&K
                              • 2010
                              • 1195
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXP 1.4 MPI 75 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                              jak czytam za ile co niektórzy zmieniają koła to jakaś paranoja...nie wiem jak oni kalkulują koszty..i na jakich maszynach pracują..ale to śmieszne pieniądze czasami z tego co piszecie..
                              leszekmw, mnie śmieszy, jak pan Oponiarz mi krzyczy, że za przekładkę samych kół, mu się nie opłaca wziąć mniej jak 40-50 złotych. Powodzenia! Ma do wyboru siedzieć na dupie, płacąc kasę za oświetlony warsztat, albo ruszyć tę szanowną dupę, pogimnastykować się kwadrans i wziąć za to dwie dychy.

Na każde kilkadziesiąt złotych klient także musi ciężko zapracować. Panowie z WarsztatUF zdają się wcale nie zdawać sobie z tego sprawy. Każdy klient dla takich osobników jawi się jako dojna krowa, dosłownie studnia bez dna. Od jednego z Panów usłyszałem, że trzeba robotę szanować. No to uszanowałem Panów robotę, pojechałem 10km dalej, do Pana, który szanuje i siebie i klienta i pieniądze i wie, że dla obydwu stron pieniądze są tak samo cenne. I jeżdżę już do niego przez ostatnich 5 czy 6 sezonów i w sprawie wulkanizacji i w sprawie czyszczenia klimy. Bo warto doceniać takie jednostki.
                              Pozdrawiam, Robreg.
                              ----
                              furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• rafiki
                                RS
                                • 2012
                                • 15975
                                • Superb III (3V3)

robreg, raz się pokusiłem (po poprzedniej zimie) na wymianę w sieciówce Service-Gum firmowanej przez Conti. Policzyli 18 zł za montaż letnich gum na nowych alumach. 18 od sztuki oczywiście. Zawory nie były wliczone w cenę. Z zaworami 80 zł za komplet. Do tego 20 zł za zmianę stalówek z zimówkami na alu. Dostałem kupon rabatowy (50%) na serwis klimy. Po rabacie tylko 110 zł... :roll:
                                رافال
                                Spoty

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

Zamieszczone przez robreg
                                  pogimnastykować się kwadrans i wziąć za to dwie dychy.
                                  taa..tylko że w kwadrans się tego nie zrobi czasami ..a 2dychy to ledwo na fajki starczają..
                                  co prawda 50to już przegięcia ale ja biorę za takie coś 30zł w sezonie. poza sezonem za 2 dychy czasami robię ale to bardziej dla zdrowia..
                                  prawda jest taka że ceny usług w wulkanizacjach sa bardzo niskie i i stoją w zasadzie na jednym poziomie od 14 lat..
                                  a klient zawsze będzie narzekał że mu drogo ... :diabelski_usmiech
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

leszekmw, umówmy się, Polak będzie narzekał, bo Polak by chciał wszystko gratis albo żeby mu dopłacili :twisted:
                                    رافال
                                    Spoty

Komentarz

• robreg
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1195
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXP 1.4 MPI 75 KM

pogimnastykować się kwadrans i wziąć za to dwie dychy.
                                      taa..tylko że w kwadrans się tego nie zrobi czasami
                                      leszekmw, podniesienie auta podnośnikiem najazdowym, odkręcenie kluczem udarowym 16-20 śrub, przełożenie ośmiu kół, dokręcenie kluczem dynamometrycznym 16-20 śrub, opuszczenie auta...

Co w tym zestawie czynności zajmuje dłużej?
                                      ..a 2dychy to ledwo na fajki starczają..
                                      co prawda 50to już przegięcia ale ja biorę za takie coś 30zł w sezonie. poza sezonem za 2 dychy czasami robię ale to bardziej dla zdrowia..
                                      prawda jest taka że ceny usług w wulkanizacjach sa bardzo niskie i i stoją w zasadzie na jednym poziomie od 14 lat..
                                      a klient zawsze będzie narzekał że mu drogo ... :diabelski_usmiech
                                      leszekmw, człowiekowi, do którego jeżdżę sam zostawiam czasem więcej kasy, niż to co sobie życzy. Po prostu widzę, że czasami robota przerosła "cennik".

Za to teksty, że robotę trzeba szanować, to chyba przeginka xxxxxxxx, kiedy pan z podnośnikiem i kluczem udarowym chce przeliczyć robotę na 150-200pln/godzinę diabeł wie, czy netto czy brutto.
                                      Pozdrawiam, Robreg.
                                      ----
                                      furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• jerol
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 188

Kurde o czym ta dyskusja? kolega placi 20zl i jest z tego zadowolony. Jedzie 10km dalej w te i we wte wiec musi te 10zl wiecej za paliwo zaplacic. Mowi ze czesto rzuci wiecej kasy bo robota przerosla cennik to z 10zl rzuci..juz jest 40zl. Zaklady moga miec ceny jakie chca i tego nikt nie zmieni kto chce tylko 4 kola odkrecic i przykrecic.

leszekmw, rafiki, narzekanie klientow w wulkanizacjach to mocna strona Polakow bo kazdy uwaza, ze mordowanie sie z ich kolami calymi dniami to takie hop siup i zdrowia nie psuje

Pewnie tam gdzie opisuje kolega przerzucaja za 40-50zl kola maja na tyle klientow, ze moga sobie na to pozwolic i przesiewaja tych dla ktorych jest za drogo, moim tego tamten dalej zrobi w podobnym czasie 2 auta po 20zl, a ten blizej 1 auto za 40zl i to w krotszym czasie i nie ma obaw, ze nastepnego klienta nie bedzie. Podejrzewam, ze w Wawie kol do zrobienia nie brakuje

Komentarz

• arturas03
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1298
                                          • Toyota
                                          • AGN 1.8 20V 125 KM
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zimówki na stalówkach, letnie na alusach więc własnozręcznie przekładam, dla zdrowotności. :lol:
                                          Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                          Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

leszekmw, podniesienie auta podnośnikiem najazdowym, odkręcenie kluczem udarowym 16-20 śrub, przełożenie ośmiu kół, dokręcenie kluczem dynamometrycznym 16-20 śrub, opuszczenie auta...

Co w tym zestawie czynności zajmuje dłużej?
                                            wjechanie klienta na podnośnik czasami długo zajmuje czasu , wyjęcie kół z bagażnika ,rozstawienie ich , określenie gdzie które maja jeździć , sprawdzenie chociaż pobieżne wysokości bieżnika sprawdzenie ciśnienia , spakowanie kół do worków , załadowanie ich do bagażnika , rozłożenie śrub , spakowanie śrub /o ile są ich 2 zestawy/ . to wszystko zajmuje jakiś czas .. . i osobiście nie widzę powodu dlaczego mam to robić w sezonie za 2 dychy jak przez ten czas zrobię przekładkę za 60zł.
                                            20zł płacą klienci którzy mają koła u mnie w przechowalni i mogę je sobie naszykować wcześniej. ...zaraz będzie raban ze jak z przechowalni to powinno się za darmo przykręcać bo i tak sie zarabia na przechowaniu... :szeroki_usmiech
                                            ale oczywiście klient widzi to inaczej , panie a co to 4 koła przykręcić , więc ja takim klientom grzecznie odpowiadam że jak to jest takie nic to niech to sobie sami robią ..i tyle.
                                            wszystko się niszczy i eksploatuje , a pracownik męczy , więc trzeba za to płacić. a jak nie to trzeba samemu zakład otworzyć i robić za piwko jak to niektórzy klienci proponują..
                                            oczywiście troszkę przejaskrawiam , ale jak czytam jak niektóry z Was robią z siebie bidoków co ich na nic nie stać..wstyd i tyle..., i uwierzcie mi - nie chcę mówić dosadniej.. :evil:
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

Tylko jak tak patrze ze ktos podaje cene, to warto napisac jaka felge ma i ile cali, bo roznica w cenie to moze byc 100% przeciez.

Za zlozenie 4 nowych opon + 4 felg aluminiowych po regeneracji z zalozeniem nowych wentyli oraz przyklejeniem czarnych ciezarkow do czarnej felgi (pierwszy raz sie spotkalem, ze moga byc takie ciezarki) oraz co tez dosc wazne, przeszlifowaniem z farby powierzchni styku felgi po malowaniu w rozmierze 16" placilem 100zl brutto

Piaskowanie z malowaniem 4 felg alu 16" 492zl brutto
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• rafiki
                                                RS
                                                • 2012
                                                • 15975
                                                • Superb III (3V3)

leszekmw, zapomniałeś o wyważaniu, które chyba zajmuje najwięcej czasu :diabelski_usmiech
                                                رافال
                                                Spoty

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

Zamieszczone przez Maicroft
                                                  czarnych ciezarkow do czarnej felgi (pierwszy raz sie spotkalem, ze moga byc takie ciezarki)
                                                  mogą - ja osobiście sam je maluję żeby klient miał ładnie . i malowanie zacisków to też u mnie standard.
                                                  100zł cena normalna.

Zamieszczone przez rafiki
                                                  leszekmw, zapomniałeś o wyważaniu, które chyba zajmuje najwięcej czasu :diabelski_usmiech
                                                  nie - cała rzecz traktuje o cenie za samo przykręcanie. że 20zł to jak w sam raz...a nawet za wiele..
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• utek
                                                    Elegance
                                                    • 2007
                                                    • 867
                                                    • Superb II combi (3T5)
                                                    • APK 2.0 MPI 115 KM

Radziejów.

Montaż nowych opon na Alu 15 + wyważanie + pompowanie mieszaniną gazów: azot 78; tlen 20,6; argon 0,93; dwutlenek węgla 0,38; 0,1 hel, neon, krypton i ksenon; + montaż do auta

80zł

Komentarz

Pracuję...