Zamieszczone przez mamaj12
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
No a jak w takim razie te philipsowe wynalazki?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12philipsowe wynalazki?
z taniochy w kategorii H4 niezłe i żywotne są philipsy premium, ale nie świecą tak szeroko jak tm+60% (po prywatnym upgrade z premium do tm+60% widać gołym okiem gigantyczną róźnicę na korzyść tych drugich).
w kategorii H7 philips premium są bardzo ok we wzajemnej relacji światło/żywotność/cena - w żonowej fabii 25kkm/8mc i dalej świecą
Komentarz
-
-
Pewnie odgrzeję kotleta ale na stronie philips można po wybraniu modelu auta wyszukać jakie żarówki są potrzebne. Dodatkowo po wyszukaniu modelu samochodu z prawej strony widać jakie modele żarówek są dostępne, jak mocno świecą i jaką mają żywotność (oczywiście wg. producenta).
Tutaj sznurek:
NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Czy ktoś z Was przerabiał temat jazdy w ciągu dnia na światłach przeciwmgłowych jako niby na dziennych? Jakieś doświadczenia z policją itp? Chodzi mi głównie o oszczędzanie żarówek H4 podczas jazdy za dnia. Mam zamiar włożyć sobie żarówki Osram Night Breaker. Wiadomo, że świecą rewelacyjnie (głównie w nocy jak nazwa wskazuje) lecz niestety mają krótką żywotność.
Komentarz
-
-
Jeżdżę tak już ponad 1,5roku, kilka kontroli, mijanek z policją, zero zwracania uwagi. Halogeny nie oslepiają, wyglądają jak dzienne więc miśki się nie czepiają. Gdyby trafił się służbista to podejrzewam skończyłoby się na pouczeniu co najwyżej.
Zamieszczone przez MartensChodzi mi głównie o oszczędzanie żarówek H4 podczas jazdy za dnia
Komentarz
-
-
Dzięki cysterniarz. Cz Osram NB bardzo wypala odbłyśniki i lampy? U mnie są szklane klosze. Czy przy szklanych kloszach ma to jakieś znaczenie? Moja Octavka ma 10 lat (choć jeżdżę nią dopiero od miesiąca). Rozebrałem lampy, wyczyściłem. W środku jak nowe. Z zewnątrz wiadomo - działania cznników zewnętrznych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzJeżdżę tak już ponad 1,5roku, kilka kontroli, mijanek z policją, zero zwracania uwagi. Halogeny nie oslepiają, wyglądają jak dzienne więc miśki się nie czepiają. Gdyby trafił się służbista to podejrzewam skończyłoby się na pouczeniu co najwyżej.
a mi o odbłyśniki i wypalanie lamp :wink:
Komentarz
-
-
No chyba nie tak do końca z używaniem przeciwmgielnych zamiast mijania.
- Coraz częściej kierujący włączają światła przeciwmgłowe, ale - jak zauważyłem - nie wszyscy znają zasady ich stosowania. Proszę przypomnieć obowiązujące w tej sprawie przepisy.
Na pytania Czytelników odpowiada podinspektor Mariusz Olko z Wydziału Ruchu Drogowego KW Policji we Wrocławiu
- Jeżeli samochód jest wyposażony w światła przeciwmgłowe, kierujący ma obowiązek używania przednich świateł w czasie jazdy w zmniejszonych warunkach przejrzystości powietrza spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, które mają wpływ na bezpieczeństwo ruchu. Natomiast tylne światła przeciwmgłowe kierujący może (a to oznacza, że nie musi) włączać wraz z przednimi w warunkach, gdy przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość nie mniejszą niż 50 metrów. W razie poprawy widoczności jest on obowiązany niezwłocznie wyłączyć tylne światła halogenowe.
Ponadto kierujący pojazdem może używać przednich świateł przeciwmgłowych od zmierzchu do świtu na drodze krętej, również w warunkach normalnej przejrzystości powietrza. Chodzi to o trasy oznaczone odpowiednimi znakami drogowymi: A-3 "niebezpieczne zakręty - pierwszy w prawo" lub A-4 "niebezpieczne zakręty - pierwszy w lewo" z umieszczoną pod znakiem tabliczką T-5 wskazującą początek drogi krętej.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
czuję się w obowiązku napisać, że jedna z moich ge(=tungsram) megalight +60% zakończyła żywot po ok. 15kkm/6mc życia. mój wniosek - kupuję je ponownie. 20 zł za parę to wręcz zabawna cena, a wydajność jest naprawdę super, aż do samego końca - jeszcze w weekend zaliczyłem po nocach ok. 600km
Komentarz
-
-
Mam jeszcze pytanie dotyczące LED'ów. Może ktoś zna konkretną odpowiedź. Czytałem na forum, że wstawienie żarówek diodowych (LED) wiąże się z błędami komputera. Wkazuje błąd żarówek. Chodzi mi głównie o podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Czy Octavii '99 też to dotyczy? Nadmieniam, że poprzednio miałem Passata z tego samego rocznika i nie było problemu.
Komentarz
-
-
Martens, ja wstawiałem diodowe jako pozycje i było OK (poza tym, że obie padły w tym samym czasie), więc z rejestracją też nie powinno być problemów (rocznik O mam ten sam).obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
Komentarz