w tym roku 68zł (koła 16" alusy + wyważanie z ciężarkami)
Wymiana opon - ile płacicie?
Zwiń
X
-
Montaż nowych zimówek na stalówkach + wyważenie + zmiana z alu na stalowe + nowe worki na koła = 50 zł
Częstochowa, ul. Białostocka
Przy okazji opchnąłem oponiarzowi 2 zimówki, które były jeszcze względne i zarobiłem 50 zł :diabelski_usmiech tak się złożyło, że akurat potrzebował 2x 195/65R15 :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert18-nastki(ROF) u mnie 140 zł...byłem tam ostatni raz :evil:
jak czytam za ile co niektórzy zmieniają koła to jakaś paranoja...nie wiem jak oni kalkulują koszty..i na jakich maszynach pracują..ale to śmieszne pieniądze czasami z tego co piszecie..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwjak czytam za ile co niektórzy zmieniają koła to jakaś paranoja...nie wiem jak oni kalkulują koszty..i na jakich maszynach pracują..ale to śmieszne pieniądze czasami z tego co piszecie..
Na każde kilkadziesiąt złotych klient także musi ciężko zapracować. Panowie z WarsztatUF zdają się wcale nie zdawać sobie z tego sprawy. Każdy klient dla takich osobników jawi się jako dojna krowa, dosłownie studnia bez dna. Od jednego z Panów usłyszałem, że trzeba robotę szanować. No to uszanowałem Panów robotę, pojechałem 10km dalej, do Pana, który szanuje i siebie i klienta i pieniądze i wie, że dla obydwu stron pieniądze są tak samo cenne. I jeżdżę już do niego przez ostatnich 5 czy 6 sezonów i w sprawie wulkanizacji i w sprawie czyszczenia klimy. Bo warto doceniać takie jednostki.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
robreg, raz się pokusiłem (po poprzedniej zimie) na wymianę w sieciówce Service-Gum firmowanej przez Conti. Policzyli 18 zł za montaż letnich gum na nowych alumach. 18 od sztuki oczywiście. Zawory nie były wliczone w cenę. Z zaworami 80 zł za komplet. Do tego 20 zł za zmianę stalówek z zimówkami na alu. Dostałem kupon rabatowy (50%) na serwis klimy. Po rabacie tylko 110 zł... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregpogimnastykować się kwadrans i wziąć za to dwie dychy.
co prawda 50to już przegięcia ale ja biorę za takie coś 30zł w sezonie. poza sezonem za 2 dychy czasami robię ale to bardziej dla zdrowia..
prawda jest taka że ceny usług w wulkanizacjach sa bardzo niskie i i stoją w zasadzie na jednym poziomie od 14 lat..
a klient zawsze będzie narzekał że mu drogo ... :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez robregpogimnastykować się kwadrans i wziąć za to dwie dychy.
Co w tym zestawie czynności zajmuje dłużej?
Zamieszczone przez leszekmw..a 2dychy to ledwo na fajki starczają..
co prawda 50to już przegięcia ale ja biorę za takie coś 30zł w sezonie. poza sezonem za 2 dychy czasami robię ale to bardziej dla zdrowia..
prawda jest taka że ceny usług w wulkanizacjach sa bardzo niskie i i stoją w zasadzie na jednym poziomie od 14 lat..
a klient zawsze będzie narzekał że mu drogo ... :diabelski_usmiech
Za to teksty, że robotę trzeba szanować, to chyba przeginka xxxxxxxx, kiedy pan z podnośnikiem i kluczem udarowym chce przeliczyć robotę na 150-200pln/godzinę diabeł wie, czy netto czy brutto.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Kurde o czym ta dyskusja? kolega placi 20zl i jest z tego zadowolony. Jedzie 10km dalej w te i we wte wiec musi te 10zl wiecej za paliwo zaplacic. Mowi ze czesto rzuci wiecej kasy bo robota przerosla cennik to z 10zl rzuci..juz jest 40zl. Zaklady moga miec ceny jakie chca i tego nikt nie zmieni kto chce tylko 4 kola odkrecic i przykrecic.
leszekmw, rafiki, narzekanie klientow w wulkanizacjach to mocna strona Polakow bo kazdy uwaza, ze mordowanie sie z ich kolami calymi dniami to takie hop siup i zdrowia nie psuje
Pewnie tam gdzie opisuje kolega przerzucaja za 40-50zl kola maja na tyle klientow, ze moga sobie na to pozwolic i przesiewaja tych dla ktorych jest za drogo, moim tego tamten dalej zrobi w podobnym czasie 2 auta po 20zl, a ten blizej 1 auto za 40zl i to w krotszym czasie i nie ma obaw, ze nastepnego klienta nie bedzie. Podejrzewam, ze w Wawie kol do zrobienia nie brakuje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robregleszekmw, podniesienie auta podnośnikiem najazdowym, odkręcenie kluczem udarowym 16-20 śrub, przełożenie ośmiu kół, dokręcenie kluczem dynamometrycznym 16-20 śrub, opuszczenie auta...
Co w tym zestawie czynności zajmuje dłużej?
20zł płacą klienci którzy mają koła u mnie w przechowalni i mogę je sobie naszykować wcześniej. ...zaraz będzie raban ze jak z przechowalni to powinno się za darmo przykręcać bo i tak sie zarabia na przechowaniu... :szeroki_usmiech
ale oczywiście klient widzi to inaczej , panie a co to 4 koła przykręcić , więc ja takim klientom grzecznie odpowiadam że jak to jest takie nic to niech to sobie sami robią ..i tyle.
wszystko się niszczy i eksploatuje , a pracownik męczy , więc trzeba za to płacić. a jak nie to trzeba samemu zakład otworzyć i robić za piwko jak to niektórzy klienci proponują..
oczywiście troszkę przejaskrawiam , ale jak czytam jak niektóry z Was robią z siebie bidoków co ich na nic nie stać..wstyd i tyle..., i uwierzcie mi - nie chcę mówić dosadniej.. :evil:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Tylko jak tak patrze ze ktos podaje cene, to warto napisac jaka felge ma i ile cali, bo roznica w cenie to moze byc 100% przeciez.
Za zlozenie 4 nowych opon + 4 felg aluminiowych po regeneracji z zalozeniem nowych wentyli oraz przyklejeniem czarnych ciezarkow do czarnej felgi (pierwszy raz sie spotkalem, ze moga byc takie ciezarki) oraz co tez dosc wazne, przeszlifowaniem z farby powierzchni styku felgi po malowaniu w rozmierze 16" placilem 100zl brutto
Piaskowanie z malowaniem 4 felg alu 16" 492zl brutto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftczarnych ciezarkow do czarnej felgi (pierwszy raz sie spotkalem, ze moga byc takie ciezarki)
100zł cena normalna.
Zamieszczone przez rafikileszekmw, zapomniałeś o wyważaniu, które chyba zajmuje najwięcej czasu :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz