Zamieszczone przez piramida
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez xtremesystemsZamieszczone przez piramidaxtremesystems, ciekawe od kiedy LM 4600 nie spełnia norm VW? :roll:
Ja za top teca 4600 zapłaciłem około 170zł w sklepie bez żadnych rabatów :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez xtremesystemsZamieszczone przez piramidaxtremesystems, ciekawe od kiedy LM 4600 nie spełnia norm VW? :roll:
Ja za top teca 4600 zapłaciłem około 170zł w sklepie bez żadnych rabatów :wink:1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez xtremesystemsZamieszczone przez piramidaxtremesystems, ciekawe od kiedy LM 4600 nie spełnia norm VW? :roll:
Ja za top teca 4600 zapłaciłem około 170zł w sklepie bez żadnych rabatów :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackhawkLOTOS TRAFFIC PRO 025A/B 5W-30PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez blackhawkLOTOS TRAFFIC PRO 025A/B 5W-30
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackhawkjak w porównaniu z tym lotosem wypada LazerWay 5W-40 lub ? LazerWay G 5W -30
CCS ma lepszy Statoil 5760 vs Lotos ma 6 240, pozostałe różnice są na tyle małe, że nie ma co sobie nimi głowy zawracać. Na papierze Lotos wcale nie ustępuje Statoilowi.
Kup ten, który wygodniej będzie Tobie kupić.
LazerWay 5W-40 dopiero na III miejscu.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Znalazłem inną kartę oleju LazerWay G 5W-40 z czerwca 2011 tam juź CCS wynosi 6110 a nie 5760 , także blisko Lotosa. Raptem trzy miesiące różnicy a jaka zmiana, ciekawe dlaczego.
Komentarz
-
-
To może Ja się czegoś dowiem...
W najbliższym tygodniu oddaję do regeneracji turbosprężarkę, wymieniam intercooler i miskę olejową...
a skoro wymieniam już tak wiele, to muszę wlać nowy olej i powymieniać wszystkie filtry...
Tym bardziej, że to moja pierwsza wymiana.. Silnik ma najechane niecałe 250 tyś km,
krótko po odpaleniu, przez parę minut słychać taki delikatny metaliczny dźwięk...
Myślę sobie, że to pewnie wina oleju, bo być może nie był pewnie dość długo wymieniany..
Nie wiem na jakim oleju aktualnie jeżdżę, dlatego proszę Was o pomoc w dobrze
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, Jutro zmieniam wreszcie olej na LM4600 i pozostałe klamotki w moim BXE (o ile dojedzie od środy wysyłana paczka z nimi :evil: )
Na święta szykuje się wyjazd pod holenderską granicę to będę mógł go sprawdzić w trasie. Przy rocznym trybie wymian mamy dość rzadko możliwość sami się przekonać jaki olej nam najbardziej pasujepozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Nie chciałem od razu zaśmiecać wątku pytaniem więc od kilku godzin wertuje temat oleju do TDI i nie mogę podjąć decyzji co warto kupić. Samochód octavia 1.9 BXE (bez DPF) z 2010r. przebieg 70 tys. 70% trasa 30% miasto, modyfikacja na 140 KM.
Myślałem o Milers XFE-PD ale po lekturze zastanawiam się nad Top Tec 4600 czy może coś innego?
Komentarz
-
-
Ja się wahałem i wahałem, czytałem i czytałem i w końcu zdecydowałem się na XFE. Jako, że nie robię jakichś kolosalnych kilometrów przez cały rok to wydawało mi sie to opcją idealną. Cena przyzwoita, olej dobry (mimo, że półsyntetyk, ale myślę, że lepszy niż nie jeden pseudo "full", na których jeździ ogromna masa ludzi), aprobatę 505.01 ma także nie na innej opcji żeby się u mnie nie sprawdził. Teraz pozostaje znaleźć tylko czas na wymianę i będziemy śmigać i testować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcinosMyślałem o Milers XFE-PD ale po lekturze zastanawiam się nad Top Tec 4600 czy może coś innego?
Zamieszczone przez hosee87mimo, że półsyntetyk, ale myślę, że lepszy niż nie jeden pseudo "full", na których jeździ ogromna masa ludzi),O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
hosee87, loru, a tak z ciekawości - gdzie robiliście program i jak z zadowoleniem. Mam ten sam silnik i też mnie to kusi :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 03 Gru, 12 15:41 ]
w/w oleje były takż emoimi faworytami w wyborze a że nie można mieć naraz obydwu, wybrałem LM4600ops:
pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez giiiienekco polecacie do Octavi II BXE też po modzieZamieszczone przez loruzostaje przy XFE-PD, też mam auto po programie
Zamieszczone przez pacocaseswybrałem LM4600Zamieszczone przez hosee87mimo, że półsyntetyk, ale myślę, że lepszy niż nie jeden pseudo "full"PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez giiiienekCzyli Castrol Long Life nie polecacie?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Przez okres gwarancji śmigałem na Castrolu Edge nie mogę powiedzieć złego słowa ale teraz wychodzę z założenia żeby nie płacić za markę ale za faktyczne właściwości oleju. Niestety nie ma łatwo, jeszcze nie trafiłem na olej, który wyróżniałby się nadzwyczajnie (stosowałem Fuchs Titan z xtl ostatnio Motul Specyfic). Mam nadzieję, że z pomocą tego wątku coś trafię. Teraz chyba skusze się na Milersa XFD
Komentarz
-
Komentarz