Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jama89
    L&K
    • 2008
    • 1214

Zamieszczone przez Martens
    Czytałem na forum, że wstawienie żarówek diodowych (LED) wiąże się z błędami komputera
    to dotyczy OII w OI dziala wszystko ok
    Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Martens
      Classic
      • 2009
      • 32

Dzięki wielkie

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4826
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja jeżdze na halogenach juz dobrze ponad rok i w róznychmiejscachw polscemiajłem sie z policja 0 reakji jak kupisz fajne żarówki to kto sie neizna pomysli że xenon:P:P co do ledów też mam używam żadnych błedów nie pokazuje. ostatnio specjalnie ledy włozłem odwrotnie zeby wogule nie świeciły wtedy ladniej wygląda jak pali sie w nocy tylko halogen bez zbednego światła w kloszu. co prawda na halogenach po zamiastem w nocy nie pojedziesz bo słaba widocznosc ale w miescie na oświetlonych ulicach jak najbardziej pozdro
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Miguel
          Drive
          S_OCP Member
          • 2008
          • 89
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Jakie białe LED polecacie na podświetlenie tablicy rejestracyjnej w O1 kombi zamiast zwykłych żarówek?
          ASZ 240+ supported by DGW.
          Prowadzę - jestem trzeźwy!
          Jest nas coraz więcej!

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

polecam ten sklep www.natea.pl
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Miguel
              Drive
              S_OCP Member
              • 2008
              • 89
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez Maru 123
              polecam ten sklep www.natea.pl
              Maru 123, przeglądałem już wcześniej ich ofertę na allegro i myślałem o tych z kątem świecenia 140 stopni:

bo chyba nie ma sensu inwestować w te z szerszym kątem świecenia, ale za to o wiele droższe:
              ASZ 240+ supported by DGW.
              Prowadzę - jestem trzeźwy!
              Jest nas coraz więcej!

Komentarz

• rafaelog
                Rider
                • 2009
                • 514
                • Octavia II (1Z3)
                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam wszystkich 8)
                Wiecie może "chłopaki" jak oszukać kompa w Octavii II żeby zamiast żarówek w postojówkach można było założyć LED-y. Jak tylko założe choćby jednego LED-a to po włączeniu zapłonu zaraz zgłasza błąd "przepalona żarówka". W octavii I nie było tego problemu, bo komputer nie był aż tak rozbudowany jak jest w octavii II.
                Pozdr wszystkich :wink:
                Poprzednia: Octavia I 1.9 TDI SLX
                Obecna: Octavia II 1.9 TDI Elegance

Komentarz

• Razorback
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 120
                  • Octavia I (1U2)
                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Witam) Mam małą zagwozdke... W instrukcji jest napisane ze moj szkodnik ma tylko H4. Zastanawiam sie czy te same zarowki daja swiatla mijania i drogowe?? Moc jest taka sama i roznica jest tylko w lampie?? Jesli tak to jakie polecicie?? Pozdrawiam)
                  Bylo 90Km jest 140 i 310Nm Krecimy wiecej)
                  O zdrowko Szkodnika pomaga dbac Dr Zoltar)
                  http://soft-car.pl/

Komentarz

• 2pac
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1476
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Razorback, tak, ta sama zarowka daje mijanke i drogowe
                    President Johnny II + President Florida/ ML-145
                    O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                    OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• Deco
                      Rider
                      • 2008
                      • 612

Zamieszczone przez Razorback
                      Witam) Mam małą zagwozdke... W instrukcji jest napisane ze moj szkodnik ma tylko H4. Zastanawiam sie czy te same zarowki daja swiatla mijania i drogowe?? Moc jest taka sama i roznica jest tylko w lampie?? Jesli tak to jakie polecicie?? Pozdrawiam)
                      Tak. Są to żarówki dwużarnikowe.

EDIT:
                      Spóżniony

Komentarz

• mozgi
                        L&K
                        • 2009
                        • 1127
                        • Octavia I (1U2)
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM

Nigdy chyba już nie kupię żaróweczek Osram Night Breaker.Po ok. 4 miesiącach jedna mi sie przepaliła więc wczoraj oddałem je do Inter Cars i kazałem cały komplet wysłac do producenta wypełniając szczególowo reklamacje. Ciekawe co na to producent, bede znał odpowiedź za 2 tygodnie. Czy ktoś je już reklamował?
                        ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                        Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• bl
                          Rider
                          • 2009
                          • 389
                          • BMW
                          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez mozgi
                          Nigdy chyba już nie kupię żaróweczek Osram Night Breaker.Po ok. 4 miesiącach jedna mi sie przepaliła więc wczoraj oddałem je do Inter Cars i kazałem cały komplet wysłac do producenta wypełniając szczególowo reklamacje. Ciekawe co na to producent, bede znał odpowiedź za 2 tygodnie. Czy ktoś je już reklamował?
                          Mi wytrzymaly niecaly rok. Zarowki ogolnie w miare dobrze swiecace, ale z wytrzymaloscia dosc kiepsko. Wymienilem wtedy od razu na bosch longlife (dokladnej nazwy nie pamietam), swiatlo jest bielsze od ori i swieca juz drugi rok.

Komentarz

• 2pac
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1476
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

haha, mi sie wczoraj obie W JEDNYM momencie przepalily... dodatkowo pociagajac za soba bezpiecznik lewego swiatla mijania
                            President Johnny II + President Florida/ ML-145
                            O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                            OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• Deco
                              Rider
                              • 2008
                              • 612

Zamieszczone przez mozgi
                              Trzeba się uczyć na błędach innych mi wytrzymały 3 miesiące i niecałe 3.000 km fajnie świecą ale niestety za tą cenę można wymagać zdecydowanie dłuższego żywota. Mi koleś powiedział, że producent wini instalacje w samochodzie (niby jest niedopasowana do tych żarówek) i relkamacje odrzuca.

Komentarz

• mozgi
                                L&K
                                • 2009
                                • 1127
                                • Octavia I (1U2)
                                • AKL 1.6 MPI 101 KM

Deco będe walczył do końca :box :box , 72zł za 4 miesiace świecenia- nie ma takiej opcji, bedę producenta męczył maili, telefonami itp aż w kocu zrozumie mój problem
                                ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                                Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak napisalem mozgi, priwa osram staje na wysokości zadania...z reklamacjami.
                                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• mozgi
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1127
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

piotrek_os dzięki, Twoja wiadomość na PW bardziej mnie zmobilizowała do :box :box :box

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8160
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mozgi
                                      piotrek_os dzięki, Twoja wiadomość na PW bardziej mnie zmobilizowała do :box :box :box
                                      obejdzie sie bez :box - ja byłem naprawde mile zaskoczony i od złgoszenia do odtrzymania nowych żarówek nie mineło 24 godz.
                                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Deco
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 612

A to może coś się zmieniło. Ale i tak ich już więcej nie kupie.

Komentarz

• zpluta
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1194

Gdzieś od wczesnej wiosny świeciłem Osramami Night Breaker. Byłem zadowolony ale czytając o nich posty na forum każdego dnia cieszyłem się, że "jeszcze świecą", "jeszcze świecą" ... no i dziś padła lewa

Na szczęście w bagażniku już czekał komplet w zapasie ...
                                          :

Komentarz

• kropeck
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2319
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez cysterniarz
                                            Jeżdżę tak już ponad 1,5roku, kilka kontroli, mijanek z policją, zero zwracania uwagi. Halogeny nie oslepiają, wyglądają jak dzienne więc miśki się nie czepiają. Gdyby trafił się służbista to podejrzewam skończyłoby się na pouczeniu co najwyżej.
                                            Zamieszczone przez Martens
                                            Chodzi mi głównie o oszczędzanie żarówek H4 podczas jazdy za dnia
                                            a mi o odbłyśniki i wypalanie lamp :wink:
                                            Zgodnie z poniższym [cytat z http://dadrl.pl/?page=dzienne ]:

"(...) Od dnia 20 czerwca 2009 roku, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 2009-05-04 nie są już wymagane tylne światła pozycyjne, gdy włączone są światła do jazdy dziennej. Należy jeszcze raz podkreślić, że światła do jazdy dziennej, o ile mają homologację i zostały prawidłowo zamontowane, są całkowicie legalne Polsce. (...) Dodatkowo światła do jazdy dziennej muszą być oznaczone literami RL. (...)"

Zamieszczone przez zpluta
                                            Gdzieś od wczesnej wiosny świeciłem Osramami Night Breaker. Byłem zadowolony ale czytając o nich posty na forum każdego dnia cieszyłem się, że "jeszcze świecą", "jeszcze świecą" ... no i dziś padła lewa

Na szczęście w bagażniku już czekał komplet w zapasie ...
                                            A jak jeszcze zdobędę odpowiednie przeciwmgielne [z opisem RL, czyli przystosowane do jazdy dziennej], to wtedy jako dzienne będę miał uruchomione te przeciwmgielne, a Night Breakery będą sobie odpoczywały :-)
                                            Pozdrawiam,
                                            Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• mozgi
                                              L&K
                                              • 2009
                                              • 1127
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AKL 1.6 MPI 101 KM

niestety koledzy dostałem dzisiaj negatywną odpowiedź w sprawie reklamacji żarówek nightbrekars, które świeciły mi tylko ok. 3 miesiecy, jednak trzeba walczyć :box2 :box2 PS.moze inaczej podchodza do indywidualnego klienta a inaczej tak jak ja to zrobiłem przez duża firmę Interscars

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja miałem Philips NightGuide przez 2lata/33kkm. Nie spaliły się, ale dla testów wymieniłem je na Philips X-treme Power. Te świecą jeszcze jaśniej, ale mają podobno duża krótsza żywotność. Dla testów miałem pożyczone 2 auta z xenonami i nie zrobiły one na mnie jakoś mega wrażenia skoku technologicznego więc zostanę przy zwykłych lampach z dobrymi żarówkami.
                                                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Grzekraw
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 62

Ja mam drugi komplet Tungsram Megalite +50% i świecą zdecydowanie lepiej niż zwykłe żarówki. Pierwszy komplet wytrzymał ok. 10 miesięcy i ok. 40 kkm przebiegu. Drugi już dwa miesiące świeci.

Komentarz

• tryton
                                                    Elegance
                                                    • 2008
                                                    • 935

mnie Tungsram Megalite +60% świecą równy rok żaróweczki godne polecenia i mam nadzieje że jeszcze poświecą

Komentarz

Pracuję...