Serwis LL to błogosławieństwo i oszczędność, nie musisz jeździć do ASO przez 2 lata, zachowujesz gwarancję a olej zmieniasz sobie sam po roku albo wcześniej. Aż dziw, że niektóre koncerny nie wymagają już przeglądu po roku.
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
mały teaser
niestety tak jak przy poprzednim tescie w srodku jest wilgoc z powietrza . (nie zamykalismy na prozni )
tu chyba nawet bardziej widoczna bo skroplona
przy okazji zapraszam do poprzedniego testu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsmam -20 w lodowce.a chce do -25zejsc. poniewaz probki sa male wiec chlodzenie tez nie trwa wieki jak w poprzednim filmiku
Rozumiem, że w jednej próbce jest LL 5W30 a w drugiej Shel 0W30 ?
Czekam na oficjalne wyniki bo jeszcze oficjalnie oleju na zimę nie zakupiłem (mam Mobila 0W40 ESP ale chętnie zostawię go na lato).PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
ale w elfie 0w40 na pewno nie masz normy 507.00
próbki nie musza byc takie jak we wczesniejszym tescie.
probki sa mierzone pipeta 5ml i zatopione z dwoch stron. po prostu zobaczyc mozna lepiej plyniecie na takich probkach.
nie bedzie trzeba odwracac o 180 tylko odchylic o ten sam kąt i bedzie pieknie widac plyniecie
bedzie cos w tym stylu widac
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
co do tego shella na lato jest jak najbardziej ok. ladnie trzyma temp. tak jak lazer.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsw elfie 0w40 na pewno nie masz normy 507.00
Zamieszczone przez xtremesystemsnie bedzie trzeba odwracac o 180 tylko odchylic o ten sam kąt i bedzie pieknie widac plynieciePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnNapisz do Motula i zobaczysz co Ci odpowiedzą
Chciałbym się dowiedzieć, czy w bazie olejowej motula x-clean+ 5w30 są polialfaolefiny i/lub etsry, czy jest to olej w całości hydrokrakowany. Jeśli nie będzie to "zdrada" tajemnicy produkcji, to proszę o procentowe określenie zawartości PAO (i/lub estrów). Pozdrawiam
Wojciech M
i otrzymałem następującą odpowiedź:
Szanowny Panie,
W składzie oleju Motul 8100 X-clean+ 5W30 zawartość baz olejowych w 100% syntetycznych to 100%. Nie dysponuję podziałem ich na poszczególne produkty.
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt,
Pozdrawiam / Best Regards
Piotr PYRKA
Technical Manager Poland
Komentarz
-
-
wojtaszekm, śmiechu warta odpowiedź, olewająca klienta, dalsza korespondencja z tym "panem" moim zdaniem nie ma sensu, żenada.
Spróbuj napisać tutaj , ja jak mam pytania to pisze do LM De, bo w LM PL podobne standarty jak w Motulu tylko, że wiedzą więcej o składzie swoich produktów, niż ten pan z Motula.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsOficjalny film z testuPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
ale przyznac trzeba ze niezle go ulepili
v100 11.9
v40 58,7
vi 204
pokaż inny olej z takimi parametrami.
trzyma górę jak 5w30
btw dlaczego do tej pory robili 507.00 tylko 5w30? czy przypadkiem oleje 0w30 nie mialy za niskiego v100st ?
bo dotychczas jak przegladalem wszystkie oleje 0w30 to mialy v100 w granicach 9-10
Komentarz
-
Komentarz